Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 31

Платете си за достъп до "free" ftp !!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,393
    #16

    Платете си за достъп до "free" ftp !!!

    Ако става въпрос за локално FTP, от което теглят ТВОИТЕ абонати - става.

    Пусни обаче от него да тегли който си иска, и тогава пак си направи сметките.

  2.  
     
  3. Gadget
    Guest
    #17

    Платете си за достъп до "free" ftp !!!

    etg e прав, но тръгне ли да се искат пари за FTP с нелегален софт и съответно да се събират такси от други ISP-та за това, намесили се държавата (организациите за борба с пиратството), всички ISP ще са въвлечени, а иначе само тези, които искат пари за т.нар. "услуга". Затова и за в бъдеще няма да имаме FTL и Arena. Проблемът не е в парите, а в принципа и последиците от него...

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #18

    Платете си за достъп до "free" ftp !!!

    Има нещо, което доста съществено ви убягва.

    ФТП обслужващите поемат следните задължения: Да изградят сървъра и връзката до него, да гарантират достъпа и скоростта, да го поддържат - да няма повтарящи се файлове, да трият остарелите версии и т.н.

    Сървърът най - вероятно има потребители. На тях им се дава някаква квота за достъп и те си качват там, каквото си качват.

    Сървърът не поема отговорност за съдържанието на информацията, която е кумулирана на него. Достатъчно е само с една дума на входа за да се дистанцира цялата организация. Отговорност поема съответния потребител... Ако нещо може да бъде доказано.

    Най - лошото, което може да стане по закон - изземане на носителя и ликвидиране на нелегалната информация (т.е. да им свалят хард/ове за няколко дена). Тъй, като те не са извършители, не следва дори да платят глоба. А в много по - вероятен случай може би ще ликвидират съответните файлове на място и няма да пишат протоколи и чудеса и да търсят специалисти. Най - много да отправят предупреждение към стопаните.

    Освен това достъпът до сървъра обикновено дава възможност и за създаване на акаунт и собствено пространство, с което да си оперираш. Не знам кой го дава това без пари.

    И като не ви е по вкуса нелегалната информация, за какво ревете тогава, че ви искат пари сървърите? Щом тази информация не ви отърва, не се записвайте за ФТП и толкоз. Щом я търсите, и някой си е стегнал задника за да я предложи, ще ви поиска и пари. Все едно някой наркоман да поиска хероин без пари, щото е нелегален[:D] Разбира се, изключвам от това число тези от вас, които имат абсолютно всичко лицензирано на компютрите - от операционната система до музиката и филмите. Ама не вярвам те да са мнозинство....

  5. Gadget
    Guest
    #19

    Платете си за достъп до "free" ftp !!!

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Има нещо, което доста съществено ви убягва....

    Щом я търсите, и някой си е стегнал задника за да я предложи, ще ви поиска и пари....



    <div align="right">Originally posted by D3BEPP - 30/06/2004 : 19:49:24</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    На теб друго ти убягва. Стегнал съм си задника да предложа нещо качествено без пари и в замяна да ползвам ресурсите на други като мен, а не да плащам за труда си. Сега ще кажете, че техническото обезпечаване не го покрива аз. Да, ама популярността на едно free ftp се базира на добрата му поддръжка и основно от ъплодерите му. Оттам се трупат и пари от нови клиенти, разрастване на мрежата, дистрибутори и т.н. Arenabg.com стартираха със софтуeра на dockera.data.bg без знанието ни и едва след подадения сигнал админът им даже предложи да преименува Софтуер директорията на Dockera След свършен факт няма вече к'во да се говори, а сега и парички ще искат от ISP-тата... Arena сa определено големи мизерници, след като подбиха в началото data.bg, купиха FTL, а сега и пари искат за вложения труд от хиляди ъплодери

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    873
    #20

    Платете си за достъп до "free" ftp !!!

    Дзвер, ти не знаеш къде си бре...



    Да смуч@т бахура мизерниците

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #21

    Платете си за достъп до "free" ftp !!!

    Гаджет, това дали ще му правиш реклама или не, си е твоя работа. Аз говоря, че приказваш пълни щуротии, като разправяш, че понеже на ФТП-то имало нелегален софт, щели да съдят ISP-тата или да ги наказват. Аз ако си дръпна нещо през WAP дали ще вземат да закрият и ГЛОБУЛ ?

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #22

    Платете си за достъп до "free" ftp !!!

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Гаджет, това дали ще му правиш реклама или не, си е твоя работа. Аз говоря, че приказваш пълни щуротии, като разправяш, че понеже на ФТП-то имало нелегален софт, щели да съдят ISP-тата или да ги наказват. Аз ако си дръпна нещо през WAP дали ще вземат да закрият и ГЛОБУЛ ?



    <div align="right">Originally posted by D3BEPP*-*01/07/2004*:* 11:10:11</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    @D3BEPP,

    Извинявай, ама щуротиите ти ги говориш. WAP е само протокол за пренос, а FTP си е един склад с крадена стока. Той си има точно местоположение и ако някой реши ще дойдат ония с качулките и ще вдигнат дисковете с все сървъра.


  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #23

    Платете си за достъп до "free" ftp !!!

