Значи ситуацията е следната: имам мрежа "А" и мрежа "Б". Между двете мрежи няма никаква физическа връзка. Има и един компютър "В", който има връзка и с двете мрежи, който е на windows xp. Проблема ми е следния, в мрежа "А" се намира служебния ми компютър, а в мрежа "Б". Целта ми е някакси през компютъра "В" да мога да направя връзка между служебния и домашния за да мога да обменям ресурси и по тоя начин да ми отпадне ходенето до работа през целия град, което в повечето случаи е излишно...
Няма проблем на домашния и служебния да направя нещо като: "route add -p <компютър "В"> <съответно служебния или домашния>", за да рутирам връзката през компютър "В". Проблема е какво трябва да инсталирам на самия компютър "В", за да може да ми служи като gateway и да осъществява връзката между двете мрежи... Отпада версията инсталация на linux, защото самия компютър не е мой и едвам съм навил собственика му, да ми даде да го бъзикам...
Ако проблема е решим с windows-ки инструменти или друга програма, би било идеално...
Ама ако може да ми обяснявате по-така, като на полицай примерно, защото не съм много наясно
Мерси предварително за помощта