Здравейте,
Преди няколко дни си купих Lenovo A859, който е с батерия 2250mA/h. Зарядното в комплекта е USB зарядно, 5V/1A.
Вече трети път зареждам телефона, като два пъти беше разреден до 5%. Включвам зарядното и не работя с телефона, само проверявам от време на време до къде е стигнал заряда. От 5% до 100% са му необходими почти 6 часа!!! Това нормално ли е? Зарядното не грее изобщо. Опитах със зарядното за таблета ми, което е също USB, но е 5V/2А. Времето за заряд е същото. Отново зарядното е абсолютно хладно. До сега не съм имал телефон на който зарядното му да не загрява и да се зарежда за повече от 3 ч.
Моля, ако някой има такъв телефон да сподели дали и при него е така!
Възможно ли е да има някаква настройка, която не намирам, за превключване на режим ускорен заряд или нещо подобно.
Гледам в Google Play има разни програми, които уж ускоряват заряда, но доколкото разбирам те просто затварят приложения, които са останали отворени и биха могли да консумират от батерията, а това е малко...прах в очите.
Намерих само едно приложение, което казва, че наистина повишава тока на заряд на батерията и така съкращава времето, но трябва телефона да бъде с къстъм ром, за да са му разрешени някакви функции, които с фабричния ром не са.
Моля помогнете! Не знам дали да ходя да претендирам за дефект или поведението на телефона е нормално.
Благодаря предварително!