    Аве аз честно понякога си губя идеята с какви хора си говоря. Четете ли, не четете ли. Я вземете и си прочетете пак горното изречение дето стана предмет на обсъждане от 3 дена, че ми го и цитирате и се опитайте да вникнете в смисъла в него. Тема на текст да откриваме сме го учили още в трети клас.

    Подсказвам: Става въпрос, че за това, че са дали достъп на клиентите си до ФТП-то, което е в интернет и не е тяхно, ISP-тата не носят никаква отговорност.

    Ta ако не можеш да откриеш паралела между преноса на информацията чрез интернет към клиентите или чрез WAP в мобилната мрежа, това си е твой проблем, Лупус. Идеята е, че нито едните, нито другите носят отговорност, че някъде някой акумулирал незаконен софтуер.

    А както казах по - горе се изземат носителите за да се ликвидират информацията - по закон. Та прав си, Лупус. Освен хардове такива са и дискове. Може и дискети, плейъри [:D]. Ако информацията на тях е собственост не на извършителя, следва да бъде ликвидирана тази с нелегален характер и да му бъдат върнати в законоустановен срок, като при това се спази и правото му за лична информация.

    И ще дойдат сини барети за да ви проверяват за нелегален софтуер Който и да ви пратят, може да се справи с тази задача. Към днешна дата полицаите биха дошли само по сигнал за крупно нарушение и то в БГ - предимно за продуктите на Microsoft, понеже за тях си ковем закони.

    Не стана ясно само аз къде съм го отрекъл това? Обясни ми, Лупус.

    Уф, омръзна ми вече, Не ми се пише повече в тази тема. Струва ми се, че все въртим, сучем, за да я издокараме към една тема, дето вече я няма. И ви моля, четете внимателно. За Гаро знам, че не чете.

  11. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,393
    #24

    Платете си за достъп до "free" ftp !!!

    Има една съществена разлика между примера с WAP-а и ситуацията с ISP-то, поне при арена-та.

    Ако аз съм доставчик и мой клиент си дръпне нелегален софтуер от някоe FTP, то аз действително не нося никаква отговорност. Но ако аз съм платил на въпросното FTP, за да могат моите клиенти да теглят от него, то аз вече ставам съучастник в далаверата. Защото все едно аз съм купил нелегалния софтуер от FTP-то, и съм го препродал на клиента. В общия случай аз като доставчик продавам пренос, докато тук продавам съдържание.

    Или друг пример: наркоман си взема случайно такси, и отива да си купи дрога. Таксиметровият шофьор виновен ли е? Естествено, не. Но ако този шофьор работи в комбина с наркопласьора, дали пак няма нищо общо със случая?

  12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    45
    #25

    Платете си за достъп до "free" ftp !!!

    Това се казва 'въшка, която има въшки!" Тези, които искат пари за фрий сайтове са въшките на въшките на въшките! Има кой да ги съди.

  13. Gadget
    Guest
    #26

    Платете си за достъп до "free" ftp !!!

    etg го обясни много просто и ясно. Надявам се D3BEPP да е разбрал за какво става дума. И D3BEPP с това "За Гаро знам, че не чете" си в голяма грешка. Може би съм единственият, който ти чете мненията от-до, за да намери някакъв смисъл в тях

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #27

    Платете си за достъп до "free" ftp !!!

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И D3BEPP с това "За Гаро знам, че не чете" си в голяма грешка. Може би съм единственият, който ти чете мненията от-до, за да намери някакъв смисъл в тях



    <div align="right">Originally posted by Gadget*-*01/07/2004*:* 15:32:57</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    <font color="blue">Съмнявам се много искрено. В този форум съм водил и доста по - смислени и задълбочени дебати без при това да се губи взаимното уважение и да се стига до обиди, но щом казваш. Извинявай, Гаро. Но това не ми пречи да продължавам да наблюдавам реакциите ти.</font id="blue">

  16. Gadget
    Guest
    #28

    Платете си за достъп до "free" ftp !!!

    //Извън темата

    <font color="blue">Приема се, a ако кажеш и че сме квит ще ме закопаеш. Имам си watchdog, както се казва в електрониката </font id="blue">

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #29

    Платете си за достъп до "free" ftp !!!

    <font color="blue">Не те разбирам точно какво казваш - или смисълът на понятието ми е неясен, или се позоваваш на нещо, което аз не смятам, че е така.

    Квит не сме - определено, но това не ми пречи да задгърбя каквото било и да почна отначало. Ако сме квит - няма компромис и се губи смисъла. [:D]</font id="blue">

  18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #30

    Платете си за достъп до "free" ftp !!!

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">//Извън темата

    <font color="blue"> Имам си watchdog, както се казва в електрониката </font id="blue">



    <div align="right">Originally posted by Gadget*-*02/07/2004*:* 20:44:22</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Сега ще има да обяснявашшшшшшшш[:D][:D][:D]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. FTP достъп
    От Очо във форум Мрежи
    Отговори: 10
    Последно: 05-11-09, 21:54
  2. Wi-Fi достъп в Бургас
    От Malone във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 08-06-07, 15:25
  3. Код за достъп
    От vansini във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 29-11-06, 12:47
  4. Отдалечен достъп до PC
    От ipnaid във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 20-06-05, 14:52
  5. ISDN достъп
    От Pecho във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 12
    Последно: 25-02-01, 03:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе