Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 21

Разберете, това си е чиста кражба!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    279
    #1

    Разберете, това си е чиста кражба!

    По повод на зачестилите напоследък запитвания от сорта "Как се сменя мас-адрес?" и подобни, искам да подсетя младите приятели, които питат: ПОЛЗВАНЕТО НА ЧУЖДИ IP- ИЛИ МАС-АДРЕСИ И ЧУЖД ИНТЕРНЕТ АКАУНТ НЕ Е НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ КРАЖБА! НЕ СЕ РАЗЛИЧАВА ПО НИЩО ОТ ДЖЕБЧИЙСТВОТО НА ЦИГАНИТЕ В ТРАМВАЯ ИЛИ КРАДЕНЕТО НА АВТОКАСЕТОФОНИ.

    Ако ви харесва да изглеждате така в очите на хората или поне в нашите очи, продължавайте! За мен лично, това е кокошкарска работа.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Мнения
    569
    #2

    Разберете, това си е чиста кражба!

    Абе кокошкарска...

    Започнах да изключвам един по един лан-овете физически и кръгът се стеснява. Когато го намеря ще му счупа краката!!! Аз плащам по 230$ за интернет, за да може някой тарикат да си точи порно, докато клиентите ми псуват. От години не съм си излизал от кожата така. И да кажа:

    НЕ МИСЛЕТЕ, ЧЕ СТЕ МНОГО ХИТРИ, ЗАЩОТО НЯКОЯ СУТРИН ЩЕ ВИ СЕ СЛУЧИ СЛУЧКА, ЕЙ ТЪЙ ОТ НИЩОТО! АКО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ КРАДЕТЕ ОТ НИКОЙ, СЕ ЛЪЖЕТЕ! НЯКОЙ ВИ ПСУВА, ДЕБНЕ И НАКРАЯ ЩЕ ВИ ПОЧУПИ КАКТО МУ Е РЕДА!

    ...а иначе аз ще се оправя, като дойде сега оптиката се логвам на отделно устройство и адиос ламус.

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    285
    #3

    Разберете, това си е чиста кражба!

    Съгласен съм!

    При нас също ги има тези проблеми..Единственото решение е плащане на жестоки глоби, за да останеш в мрежата...Ако продължават да се правят подобни простотии, се пуска 220V, както беше споменато в един друг пост...

  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #4

    Разберете, това си е чиста кражба!

    Ами аз съм твърдо против кражбата на нет но смяната на мак адреса може да и за не е с цел кражба както е при мене. Както знаете има програми които са заключени към мак адреса на лан карата на компа. Това се изпозва вместо едно времешните ключалки дето се слагаха на ЛПТ порта.

  6. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #5

    Разберете, това си е чиста кражба!

    Вижте как се обръщат нещата като сте от другата страна...

    Използването на нелегална операционна система какво е?

    Слушането на нелегални mp3-ки какво е? Гледането на div-x филми какво е?



    Все едно и също, но... когато се бърка във вашия джоб си е чиста цигания и трябва извършителя да се почупи от бой.

    А коагато вие гледате филмче и слушате музичка... ее, естествено, че не е цигания, как въобще може да се сравнява с джебчийство и крадене на касетофони... то всички правят така, пък и тая тъпа държава като не ви плаща достатъчно да си бере ядовете...



    Ха сега - кой прав, кой крив???

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Мнения
    569
    #6

    Разберете, това си е чиста кражба!

    Именно за това никога не съм заемал страната на крадеца. Ако крада Уиндоус например (дълго време не си бях купил за залата) и ме хванат и санкционират не се оплаквам, като бате Тони от Матрицата. Ако гледам дивекс (дори направих тема в защита на киното срещу дивекс) и ме хванат, пак няма да обяснявам на някого, че му били скъпи билетите. Ако ме хванат да слушам мп3 - също.

    Ако мислите и че няма разлика в кражбите от монополист и от юзър.

    ...Като малък баща ми разбира се ме учеше да не крада. Когато порастнах и направих някой друг золум ме дръпна настрани и ми каза:

    Виж сине, държавата ни и без това ни краде от живота без да ни дава нищо, но го прави от позиция на силата, така че ако имаш възможност и си много внимателен може да не си платиш данъка, защото от това няма пряко да пострада никой. Ако откраднеш обаче от човек, без значение дали е просперирал с честен труд или късмет - аз няма да съм ти баща повече!

    Мислиш че е нонсенс?

    А сега да видим от кого краде човека който си сменя мак адреса?

    От ИСП-то?

