Здравейте
Закупих си въпросния лаптоп през м.Декември'2010. Понеже има няколко варианта в зависимост от пазара (доколкото разбрах) ще изброя основните характеристиките на моя: cpu i7-740QM 1,73/2,93GHz - 4 ядра/8 нишки, 6Mb L3 кеш, 4Gb DDR3 ram(Samsung) , 640Gb HDD (Toshiba), nVidia 435M - 2Gb RAM. Екстрите, които ми привлякоха допълнително внимание бяха вградения Bluetooth 3.0 i 2-та USB 3.0 порта. В последствие се оказа, че има и слот за сим-карта т.е. уж UMTS модем. Лаптопа дойде без ОС, инсталирана му е Win 7 Ultimate 64-bit, която си работи перфектно, ползвам и софтуера от Dell за контрол и наблюдение на хардуера. Толкова с описанията
Сблъсках се със следните хм, проблеми:
1) Когато инсталирах ОС-а единственото нещо, което той сам откри и инсталира беше bt адаптера, само дето реши, че не е 3.0, а 2.1. Тогава откриваше устройства при сканиране, чрез системния софтуер. Реших, че Windows греши, и инсталирах официалните драйвери за 3.0(R280283) от Dell.com. Толкова беше с откриването на устройства. Направих roll back до 2.1 - все още не открива устройства. Не можах да открия в Интернет подобни проблеми с този модел.
2) Относно модема - изтеглих официалните драйвери(R257879), инсталираха си се нормално, вкарах сим-карта (може, влиза си, не е фалшив слот, поне на пръв поглед) - или аз не знам как се ползва модем, или това наистина е фалшив слот, понеже не виждам никаква индикация за връзка през сим-картата. Не съм боравил досега с такъв тип модем точно, може би аз не знам къде да пипна.
Освен тези 2 проблемчета, лаптопа по мое скромно мнение е отличен за цената си от 2200лв
Поздрави.