Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 23

Agnitum Outpost vs Kerio?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2003

Съжалявам, че пак отварям тема, по която се е изписало бая, но търся мнения конкретно за следните две firewall-и:

Agnitum Outopost Firewall и Kerio Personal Firewall.

Коя от двете е по-надеждна и сигурна?

Благодаря предварително.

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Тази, която познаваш по-добре и можеш да конфигурираш възможно най-правилно!

4. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Съжалявам, че пак отварям тема, по която се е изписало бая, но търся мнения конкретно за следните две firewall-и:

Agnitum Outopost Firewall и Kerio Personal Firewall.

Коя от двете е по-надеждна и сигурна?

Благодаря предварително.

<div align="right">Originally posted by Raziel*-*29/07/2004*:* 20:01:38</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

И двете са добри, но аз лично предпочитам първата с допълнението SDK.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Добри са наистина и двечките. Аз лично ползвах Agnitum, но минах на Kerio...понеже не смятам, че е работа ма огнената стена да ми филтрира банерите в нет-а. Просто се издразних, че по принцип има такава функция. Може би за друг е плюс. [|)]

6. Тук е от
    Jun 2004

И kerio има такива функции.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2004

Незнам коя от двете програми е по добра, но ще споделя нещо от лично наблюдение. За два дена смених 5 Firewall-и и не защото съм имал проблеми с хакерчета или тем подобни, а защото исках да си направя експеринт. Дълго време бях с първата програма и бях доста доволен от нея, но направих няколко теста от тези сайтове www.pcflank.com и http://www.hackerwatch.org/probe/ и това която забелязах на въпросната програна (може и аз добре да не съм я настройл) е че ми изписва че порт 80 е отворен и не е защитен. Другото което показаха пробите беше, че браузера ми издава много информация и трябва да си настроя стената, така че да не излиза тази информация. Да но от тук идваше проблема, че след като го направих не можех да влизам в някой страници и това не можеше да остане така. Между другото всичко беше на High level на защита. При втората програма при същите тестове ми показа (всичко беше забранено и според мен добре настроена), че пак порт 80 е отворен, но тук хубавото беше, че браузера ми беше добре защитен и не изпускаше никаква информация. Исках да я оставя нея, но възникна проблем, че ми се появи несъвместимост с някой програми и комп. започна да се влачи и забива.След което пробвах и Sygate, Norton Personal Firewall и при тях все същото или порт 80 и порт (не си спомням точно) 441 май беше са отворени и браузера ме издава. Най-накрая реших да пробвам и с McAfee Personal Firewall и това което ми показа при тестовете много ме зарадва. Показа ми че всички портова са затворени и защитени, браузера ми изпраща съвсем малко информация (но това не е проблем има програми и за това) и аз си казах, да това е моята програма. Може много хора да не се съгласят с мен, но това както писах са си мой наблюдения и не искам да втълпявам на никого нищо. Пак повтарям, може и аз да не съм бил добре настройл Agnitum Outopost Firewall, но не съм толкова добър, да знам точно кое как се прави и за това McAfee Personal Firewall ми се видя добър избор за мен и оставам с нея.(за сега)[]

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2001

McAfee Personal Firewall е добра,лесно се конфигурира,обаче е малко тежичка,преди бях с нея,но сега съм с Agnitum Outopost Firewall,тая определено е по добре,обаче голям чанч докато се настрои,при мен не ми дава отворени портове,всичко е зелено незнам защо обаче чат пат при пускане на компа се чупи и се налага ръчно да я пускам,Кериото го пробвах и не го харесах

10. Тук е от
    Feb 2004

Понеже съм голям мързел използвам обновен до дупка Win и комплекта на Касперски-анти вирус и анти хакер,както и Опера за браузер.Защитната стена -Анти хакер е най-семплото и удобно нещо попадало на машините ми.Преди ползвах BlackIce,Zone Alarm,Kerio,Оutpost в този ред,но стената на касперски ми хареса с това че с натискането на един бутон виждаш изпозваните портове и веднага може да създадеш правило за съмнителните,заема едва 3 МВ памет,при вече изградена система и разрешени програми които да използват мрежата задаваш High ниво на сигурност и не се занимаваш с глупости,а само преглеждаш логовете от време на време ,за да видиш кой се е пробвал безуспешно.

Като финал-каквато и защитна стена да сложиш -Няма невъзможнии неща и всичко зависи от задклавиатурното устройство.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2004

Виждам, че има начин да се натрой Agnitum Outopost Firewall да работи както трябва.

mikk,

ще съм ти много благодарен, ако споделиш как си я настойл въпросната програма, така че да дава на тестовете всичко зелено. Ако решиш да го направиш или пъка ако някой друг реши, моля да ми обясни къде се влиза и какво се прави, (с подробности ако може) защото както вече писах не съм много в час с въпросната стена. [:I]

12. Member
    Тук е от
    Jun 2001

хубу,довечера ще обясня,ако имаш кю остави номера си че там по лесно

13. Member
    Тук е от
    Oct 2004

Ок. Вече съм добавил номера на ICQ към профила ми.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2001

Ще съм ви благодарен, ако ми кажете някакъв линк с хелп и за двата firewall как да ги конфигурирам що годе правилно, защото съм пълен лаик.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2004

Аз молих за същото, някой да помогме за правилната настройка на Outpost Firewall Pro ver. 2.5.375 но за съжаление никой не се отзова. За това ще чакаме и ще се надяваме някой да го направи.[]

17. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Аз молих за същото, някой да помогме за правилната настройка на Outpost Firewall Pro ver. 2.5.375 но за съжаление никой не се отзова. За това ще чакаме и ще се надяваме някой да го направи.[]

<div align="right">Originally posted by carcass - 07/02/2005 : 18:33:07</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Какво точно не ти е ясно, гледам, че си доста грамотен, какъв е проблема със Outpost Firewall Pro ver. 2.5.375 ?

18. Member
    Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Аз молих за същото, някой да помогме за правилната настройка на Outpost Firewall Pro ver. 2.5.375 но за съжаление никой не се отзова. .......

<div align="right">Originally posted by carcass - 07/02/2005 : 18:33:07</div id="right">

Какво значи "правилна" или "неправилна" настройка на firewall ? Абсолютно всяко едно правило би могло да бъде с различни настройки според нуждите на потребителя. Ако си много параноичен, включи настройката block all trafic , ще ти свърши работа за всички тестове.....

едит: ру-бой, ама си бърз

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. ? за Kerio Winroute firewall
    От MomoSat във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 14-08-07, 14:22
  2. Настройка на OUTPOST FIREWALL 4 ?
    От DEF във форум Мрежи
    Отговори: 0
    Последно: 02-05-07, 14:11
  3. Kerio personal firewal
    От ilhanbg във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 19-03-06, 16:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе