За 50 лева мога да го взема този лаптоп, ако пали
Имах предвид да ми препоръчате къде да го занеса ,тъй като се вижда че сте хора които са "в час" с този вид техника . На сервиз избран на случаен принцип от мен не ми се ходи ,защото вече веднъж ядох дървото ! Не се изразих много правилно в предния си пост ,за което се извинявам ,но в началото на темата точно с това започнах. Както и да е . Какво Ви е мнението за това SSD WD Green SSD 240 GB WDS240G2G0A - цена. ? Ще ми вършили работа . Гледам в ОЛХ има също но стрували си да се купува втора употреба ?
Ползвам такова SSD като второ и за експерименти. Няма кеш, което е нормално за подобен клас SSD и поради това при запис на големи файлове скоростта пада след копиране на гигабайт по спомен до около 70 мегабайта/секунда. При нормална работа работи бързо и е пъргаво, става за системен.
- - - - - - - - - -
В продавалника не знам какво си гледал, но аз такова намерих само едно и то на цена по-висока от продажната в никем.
Поръчах SSDто сега да питам нещо друго - лаптопа е с 4gb ram имам една развалена toshiba satellite , мога ли да извадя нейната ram и да я сложа на dell-а за да стане неговата 8gb ?
SSD-то дойде и го сложих .Има два слота и мушнах още една RAM 2gb. от стария ми лаптоп .Сега трябва RAM да му е 6gb ? Остава да си инсталирам Windows ако малко ми помогнете . Тоя инструмент трябва да го сваля и кача на флашка ,след това от флашката го прехвърлям на лаптопа с новотo SSD и после какво се прави ?
Каква версия на windows ще инсталираш? Най-лесно става с инструмента на microsoft през техния сайт:
https://www.microsoft.com/bg-bg/soft...load/windows10
Ако е за windows 7 или 8 можеш да си намериш връзката за изтегляне в гугъл примерно.
Да де това го разбрах . windows 10 искам да инсталирам . Т.е. свалям инструмента и го записвам на флашка и после ?
не, не го записваш на флашка
с него записваш НА флашката по СПЕЦИАЛЕН начин имиджа на този Win10, който си си свалил, и после ОТ флашката стартираш инсталацията на Win10
Инструмента тегли имидж на windows и го записва на USB. След това си го инсталираш, инсталираш драйверите от сайта на производителя, активираш windows, ако имаш ключ и си го ползваш. Може и да го ползваш без да го активираш неограничено време, само някои функции няма да ти работят.
Инсталитах Windows и лаптопа сега работи ,но не съм чак толкова очарован от тия SSD , бави си както преди с хардиска ,че и даже повече . Вдигнах ми и RAM на 6GB . но не мога да видя разлика ?
без нищо специално да правиш, разликата трябва да повече от видима
за колко секунди ти зарежда уиндоуса (до десктоп, без следващите програми) ?