    Не. Краде от съседа, от човека, с когото се поздравява на улицата пред блока и му се усмихва, от собственика на компютърен клуб, който се старае да направи услугата си най-добра в района и вместо 64/256, като конкурентите му плаща за 128/1024 инет/пиъринг, от неразбиращата майка на приятеля си Иван, който учи в Америка, от служителя в метро, който онзи ден, след три месеца размисъл реши да отдели 30 лева на месец за да се учи сина му да комуникира по интернет.

    И какво сега да се разплача ли като си пусна мп3 на Металика, че Юнивърсал ще се разори?

    Много е прав Крис за всичко което казва по принцип. Не мисля, обаче, че по въпроса е уместно да се разсъждава принципно.

    Има огромна разлика от кражба до кражба!

    Въпроса "Как се сменя мак адрес?" слагам редом до "Как да подправя кодкей без да имам код?" и "Как се отключва БМВ 7-ма серия?", а не до "От къде мога да си дръпна последния албум на Пет Шоп Бойс?" и "Как да си отключа ХР-то?"

    Ако някъде може да се прави компромис то е в последните два случая. Разбирам, че ограничаването на такива въпроси води до отрязване на цяла таргет група, но трябва да има и морал!


  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    620
    #7

    Разберете, това си е чиста кражба!

    тц тц тц значи момчето краде от съседа си,ти пък му вземаш пак толкова за тоз интернет,само дето той не го е получил(съседа) и двамата сте го окрали,тва пък за дивекса хич не го приказвай че си смешен

    Крис е 101 % прав май,само че крадеца вика дръжте крадеца,за вас тия дето давате интернет хич не ми се приказва,по надолу имаше тема кой с ква връзка е и там имаше скийн шотове на едни доунлоади с мегабитове,та тоз трафик да не би да не е на гърба на юзерите,да му мислят те нали....ама да не ме крадат.ади стиа толкоз

  10. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Мнения
    569
    #8

    Разберете, това си е чиста кражба!

    Чудесно!

    Значи крадец

    Аз плащам за този интернет 230$ на месец, не го доставям - клиент съм.

    В клуба ми няма нито един филм. Питаш ли ме колко губя от това?

    И защо според теб няма? Щото ме е страх да не дойдат от Александра с НСБОП? []

    ...Защото уважавам труда на хората, направили филма. Уви тегленето на МП3-ки не мога да спра. Клиент идва тегли си и иска да му седят в някой потребителски фолдер, за да си слуша после докато чати. И филми са теглили, но след като си ги изгледат ги трия веднага.

    Ако не вярваш, че има такива иди_оти, като мен, поне не ги наричай крадци!

    Такава квалификация е безпочвена, дори само поради факта, че не ги познаваш лично и дори написана в един форум - обижда.

    Иначе си тц-тц-кай, ама насаме, пред монитора, че освен обидно се изказваш и неподготвен.

  11. Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    620
    #9

    Разберете, това си е чиста кражба!

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Чудесно!

    Такава квалификация е безпочвена, дори само поради факта, че не ги познаваш лично и дори написана в един форум - обижда.

    Иначе си тц-тц-кай, ама насаме, пред монитора, че освен обидно се изказваш и неподготвен.



    <div align="right">оргинално мнение на Legolas</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Що се обиждаш пък ся,всички крадем мп3 ,филми и софтуер,аз също през живота си съм купил само една програма[:I]

  12. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    279
    #10

    Разберете, това си е чиста кражба!

    Ето как и тук лъсват два от основните ни български дефекта на самосъзнанието, които до голяма степен ни пречат на личния успех и работа. Първият си го носим може би още от турско, но всъщност окончателно просперира и се задълбочава през социалистическо време (за съжаление, вместо да изчезва сега, май се предава и на следващите поколения) - да смятаме за нормално и да си намираме оправдания, за да отмъкнем нещо. Да, ама собственикът сега не е безстопанствената държава (не че тогава беше правилно да се краде), дето и без това ни даваше съвсем по малко, а някой друг като нас, пък бил той и по-богат.

