Според мен философията на таблета е забавление, лесен пренос и боравeне. Таблет с Win8, пак си остава таблет. Лаптоп с тъчскрийн, пак си остава лаптоп. Проблемът е в размера.
Според мен философията на таблета е забавление, лесен пренос и боравeне. Таблет с Win8, пак си остава таблет. Лаптоп с тъчскрийн, пак си остава лаптоп. Проблемът е в размера.
Този пост е редактиран от pilot; 26-10-13 в 21:51.
лаптопа ми е с 13" дисплей, таблета ми е 10" ..... разликата въобще не е голяма, но в много ситуации таблета ми е по-удобен за боравене. Както и много по-лек и преносим. Но всичко е въпрос на вкусове и навици. Иначе да, определено ползвам таблета повече за забавление и ровене из нетя.
Send from iPad.
Не съм съгласен. Да повторя - проблема за мен е в ОС и възможностите й. Съвсем скоро ще станем свидетели на таблети с 13-инчови екрани.
Просто.... android е ОС за телефони и не е необходим толкова голям екран, затова досега не са навлезли на пазара, технологични пречки няма...
И аз да повторя, понеже съм се пробвал да върша по-сериозни неща на Acer W700, като се опитвах да боравя с него по начина, по който ползвам 10" таблет с Андроид, чисто физически. Ами след 10-15 мин. го слагам на масата понеже е неудобен да го държиш или подпираш в скута и с другата ръка да правиш нещо. Да, ама аз на масата имам 15" лаптоп, с по-удобна клавиатура и по-голям екран! Да не говорим, че трябва да имаш фини пръстчета за работа в десктоп режим на малък тъч екран с Win8. Мишката не е опция, тъй като пак ще предпочета лаптопа.
П.С. W700 е 11.6", не знам как ще ползвам като пълноценен таблет-13":rolleyes:
П.С.2 Иначе съм съгласен, че андроид на голям екран е безмислено, обаче и уин на малък тъч екран също за момента. Аз съм го казвал..., ама не виждам какво повече, като функционалност в момента ми дава метро режима на уин от андроид.
Този пост е редактиран от pilot; 26-10-13 в 23:50.
Ами аз разцъквах един таблет 10'' с уин 8 - мъка си е! Трябва да имаш не пръсти а солетки... Самия уин не е достатъчно оптимизиран за тъч - каквото и да са правили иди уцели "Close" или "Minimaize" от раз!
То за това направиха метро интерфейса гадините. Видяха на къде отиват нещата и изкараха интерфейс удобен за работа с пръсти. Майкрософт са хиени и макар да закъсняха малко пак ще се опитат да грабнат голям пазарен дял. Хората мразят новото и неизвестното, нека малко да свикнат с осмицата и ще почнат да я харесват.