Резултати от 1 до 4 от общо 4

Кофти проблем с мрежа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Кофти проблем с мрежа

Имам следния проблем. Имам мрежа от 2 PC с единия с win xp pro, другия с win xp pro 64, свързани са помежду си чрез рутер linkpro. Проблема ми е, че понякога както си работят светодиодите на рутера почват да премигват като луди, ланкартите и на 2 те-пц почват да отчитат непракъснато трафик и това продължава докато не спра едното pc. И 2-та компютъра са с включени firewall (от уиндоус). Тествах ги за вируси (full scan s avast) както и да spyaware с spy-bot, но проблема си остава.
    И на 2-те PC няма нищо шернато... Кажете на какво може да се дължи този проблем и как да до реша?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Re: Кофти проблем с мрежа

А нещо друго включено в тоя роутер има ли?
    Както го описваш имаш 2 ПЦ с роутер помежду си?! Нещо не ми се вижда вероятно...
    Ако има друго нещо включено в роутера, коя индикация мига бързо, на всеки порт или само на портовете на тези 2 ПЦ?

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от d-rRoss
    А нещо друго включено в тоя роутер има ли?
    Както го описваш имаш 2 ПЦ с роутер помежду си?! Нещо не ми се вижда вероятно...
    Ако има друго нещо включено в роутера, коя индикация мига бързо, на всеки порт или само на портовете на тези 2 ПЦ?
    Няма нищо друго включено. Рутера е wireless но има и LAN портове... Единия PC винаги е включен в LAN порта защото е десктоп, а другия понякога е в Лан понякога използва Wireless защото е преносим... но и в 2-та случая проблемът си го има...

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Дам, Ок.
    Значи за да можеш да диагностицираш сам проблем ти трябва малко допълнителен софтуер.
    На мене ми изглежда като флуд генериран от някоя от мрежовите карти на ПЦ-тата.
    Вероятно е тази която стои постоянно включена в лан порта.
    Има модели на Intel Gigabit, които правят такива самогенерации.
    Какво да направиш.
    Инсталирай на Windows XP които е на лан порта, windump заедно с winpcap
    http://www.winpcap.org/windump/
    След това ще можеш с командата windump –ni (номер на интерфейса на лан картата например ~# windump –ni 2 това се прави в cmd разбира се :-) )
    Да наблюдаваш какво се случва в момент на тоя фуд.
    Даже ако не си напълно запознат с аутпута на windump (tcpdump) да постнеш резултата тука.
    И да видим какво се появява.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Кофти проблем с USB
    От glowndark във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 15-09-09, 19:02
  2. Кофти проблем
    От Emo1988 във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 2
    Последно: 13-04-09, 21:09
  3. кофти проблем със звука
    От glowndark във форум Windows
    Отговори: 6
    Последно: 08-08-06, 00:35
  4. кофти проблем с компютър
    От ManiMani във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 02-08-06, 02:29
  5. Кофти проблем с NTFS. Please HELP!!!
    От Cko във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 19-09-03, 16:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе