Всичко е добре щом завършва добре. Хем свърши работа хем се позабавлява с Slackware и FreeBSD
Честито!!
Всичко е добре щом завършва добре. Хем свърши работа хем се позабавлява с Slackware и FreeBSD
Честито!!
Да не си мислете че Linux is a full Unix.Много имат да девлоупват още по линукс.Първоначално публикувано от jonia
Не, не мисля. Затова се спрях на FreeBSD, за сега ме устройва. Върши ми работа, по-добре от Вин.Първоначално публикувано от ciento_almos
ето го и моето мнение, неможах да изчета всички постове.
Но според мен щом не разбираш от консола , а имаш бавно пс , най-добрия избор е Ubuntu Server. Лесно се инсталра, има много пакети за него както и много добра система за инсталация на тях - пишеш apt-get BitchX и следмалко имаш BitchX. Освен това има доста HOW-TO точно как да направиш конкретни неща, а и са написани за аматьори.
Запишеш ли си Slackware или FreeBSD сам ще си го набуташ. Ползвал съм и двете системи за рутер, в момента съм с един Slackware , който е настроен и пъхнат в един шкаф, не съм го барал повече от година, като спре сам се пуска, прави настройки и всичко. Но това за да го направя съм загубил около 1-2 седмици в четене и пак не работи точно както искам. FreeBSD и Slackware са много мощни дистрибуций, но трябва да имаш някакви познания за линукс за да ги настройш иначе ще ги намразиш на 2рия ден, особено FreeBSD-то е като трън в гащите като вземеш да му настройваш service-ите.
Слагай си едно убунто сървър и да ти е спокойно на главата
защо ли се набутваш?Първоначално публикувано от g_ishkitiev
, аха ето защо!... не съм го барал повече от година, като спре сам се пуска,...
познания за Slackware да , но FreeBSD за мен не е линукс доста се различават... FreeBSD и Slackware са много мощни дистрибуций, но трябва да имаш някакви познания за линукс
FreeBSD ми се струва по-лесен, от колкото Slackware, разбира се отне ми не две седмици, а два месеца, но какво значение има това?... особено FreeBSD-то е като трън в гащите като вземеш да му настройваш service-ите...
Не , благодаря, опитвал съм какви ли не версии, не можах да си харесам нещо. От всички линукси, с графичен вид, на стара машинка най-добре се представя вин98.Слагай си едно убунто сървър и да ти е спокойно на главата
Не се заяждам, но за конкретни сървърни цели FreeBSD-то ми пасва.
Май от тук натам, коментарите са само флуд....