Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 40
Like Tree3Одобрявам

MAC-адрес при виртуален адаптер

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Отговор: MAC-адрес при виртуален адаптер

И въпроса се променя така:
    Доставчика вижда ли MAC-адреса на виртуалния адаптер или при него всичко "пристига/заминава" от/към MAC-адреса на реалния адаптер ?
    Доставчика при всички положения вижда МАС-а на реалния адаптер, а в зависимост от това как е конфигуриран той, ще зависи дали ще види нещо зад него.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

В моя случай не го вижда (освен ако предварително го знае и случайно реши да го потърси)

4. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

няма твоя случай, няма комшиският, моят пример е същият, не е различен. Доставчика вижда мак адреса на физическото устройство, което разбира се е първото, пред всички други. Това и имах предвид още одеве.

5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Поддържай тая версия (щом искаш), не ми пречи

6. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Абе вие сте странни хора: Pat, fXOrange, и всички ваши поддръжници. ПРОЧЕТЕТЕ ПАК ПЪРВИЯ ПОСТИНГ НА MitkoS, опитайте се да разберете топологията на мрежата му, и тогава давайте акъл. Не го казвам просто защото не искам да падам по гръб, а защото виждам, че дори не сте си направили труда да осмислите топологията на мрежата му. По-сложна е, отколкото си мислите, не я приравнявайте със стандартна домашна мрежа. Ако пък е толкова трудно да прочетете толкова дълъг постинг, ще ви напиша сдъвкано основното, за да не се мъчите:
    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    На новия компютър има няколко виртуални машини и няколко физически и виртуални етернет-адаптери.
    Една от тези виртуални машини ще изпълнява ролята на Gateway за локалната мрежа.
    Не ме убеждавайте само, че сте го разбрали това нещо, след като пишете такива работи като тези по-горе. Няма физически рутер, ролята на рутер се играе от виртуалната машина. Повтарям, ВИРТУАЛНАТА!!!

7. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Все нещо трябва да играе ролята на рутер, защото сигнала сам няма как да знае къде да ходи . а и колкото и сложна да е топологията сигнала влиза/излиза от едно единствено място - физическият интерфейс на машината в която е вкаран кабела. И по-нататък въпроса беше "какво вижда доставчика?" Организацията на вътрешната мрежа колкото и сложна да е не представлява интерес за доставчика - той е до входа.След като рутер ще го играе някой виртуална машина, как сигнала ще разбере до коя трябва да отиде? Да речем че преминава през физическия адаптер който го пропуска без никаква намеса...и после какво правим? Но дори и само да го пропуска доставчика пак ще го вижда, защото първата комуникация м/у сървърите на доставчика и машината са именно със този физически интерфейс в който влиза кабела.

8.  

9. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

чакайте сега, че ги оплетохме. И да спрем с тия рутери, щото въпросът няма нищо общо с рутери, суичове и тем подобни. Тук се пита кой е първият мак адрес, който доставчикът ще вижда. Пак казвам, това е физическият и повтарям, правилният е той. Ето и цитатът на пат, с който съм напълно съгласен. За останалото, което твърдите, просто няма никаква логика, а самият интерес е просто нулев?

"а и колкото и сложна да е топологията сигнала влиза/излиза от едно единствено място - физическият интерфейс на машината в която е вкаран кабела."

И друго, ще попитам миткос.
    Не виждам, какво толкоз те бърка тая работа, като не е от голямо значение. Аз бих постъпил така. Давам мака на физическият, ако това ми създаде проблем, обръщам двата, тоест виртуалният на физическият... пиша един етикет с тоя на виртуалния и го лепя на физическият, както изискват правилата и си свиркам. Ъ?
    Този пост е редактиран от fXOrange; 13-02-14 в 03:58.

10. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Няма да е лошо да потърсите в Гугъл какво е етернет-фрейм и кой точно го генерира/създава.

11. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Продължавате с инатенето и нежеланието да вникнете в същността на въпроса. Темата е интересна, виртуализациите добиват все по-голяма популярност, и не ми се иска точно в този форум да има тема, която въвежда в заблуждение, и то по технически въпрос, само защото повечето пишещи са само пишещи, а не и четящи и мислещи.
    Надявам се който го интересува - да си извади правилните изводи въпреки повечето заблуждаващи мнения. И дъмп на трафика ви публикувах, и MitkoS ви казва как стоят при него нещата при работеща конфигурация, и вие си продължавате вашето. Какво трябва да се направи, за да разберете, че има живот и след хоризонта? Да опитаме с картинки? Ето една, дано помогне: bridge.png
    Кабелът от доставчика влиза в бридж устройството, след него има рутер. Кой МАК адрес вижда доставчика, на рутера или на бриджа? Ако смятате, че е на рутера - спрете да защитавате грешната теза, ако смятате, че е на бриджа - прочетете пак съвета на MitkoS по-горе.

12. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Моя грешка. При bridge мод се вижда адреса на вътрешното устройтсво. При NAT се вижда на външното. Прави са etg и MitkoS

13. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    Според мен ( а и по информация от интернет доставчика ми), вижда се адреса на физическото устройство в което влиза кабела от доставчика. Ако е рутер - на рутера, ако е сървър - МАК-а на интерфейса към който е закачен кабела. Ако интерфейса или устройството е конфигурирано като бридж, а не рутер, тогава се виждат и адреси след него.
    Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    Доставчика при всички положения вижда МАС-а на реалния адаптер, а в зависимост от това как е конфигуриран той, ще зависи дали ще види нещо зад него.
    e, аз да не казвам нещо друго.....

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    В моя случай не го вижда (освен ако предварително го знае и случайно реши да го потърси)
    Важното е, че се изяснихме. Аз също се радвам на подобни теми и макар да не мога да се меря по знания за мрежи с etg, stenly и адаша с удоволствие участвам и нямам нищо против да науча нещо ново.
    Този пост е редактиран от Pat; 13-02-14 в 12:12.

14.  

15. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Ами не знам ти как го разбираш, но според моите познания по български език точно друго казваш.
    А ако искаш, мога да ти дам един бридж без ИП адрес и без пуснати каквито и да е сървиси на него и да ми демонстрира някой как му се вижда МАК адреса.

16. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

аз пак ще кажа, че съм прост и с това ще попитам, къде кога и в кой момент се е говорело, за бридж, освен в тоя, дето пат е споменал вариант. Според мен вината си е чисто на миткос, който не знае как да задава въпроси. Иначе нямаше как да подведе толкова хора. ;-)

17. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

MitkoS си е обяснил всичко много ясно още в първия пост, ама няма кой да чете. Да, не е написал изрично думата бридж, ама някои неща са си ясни и не е нужно да се описват.

18. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Добре де, нека да е така....ама каква е идеята тогава физическия интерфейс само да пропуска сигнала без да върши никаква работа?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. bob - Нов мобилен (виртуален) GSM оператор
    От veni във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 16-10-11, 11:13
  2. NEO - виртуален герой или китайски боклук
    От stovas във форум Други телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 04-03-09, 15:48
  3. Виртуален хард диск...
    От The Mask във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 26-04-06, 16:53
  4. Трябва ми виртуален CD-ROM!!!
    От Djniki във форум Общ - софтуер
    Отговори: 10
    Последно: 07-08-04, 13:35
  5. Отговори: 8
    Последно: 03-05-03, 20:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе