Здравейте колеги, моля за съвет коя VPN програма бих могъл да ползвам за сървър и клиент. Идеята е на домашният ми компютър да имам вътрешно IP от друга вътрешна мрежа за да ползвам определени апликации от нея!
Ако е възможно да е лесна за конфигурация.
Тъй като компютъра на който ще бъде инсталиран сървър-а ще е с вътрешно IP, какви настройки трябва да се направят, за да се вижда през компютър извън вътрешната мрежа.
Малко съм доста бос по тази тема, поради което ще моля да бъдете по-изчерпателни и по-толерантни към моята особа
Тръгнах да конфигурирам openVPN, но за момента ми остава мътна частта с това как трябва да настроя сървъра, че да се вижда от външни IP-та. Предполагам става чрез настройки на администратора, когато се свързвам към външното IP на определен порт да стигам до това PC, но за момента ми се иска да стигам до администратора на мрежата.
Четох, колко съм разбрал незнам, но в интернет има и доста платени VPN програми, които имат лесни настройки и ползват външен сървър който осъществява рутерирането може би? Правилно ли съм разбрал или съм в грешка?
Полезни биха били и някакви ръководства, стига да не са на високо ниво.
Ще бъда много благодарен за помощта!