на startup-а дай скрийншот, сървисите няма как да ги спреш всички
на startup-а дай скрийншот, сървисите няма как да ги спреш всички
Намерих какъв е проблема! Махнах дравърите за видео картите (Intel/AMD), също и аудио драйвърите. След рестарт зареди за 15-16 секунди. В менидъра си намери всички драйвъри без AMD-то и го рестартирах. Зареди бързичко и влезнах да дръпна драйвърите за AMD, докато се дръпнат от официалния сайт Windows вече ги бе инсталирал та рестартирах и пак почна да зарежда бавно... ще пробвам с по-стара версия за AMD и ще докладвам обратно.
За тази стара машина едва ли видео драйверите ще са нови. Пробвай с тези от сайта, но е възможно и дискретната видеокарта да е пътник. Тествал ли си я при натоварване дали работи нормално? В краен случай можеш да и махнеш драйверите и да забраниш на windows да ги обновява автоматично, също ако има опция от BIOS или друг начин дя я изключиш и да караш с вградената.
- - - - - - - - - -
Пробвай с драйверите от сайта на HP.
Упдейт:
Влезнах на HP сайта да изтегля по-стари драйвъри, но файла не бе наличен.
На сайта на AMD не намерим тончната карта за да сваля драйвъра. Също след като махна този проблемния драйвър, Win автоматично го слага на ново, не мога да забраня само неговото обновяване.
За сега това е решението на проблема:
regedit
search for EnableULPS
change the value to "0"
reboot
- - - - - - - - - -
С кой benchmark да тествам AMD-то?
Игра, unigne valley и други (без furmark). Драйвера от сайта, който си посочил в първото си мнение, се тегли без проблеми, просто му дай че не искаш да теглиш/ползваш асистента най-долу на прозореца, който се отваря. Пробвай този линк:
https://whp-aus2.cold.extweb.hp.com/...00/sp55092.exe
Виж някое от решенията за забрана на инсталация на драйверите: https://www.google.bg/search?q=disab...r+update&hl=bg
Добре де,момчета, явно че проблема е софтуерен, щом пода safe mode зарежда нормално. Ако колегата си спомня кога се е появил проблема да пробва да върне системата до момент преди проблема(или да погледне какво е инсталирал или някой от системните ъпдейти)!
Проблема е в драйвъра на втората графична карта, изглежда е познат проблем не е само при мен - https://answers.microsoft.com/en-us/...89381b6?page=6
За сега това е решението на проблема:
regedit
search for EnableULPS
change the value to "0"
reboot
Явно не иска!
Аз това за драйверите му го написах още в първите постове.
Има amdcleanuputility - отделно за 32 и 64bit OS. Версията 32bit / 2.0 при мен даде някаква грешка, а 1.5.7.0 работи перфектно.
Прeди това трябва да се зaбрани автоматичното търсене и инсталиране на драйверите от Windows!
Обаче - работи в Safe mode и чисти всичко на ATI / AMD. Трябва да са налични правилните драйвери за инсталация след това.
Тези тестове с дискретното видео ли ги пусна или с вграденото? Така или иначе и двете видеокарти са слаби, особено сравнени със съвременните, така че не очаквай кой знае какви резултати. И не стана ясно точно кой драйвери инсталира?
За седмица чудене и мъчене , 77 пъти щеше да е инсталирал нова ОС и да е настрои , баси.
Ти пък,нали трябва да му е трудно,защо да му е лесно?....хората в момента си нямат други проблеми,половин България ще се занимава с умрелия лаптоп на някой,дето тва му е сега смисъла на живота...")
Не е добре да пишете такива постове, като последните два.
Като не ви харесва темата и нейното развитие - подминавайте я.
Колегата ще стигне до решението в моя пост , скоро.
Изпратено от моят Mi A2 Lite с помощта на Tapatalk
Здравейте, извинявам се за забавянето, но имах ангажименти днес, също и утре... Аз съм доволен от направеното, защото ако само преинсталирам пак имам проблема (Същия драйвър ще се инсталира). nassko1в първия пост съм написал какво съм пробвал и преинсталиране бе първото
Когато се пробвах да сложа по стария драйвър Win ме превари и на мен ми писна. Утре вечер ще върна в биоса на switchable graphic mode на dynamic. Също ще спра всички обновления да видя дали ще успея да сложа стария драйвър и ще видим каква е разликата.
То скоро ще се купува нов ама като ми е интересно се занимавам