Здравейте,
имам следният проблем.Имам малка мрежа състояща се от едно PC с инсталиран NT4_Server-SP6a и едно клиентско PC с инсталиран Win XP-SP1.IP-то на външния интерфейз го получавам по DHCP на машината с Win XP през кабелен модем.Единият мрежов интерфейз е за към доставчика, а другия е за вътрешният мрежов сегмент.Двете машини са вързани с кръстосан кабел.Вътрешният мрежов сегмент е със статични IP адреси от вида (192.168.0.1-за вътрешната лан карта на Win XP и 192.168.0.2-за лан картата на машината с Win NT4-Server, като съответно маските са 255.255.255.0)
При тази постановка с мрежата нямам проблем, проблема идва когато искам да пусна ICS на машината с Win XP.
Някой би ли ми обяснил от тук нататък какво трябва да направя.
С използване на допълнителен софтуер (като WinGate) интернета мога да поделя на машината с Win NT4 без проблем, но не това е целта.
п.п
Само да споделя че сървъра е инсталиран като праймъри домейн контролер, а някъде по документациите на майкрософт бях чел че не е желателно пускане на ICS когато в мрежата има такава инсталирана машина?
Това е очевидно банално елементарен проблем , но някъде бъркам и не знам къде.
Благодаря на всички които ще ми помогнат!
<font color="red">Mod. edit orpamarosa:</font id="red"> Не е нужно да пускаш две последователни мнения, при наличието на функцията EDIT.
\\fiorino's next reply, merged by orpamarosa:
Да кажа какво още съм направил по въпроса:
1.Започвам само с вътрешният сегмент.Дифолт гейтуей на машината с Win NT слагам IP адреса на вътрешния интерфейз на машината с Win XP а именно192.168.0.1)
2.За DNS на вътрешният интерфейз на машините с Win XP и Win NT4 слагам DNS-а на доставчика ми, а именноDNS 212.72.xxx.xx и 212.72.xxx.xx).
3.На външния интерфейз на машината с Win XP (Properties--Advanced--Internet Connection Sharing)--чеквам го.
При така направената постановка би трябвало да има Интернет на машината с Win NT4.
За съжаление няма , а и нямам и идея какво да правя още.