    Вторият дефект е винаги да гладаме в двора на съседа, вместо в своя, демек хващат те, че крадеш, а ти викаш "а ти не крадеш ли?" и смяташ, че това те оправдава. Даже и страничен наблюдател като КрИс (моите уважения, но не съм съгласен с твоите обобщения), се подвежда и неволно защитава крадците. Да, гледането на DivX е кражба, но това никак, ама никак даже не оправдава тоя, дето краде нет. Така че, ако мен ме хванат, че гледам или ползвам пиратски копия - аз съм си 100% виновен и си понасям отговорността, но и крадецът на нет като го хванем - сори, ама и той си е 100% на пангара.



    mikk, тебе само ще те питам, как ти се струва, отиваш и си купуваш сирене да речем, плащаш си го и си тръгваш доволен (пък било то и не от най-хубавото), защото си гладен. По пътя обаче, притичва покрай тебе един от тия бързите улични крадци и твоята чанта бързо си сменя собственика - няма вече сирене! Въпросът е ти сега какво правиш - тичаш след крадеца и викаш "дръжте го!" или се връщаш пред магазина да се разправяш колко пари са ти взели за това сирене и, че те са те окрали, защото всъщност ти не си го получил. Хайде стига глупости вече!

  13. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #11

    Разберете, това си е чиста кражба!

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">тц тц тц значи момчето краде от съседа си,ти пък му вземаш пак толкова за тоз интернет,само дето той не го е получил(съседа) и двамата сте го окрали,тва пък за дивекса хич не го приказвай че си смешен

    Крис е 101 % прав май,само че крадеца вика дръжте крадеца,за вас тия дето давате интернет хич не ми се приказва,по надолу имаше тема кой с ква връзка е и там имаше скийн шотове на едни доунлоади с мегабитове,та тоз трафик да не би да не е на гърба на юзерите,да му мислят те нали....ама да не ме крадат.ади стиа толкоз



    <div align="right">оргинално мнение на mikk</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    А когато въпросния съсед плаща за трафик тогава какво? Имах един случай когато един 17 годишен ***о се направи на хакер и открадна трафик за към 50-100$

    След около половин година въпросния ***о се оплаква ан една позната в ирц - "ама аз нищо не бях направил а тея глупаци от интернет доставчика ми такова и онакова..."

    А относно пиратството със музиката филмите и софтуеъра. Обяснението е много просто - в момента в който почнат да съобразяват цените на тези продукти със моите доходи естествено че ще предпочета да си купувам лицензирани продукти. Но при положение че цената на един диск тука и в щатите примерно е една и съща а аз не получаеам 3К$ а примерно 150$ много съжалявам ама. Темата е доста обширна. И помеждудругото разпространението на мп3-ки на дадена група в мережата рядко довежда до намаляване на приходите и при издаването ан даден албум.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    620
    #12

    Разберете, това си е чиста кражба!

    WISP купувам си сиренето пак ,трябва да се яде ))






  16. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    632
    #13

    Разберете, това си е чиста кражба!

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    Но при положение че цената на един диск тука и в щатите примерно е една и съща а аз не получаеам 3К$ а примерно 150$ много съжалявам ама. Темата е доста обширна. И помеждудругото разпространението на мп3-ки на дадена група в мережата рядко довежда до намаляване на приходите и при издаването ан даден албум.

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Виждаш ли fori, аз плащам в Западна Европа 50 цента за ГБ трафик при 5 Мбит връзка, а в България колко струва, я си помисли.

    В такъв случай искаш да ми кажеш, че цените на българските ИСП са съобразени с реалността в България ли? Ами далеч не са. И докато е така ще има тарикати.


  17. Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    796
    #14

    Разберете, това си е чиста кражба!

    Мисля, че темата е offtopic, за това има дрбр imho

  18. Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    369
    #15

    Разберете, това си е чиста кражба!

    Ето какво ще кажа аз на тези хитреци дето си мислят че крадът от доставчиците си:

    Ако сте мой потребители шанса ви да откраднете трафик от мен е 0% ще го вземете от някой съсед или фирма която плаща за него проблема, е че по този начин вие не само крадете от съседите си, но и накърнявате имиджа на доставчика си в очите на останалите потребители. А в случая това е по тежкото престъпление и точно поради тази причина ще посъветвам колегите да инвестират в отдел за нелоялни потребители. Мога смело да кажа че след срещата на хакер с хората от горепосочения отдел хакера става безобиден и прилежен интернет потребител, който се обажда на доставчика си всеки път когато забележи по висока от нормалната скорост за да попита дали няма грешка или повреда.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Кражба на IP
    От tony1976 във форум Мрежи
    Отговори: 21
    Последно: 25-06-14, 21:36
  2. Отговори: 1
    Последно: 10-02-11, 17:00
  3. защита на TV срещу кражба
    От ceeckoomy във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 03-02-11, 14:20
  4. кражба на ток
    От sladi4kia във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 52
    Последно: 01-12-09, 20:01
  5. Кражба на гигабайти
    От alhio във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 20-12-07, 09:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе