Предполагам, под "фирмения хардуерен рутер" се разбира някой от популярните напоследък евтини NAT-рутери (в което няма нищо лошо). А какъв е IP-адреса и съответно gateway на външния интерфейс на този рутер ? Доколкото може да се предполага вече, нещата стоят някак си така:
1. Мрежа А - неизвестна
2. Фирмена мрежа зад мрежа А - 192.168.128.х
3. Мрежа Б - 192.168.128.х - чисто съвпадение е, че Мрежа Б и фирмената мрежа са от едно и също адресно пространство. (Или не е така ?)
4. Компютър В - вероятно принадлежи на мрежа Б. Или и той е част от някаква задна мрежа, която също по-чиста случайност е от същото адресно пространство. Това второто не ми се вярва, по-скоро компютър В е от мрежата на компютър Б. Което всъщност е добре.
При това положение, нищо не може да се каже, докато не стане ясен адреса на външния интерфейс на фирмения рутер !

// Обикновено тези рутери се настройват с браусър от компютър от задната мрежа. Т.е. на компютър А трябва да се пусне например Интернет Експлорър и в адреса да се напише 192.168.128.1.* В случая, това трябва да е рутера, тъй като за гейтуей на А е посочен същия адрес. И там някъде трябва да ги пише настройките на външния интерфейс.

// Умишлено описвам разните скучни подробности, тъй като в най-първия пост по темата става дума за нужда от такова нещо

// Ако това от 1. до 4. е вярно, всъщност пинга от В до А лъже, тъй като вместо А, отговаря някакъв друг компютър със същия адрес от мрежа Б