Първоначално публикувано от
jjf Здравейте,
В момента ползвам интернет и ТВ от Мегалан, като са ми дали един рутер Huawei. в който влиза директно оптичния кабел, а от рутера излизат два лан кабела- един за нета и един към друго устройство, което пък е свързано чрез HDMI кабел към ТВ-то.
Ще сменям доставчика, като техниците ми казаха, че ще имам два кабела, които влизат в апартамента- за телвизия (коаксиален) и интернет (лан кабел). Не ми се иска да ми опасват апартамента с кабели и затова ме интересува дали има вариант за някакво устройство (не знам дали е рутер), което да поставя на входната врата, където ще влизат двата кабела и тези кабели да ги включа в това устройство. За лан кабела е ясно, че мога да го свържа с рутер, а коаксиалния кабел, може ли да се включи в някаквъв рутер или пък друго устройство, от което вече ще излиза кабел за телевизията ? Ако знаете за такова устройство, моля напишете и модела.
Надявам се да съм обяснил правилно
Ако пък не знаете или няма такова устройство бихте ли ми препоръчали рутер, който искам. за да използвам да свържа телевизора и компютъра чрез DLNA. като ще пускам и филми по 20-30 гигабайта?