Задавам въпроса от името на един познат, който живее в ж.к."Слатина". Препоръчайте добър вариант за интернет (т.е. различен от dial-up) и ако можете, посочете цени и координати за връзка.
Благодаря предварително !
Задавам въпроса от името на един познат, който живее в ж.к."Слатина". Препоръчайте добър вариант за интернет (т.е. различен от dial-up) и ако можете, посочете цени и координати за връзка.
zavisi kade v slatina, moje na optika da te vurja ama triabva da kajesh kade po tochno...
pozdravi
G.
Шипченски проход 17а
Точно срещу зала "Универсиада"
Tova mai e po-skoro Geo Milev, ama ti znaesh po-dobre. Za momenta tam moga da predloja samo po 802.11b, sled Dec 20 eventualno i OC.
pozdravi
G.
Аз не че знам по-добре, защото живея в Елена
Ще предам офертата, утре ще се видя с човека - предполагам че ще се навие. Прати на dil@elena.vali.bg някаква оферта за wireless: оборудване, цени за интернет, условия.
Slero: popravka: do 30-ina dena moje da se pusne do Universiada Lan po optika.
Primerni uslovia: (za optic)
128 kbps - international, garantiran - 1 GB trafik
1 mbps - BG peering, ot koito 256 kbps garantirani, neogranichen trafik
do 100 mbps - local, neogranichen trafik
nujno oborudvane: Lan karta
nachalna taksa: 20$
mesechna: 25 $
mnogo si naiven: optichniat kabel ne vliza pri tebe vkushti (osven ako niamash silno jelanie i si platish uduljenieto i konvertora), a ot tochkata (switcha) kadeto se terminira OC-to, otkadeto pri teb shte doide UTP/BNC/SFTP i t.n.
pozdravi
G.
ok, joroto, shte predam utre na moya poznat
mnogo blagodarya za gotovnostta, predpolagam che v kraina smetka shte se poluchi tova koeto tryabva - i za dvete strani.
e... otnosno optikata s LAN-karta tryabva malko vaobrajenie)) - nishto lichno, Stan !
Mezdu drugoto ima LAN karti s Fiber Optical interface, t.e. wmesto RJ-45 UTP, imash Fiber connector... ne e losho...
E... wse niakoi triabwa da plati Fiber-a, koito hitch ne e ewtin...
ima i to hubavi, no za momenta edin OC konvertor e pochti kolkoto edna hubava takava, a razlikata e goliama
pozdravi
G.
ОК! Наивен съм. Просто ми стана чудно - толкова малки изисквания за оптична мрежа..., ама то не било оптична мрежа, а нормална. А оптиката само за broadband-а, както всички го правят. Все пак нямате ли изисквания за бройка?
Както и да е, ако предложенията ти са сериозни, пусни ми едно съобщение или e-mail с координати, че и аз се интересувам, но за по-наедро и за друг квартал.
Niama problemi i da e optika ako tova iskash (za zali i corporate..), no vajnoto e che si na 1 hop do optikata (kakto ne vsichki praviat), a saotvetniat mrejov kabel i bez tova moje da predostavi dostatuchno goliama skorost (do 10 mbps naprimer). Iziskvania za broiki niama, no kvartala e vajen. Emaila/ICQ-to mi gi ima v profile tuk.
pozdravi
G.