Здравейте,
абонат съм на Евроком(Телефон,цифрова и 6 Мбитов интернет).Връзката е коаксиален кабел,който влиза в модем Scientific Atlanta,от модема излиза кабела към безжичния рутер,който е Netgear WGR614v7.Лаптопа е с Win XP SP3.До преди месец и половина - два нямах проблеми със свалянето на торенти и редовно си свалях с постоянна скорост 550-600 kB/s,но оттогава насам "нещо" стана и вече скоростта на сваляне е много ниска и освен че е ниска е и непостоянна.Първо бях с Бит комет и после реших,че е нещо от него и го смених с uTorent-a.За съжаление обаче и с него нямаше промяна.Като отворя лентата,която показва графиката на скоростта е точно като синусоида,качва се до 200-250 kB/s и пада до 50kB/s и така е постоянно без значение от торента и тракера.Възможно ли е от Доставчика да ми режат скоростта,защото постоянно е така - тръгне ли да се вдига скоростта над 250 kB/s и веднага пада обратно надолу.Рестартиране на модем и рутер съм правил не един и два пъти.Порта е пренасочени в uTorenta иконката долу вдясно си свети в зелено и дава ОК.
От Евроком единствено казват че ще предадат на техниците и нищо повече.
Някой има ли идея какъв може да е проблема,ако е при мене изобщо?
Забравих да кажа,че когато тествам скоростта през speedtest.net си ми показва 6 MBit download и 0.4 upload.Иначе сайтовете си ги отваря бързо и без замисляне.
Торент клиента на Операта също работи много бавно.