Здравейте, отново!

Имам нужда от мнението ви или от някой, който да има личен опит с някои от фалшивите безжичните адаптерите на Alfa, за улавяне на безжичен интернет сигнал на уж по-голямо разстояние. Пиша фалшиви, защото са много повече от тях на пазара, отколкото оригинални, а и понякога цената ги издава въпреки, че си има тарикати, които ги продават по 100 лв. за истински ама те са си китайските имитации нищо, че пише Taiwan и т.н.
За който се е интересувал знае, колко са много начините да се разбере фалшив от оригинал, но както и да е.
Та намерил съм два модела, ALFA AWUS036NH и ALFA AWUS039NH.
С помощта директно на Alfa чрез серийните номера, като обменихме няколко мейла стана ясно, че са фалшиви, както се очакваше де, но ме интересува, някой ползва ли или ползвал ли е от тях и въпреки, че са реплики, доволен ли е. Знам, че и на тях чипа им е Ralink, но предполагам цялостната изработка им е кекава.
На мен ми е нужен за на село, авера по ракийка в съседната къща е с интернета (рутера е при него), стандартен рутер от най разпространените на TP link, модела точно не мога да го напиша в момента. Взех си едно лаптопче и като сядаме на беседката си пускаме музичка едно друго, но ако можем с това и да прихванем нета, екстра ще е. Само с вградения на лаптопа адаптер нищо не става, абсолютно нищо не хваща. Не знам има ли 500 метра от нас до тях, иначе са две кирпичени огради, моята и неговата.
Ще съм ви благодарен ако "ударите по едно рамо".