От малко повече от две години имам лаптоп Acer Aspire 5672. До миналия ден работеше без забележки. Появи се следния странен проблем. При зареждането на уиндоус лаптопа замръзва, малко след като се появи десктопа. Дори пауър бутона не успява в някои от случаите да го спре. Забелязах че лаптопа работи нормално когато батерията му е извадена. Потърсих в интернет и намерих много теми, в които се описва точно същия проблем. Като цяло изглежда че причината е в батерията, но никъде не прочетох, че нова батерия ще ми реши проблема. За момента съм "решил" проблема като съм изключил от Device manager-а Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery. В един от форумите видях че acer имат програма за смяна на батерии от определени партиди. Подадох заявка за нова батерия и ми написа че до 5 седмици трябва да ми изпратят нова, но въпросът ми е това ще реши ли проблема?
П.С. В момента лаптопа работи и на батерия, но индикаторът за батерията не свети по нормалния начин. Имам чувството че проблемът не е в батерията, а в устройството, което я контролира.