Моето мнение е че наи добре си вземи switchove и не се заминаваи с глупосто раликата в цената не е чак толкова фрапираща. А за броя на switchovete нямаш никакво ограничение само при хъбовите имаш такова което е обяснено по горе.
Моето мнение е че наи добре си вземи switchove и не се заминаваи с глупосто раликата в цената не е чак толкова фрапираща. А за броя на switchovete нямаш никакво ограничение само при хъбовите имаш такова което е обяснено по горе.
Осем 100 Mb Repotec един след друг.
Аз съм на шестия.
Всеки от тях на около сто и повече метра един от друг.
Може и да съм луд, но пробвам, като пускам пинг с пакети от по 50 000 бита.
До сървъра ... 11 msec.
Не знам какви колизии има, ама по добър от този пинг при тези пакети здраве му кажи.
Иначе положението е плачевно, като се зададе буря.
Катерене по покривите, изключване, общо взето хамалогия, но за сега е решение.
Варианта с коаксиала също ще се ползва, няма начин. Тогава като се сложи хъб на примерно 100м. действа ли като усилвател? Щото един рипийтър си е 50-60$ (то за това и не искам с коаксиал).
Сигурен съм, че действа като усилвател.
Wireless-a също е вариант но местността е доста пресечена, там е проблема. То се очертава да бъде доста голяма мрежа като расзтояние.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Wireless-a също е вариант но местността е доста пресечена, там е проблема. То се очертава да бъде доста голяма мрежа като расзтояние.
<div align="right">оргинално мнение на PROKOBA</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Доста голяма е относително понятие за мрежа. Правиш една скица с умалени размери като карта и чертаеш. След като го планираш, увеличи стойностите на сметките за дължината на кабела с минимум 30% [], за да стане сметката с кръчмар, а не без него.
ами, то wireless е най - удобно за пресе4ена местност...
щото ина4е зор се опъват кабели,..
но пък от кабела по хубаво няма
Да, най-хубаво е... и да имаш изкаран ток на високото, и помещение, до което да се стига лесно!
<u>Уточнение</u>: Сблъсквал съм се с подобни проблеми при изграждане на доста дълго wireless-трасе - ако става дума за покриване със сигнал на определен градски район, нещата определено са по-лесни и е по-подходящо, отколкото с LAN.
[:D]И тая тема уверено върви към тип "Мрежи - глупости".
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">[:D]И тая тема уверено върви към тип "Мрежи - глупости".
<div align="right">оргинално мнение на WISP</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Напротив, тук има проблем от реалното изграждане на мрежа, (а не от учебниците на М$) където се се срещат определени трудности. Аз съм имал подобен проблем и до днес не съм го решил, като по този начин ми е интересно да видя, как ще бъде решен от друг.
Не казвам, че темата е глупава, а, че разискванията тръгнаха в тая посока - най-добре това, най-добре онова...
Иначе за хъбовете е ясно, пише го и по книгите - за 10-мегабитова мрежа - 4 "repeater hops", за 100-мегабитова - 2... Затова и всички предпочитаме да работим със суичове.
Да, но аз мисля че WISP е прав, защото ако не знаеш дори 5-4-3-2-1 как ще я направиш тази мрежа,...?
При положение, че има доста по сложни проблеми?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Да, но аз мисля че WISP е прав, защото ако не знаеш дори 5-4-3-2-1 как ще я направиш тази мрежа,...?
При положение, че има доста по сложни проблеми?
<div align="right">оргинално мнение на relsys</div id="right">
Аз имам доста книги по въпроса <u>и в нито една не е изяснено колко хъба или суича могат да се връзват един след друг</u>. За това е този форум <font color="orange">за да се пита</font id="orange">. Това, което някой е пропуснал да прочете, го е прочел друг. Мисля, че PROKOBA е достатъчно грамотен за да се оправи и сам, но все пак иска да види какво мислят и другите по въпроса.
Около мен има разни специалисти, със М$ сертификати и нито един от тях не знае, колко хъба или суича могат да се връзват един след друг. Някой от тях са шефове на мастити софийски фирми при това. Ако някой има пропуски в знанията, е тук му е мястото да ги попълни. Мен лично ме е страх да попитам за каквото и да било, защото някой, който е на 1/8 от знанията ми ще ми се присмее.
Е. ама първо никой не е казал, че М$ са мрежови специалисти....
Можеш да вържеш и 1000 хъба един след друг, но важното е данните от т.А до т.Б да пристигат за време по - малко
от времето за което "пътуват" първите 64 byte .... или по -то4но :
Максималната дължина /диаметър/ на трасето трябва да е 64 байта - предполагам всеки който се занимава стези работи може да си го сметне в метри, а и по сайтовете ги има тези неща.
Та не е важна бройката на хъбовете, а забавянето по трасето /в кабела и в хъба/.
И тъй като това време е заложено в архитектурата на Ethernet, ако след заявката на дадено устойство за предаване на данни не е получило информация, счита трасето за свободно.... в резултат на което се получава Late Collision, която се поватря постоянно.....
Ми то иначе би било елементарно: един усилвател на мр. карта - и хоп на 2КМ, защо трябва да се слагат 100 хъба ....
Ами това е пък, който иска да се смее........
Аз не че знам много, ама май повече няма да пиша, защото 1-2 пъти попитах тук за разни работи,
и дето никой не казва нищо ами и в повечето случаи се отнасят подигравателно с темите....
Ей т'ва ни е лошото..... че не се държим заедно а всеки си дърпа и си мисли колко е по - умен от другите
/не говоря за "шефове на мастити софийски фирми " - за тях е ясно - то там длъжностите се купуват....../
Е, аз просто се пошегувах, не съм искал да се присмивам на никого. Но това също е сериозен проблем набългарските форуми - някой пита нещо конкретно, а цял куп хора започват да се надпреварват да му дават най-различни съвети встрани или изобщо извън темата.