Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 45
Like Tree1Одобрявам

Проблем с мрежата/нета

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Re: Проблем с мрежата/нета

Ами, Windows-а доста напредна напоследък, току-виж стигнал Linux. Няма crontab, но има графичен Scheduled Tasks, че даже и команден ред с at за старомодни маниаци като мен; и то доста подробни, imho.
    Имах предвид през определено време (5-10 минути например) да се стартира bat-файлче, което да пусне ping и в зависимост от ErrorLevel да рестартира връзката или нищо да не прави. Иначе казано, тъй като не знам точно какъв е проблема, вместо да отстраним първопричината, да автоматизираме ръчното решение.

2.  

3. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

А не е ли по-добре да се излекува болестта, вместо да се заличават симптомите?
    Като например телефонно обаждане и разговор с доставчика, и те да проверят какъв е проблема.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Toва го правя, учтив глас ме съветва да видя дали свети иконката долу, да бутна кабелчето отзад, да изключа и пак включа мрежата и да рестартирам....
    Установил съм ,че и без да го рестартирам става ....

5. Member
    Тук е от
    May 2001

Излекуване на болеста при този доставчик специялно няма или има но не е известно след колко време ще се случи.В момента май всичко е на самотек или някой си експериментира с клиентите .
    Сега ми хрумна, че проблема може да е в някой от суичовете между теб и доставчика или да си попаднал на кофти порт на полу-изгорял суич .

6. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Ами обясни им, че това "решение" не те удовлетворява, да дойдат да погледнат на място за какво става въпрос, да ти кажат какъв е проблема - нещо при тебе, нещо при тях, и какво може и какво трябва да се направи. След това напиши тук какво са ти казали, за да можем да коментираме и да намерим решение. Ако проблемът е при тебе, все ще се намери човек да каже как да се оправи. Ако проблемът е при тях - все ще се намери човек да те убеди, че това е така, и да имаш мотив да си търсиш правата.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Доста "ламерско" предложение, ама... имаш ли възможност да вземеш някой комп за един ден и да го включиш към кабела, да видиш как ще се държи ? Излишно е да коментирам възможните варианти, мисля - и все пак, по този начин кръга на възможните причини ще се стесни.

Лошото е, че вероятно ще трябва да помолиш доставчика си да смени MAC-адреса, който е "вързан" към твоето IP. И пак няма как да минеш без неговото "любезно съдействие" :knuppel2:

Същевременно ако можеш да включиш твоята машина към друг кабел... също няма да е лошо като проба.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Със тях има мсамо физически проблем да говоря лично. Начинът с говоренето съм го прилагал бол пъти; в този форум се обръщам по - скоро за идея за техническо решение на проблема.
    Както и да е, ще говоря пак със тях.
    Ако е при мен, в какво да търся проблема?
    ПП. Слеро, те го направиха веднъж - в началото като ми сложиха кабела нямаше интернет и показваше, че кабелът е изключен на моя комп; на техния лаптоп тръгна интернета, докато на моя комп даваше прекъснат кабел; това си го обяснявам с лошо гнездо или недобра връзка, защото след прекримпване се оправи.
    Тъпото е, че опитахме и с друга, чисто нова мрежова карта с драйвери и и тя отсече, че кабелът е прекъснат, докато на лаптопа при настройки 1:1 интернет си имаше...
    Не изключвам 100% и при мен да има проблем, но ме насочете къде да го търся.
    А те захранваха суича при мен; дотогава вървеше всичко ок, после си взеха захранването. Оттогава почна да прекъсва. Ама знам ли ги как го захранват сега ???
    А моята машина беше няколко години към различни кабели без проблем. Сега за съжаление в района има един доставчик, пък и съм на ново място и нямам кога да се запозная със съседите.

10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

@D3BEP с какво дъно си? Тоя проблем с изключения кабел съм го виждал и останах много изумен*
    Човека* накрая реши че е от дъното - GА-7VA (Rev 1.x), продаде ми го като неработещо - като зглобих в къщи комп с него* - всичко си тръгна без проблем - нямам обяснение - освен причината да е била софтуерна. Затова провери (преинсталирай)* драйверите на чипсета.

11. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

D3BEP
    Що не пробваш да настроиш мрежовата карта да работи на 10Μ.
    Някой версии на RTL8139, са много капризни. Ако мрежовата карта не е вградена, то тя най вероятно е RTL8139.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Вградена е.
    Дъно Асрок в7 някакво си, но утре ще кажа.
    А да я настроя на 10 мб е да се прецакам сам...

13. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

D3BEP,
    Това което казваш за захранването ... Хмм ... Ако имаш възможност, пробвай с някакъв допълнителен малък суич/хъб при теб от твоята страна по следния начин:
    кабела от доставчика влиза в този суич/хъб и допълнителен кабел от този суич/хъб до твоя компютър.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Не мога... Най - малкото нямам с кого да направя мрежа, за да се вържа към техният входящ в суича кабел трябва да се катеря по един електрически стълб. А нямам и суич.

16. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Нее, не си ме разбрал правилно, не става въпрос за катерене по стълбове или каквото и да е вмешателство в комуникациите на доставчика. Просто кабела който влиза в компютъра, вместо в компютъра, да влезе в суич/хъб и от този суич/хъб един допълнителен (къс) кабел до компютъра. Предположението е, че захранването на външния суич/хъб е "лошо" и "сигнала който идва до теб е слаб". Този, допълнителния суич/хъб, ще служи за "усилвател". А бе най-малкото, заслужава си да се направи това, за да се види дали твоята мрежова платка пак ще дава индикация, че кабела е прекъснат.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Добре, и ако старият суич не изпраща достатъчно количество пакети към мен или нещо такова, какво ще промени моят суич? Едва ли ще натъмъниса сигнала сам. При грешки в излъчването следващите суичове не ги оправят, а разстоянието не е толкова голямо, че да ми трябва репитър.... Според мен пробата трябва да започне от "болния" суич.
    Между другото в последните 1-2 дни този проблем с прекъсваниците почти изчезна. Затуй пък скоростта ми на даунлод стигна 3-4 к. При плащане едва ли не за бизнес клас интернет по цените на фирмата...

18. dss
    dss е офлайн
    Junior Member Аватара на dss
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Варна

Отговор: Проблем с мрежата/нета

Здравейте, има ли начин да тествам дали интернета ми прекъсва? С оптичен интернет съм от А1. СОТ-а е свързан по LAN и постоянно светва една жълта лампа и дава грешка в предаващото у-во. Днес смениха LAN модула с друг, но проблема остава. Другата вероятност е да прекъсва интернета ми, но не го усещам при използване, а и прекъсването явно става само 1-2 пъти дневно и за много кратко.... Та има ли начин да го тествам с някоя програма, която да следи за това?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проблем с нета от какво е?
    От cawboy във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 20-06-09, 19:46
  2. Проблем с нета под Линукс
    От mojoo във форум Linux
    Отговори: 1
    Последно: 23-11-04, 09:23
  3. Проблем с кабела за нета ...
    От CreatoR във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 02-01-04, 15:16
  4. Има ли проблем БГ нета?
    От BobyTT във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 01-09-03, 14:59
  5. Проблем с нета и локалната мрежа.
    От Julian във форум Мрежи
    Отговори: 4
    Последно: 07-06-03, 11:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе