Резултати от 1 до 7 от общо 7

От Акцеспойнт на Рутер

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2011

От Акцеспойнт на Рутер

Здравейте. Доста неща прочетох тук,доста неща разбрах,но има и много които не съм,но и информацията е прекалено много за мен. С риск да ви разсмея,или пък не,ще се престраша да питам.
    Подариха ми един акцеспоинт,работи си перфектно,даже не очаквах,че ще бачка на такова разстояние.(от панелка на 3-тия етаж до колата пред блока). Проблема е,че може само един лаптоп или телефон може да ползва интернета.Като ползва единия-другия не може или обратно.
    Има ли начин да стане рутер? За тези които разбират,ще напиша и параметрите: Linksys by Cisco WAP4400N Wireless-N Access Point.
    Благодаря ви предварително.

2.  

3. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Re:От Акцеспойнт на Рутер

Няма логика access point а да позволява връзка само с едно устройство, ОСВЕН АКО НЕ МУ Е ЗАДАДЕНО.
    Самото му има access point (точка за достъп) само по-себе си говори, че това е точка към която се свързват устройстВА.
    Тъй-наречения hot spot принципно също се прави от access point към които за закачат устройствата...

А относно конкретния ти проблем. Може да започнеш от това какво става когато друго устройство се опита да се върже. Изписва ли съобщение, защо не може да се свърже?
    После access pointa е само "транслатор". Той няма за цел да рутира, раздава IP-adresi и т.н. От тази гледна точка, ако ти зададеш ип на устройството 10.0.0.1 и вържеш второ устройство на 10.0.0.1 няма как да ти тръгне нета.
    За да стане това което искаш схемата е следната интернет - рутиращо устройство - access point
    По просто казано съвремените рутери са рутер + access point, а ти имаш само access point...

4. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Признавам си, че цъкнах нейде, за да видя какво ще промени... без да знам "да" или "не" натискам, то и не пише
    А иначе анкетата е покъртителна... по отношение на зададения въпрос

5. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Какво точно не ти е ясно? Иначе този Linksys by Cisco WAP4400N Wireless-N Access Point е хубава играчка. Влез в сетъпа му през браузера и го настрой, ако не разбираш, което ми се струва доста вероятно, направи му само ресет и да се върне към старите настройки, това би трябвало да оправи нещата.

6. Тук е от
    Nov 2011

Здравейте отново. Благодаря за отговорите и отделеното време.
    Признавам си,че нищо не разбира. Само съм натискал няколко пъти със задържане копчето за ресет.
    Знам,че този Аccess Point е добра машинка,защото там от където ми го подариха,фирмата имаше офиси на 2-ри и 4-ти етаж в една сграда. Линксиса беше на втория етаж. Предаваше нет на двата етажа,съответно на 2 рутера.А от рутерите на по няколко лаптопа на етаж.
    Всеки път,когато ходя на заведение с лаптопа,трябва да махам ип настройките.А като се прибера,трябва да ги вкарвам на ново.Това ме дразни много.
    Като пусна втори лаптоп или телефон (и на него съм вкарал ип.адреса),намират си мрежата,но не зарежда дадената страницата.
    За сега има 2 варианта: Първия, някой да ми го направи (с/у почерпка) или да го заменя с рутер.
    Да добавя,че и извиках интернет доставчиците (Младост 2 софия).Те много си играха докато го пуснат в действие.Възможно ли е,те да са направили настройки,за да НЕ мога да го ползвам от друго (второ) устройство?
    Благодаря ви за загрижеността.

7. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Вариант 3. Слагаш рутиращо устройство пред акцес поинта.
    Още вчера ти обясних, че акцес поинта не рутира, и няма как да го накараш да рутира, защото предназначението му е просто да прави безжичен пренос....

8.  

9. Тук е от
    Nov 2011

Но това означава,че нямам нужда от акцес поинта. Получава се 2 устройства и 2 зарядни. Вместо да мушна кабела в него,направо в рутера и.... настройки.
    Едно уточнение;рутиращото устройство,рутер ли е,или е друго устройсто.Ако е друго,дай ми линк,или данни на някое,за да си го купя.
    Благодаря ви.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 19
    Последно: 27-01-13, 11:32
  2. рутер след рутер
    От rymbym във форум Технологии
    Отговори: 3
    Последно: 04-10-12, 10:39
  3. Отговори: 5
    Последно: 06-09-11, 16:04
  4. Отговори: 3
    Последно: 01-06-10, 23:38
  5. Рутер
    От relsys във форум Мрежи
    Отговори: 21
    Последно: 27-05-03, 10:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе