Щях да напиша
Здравейте, колеги!
но ще се въздържа, защото разбирам от компютри толкова, колкото баба ми от мобилни телефони......(извинявай бабичко)
Дилемата е следната:
Искам да си прекарам кабелен интернет, но по необясними причини доставчикът не се е отзовал още на молбата ми. Разбрах, че се подписвало договор за извършената услуга, но така още не съм имала честа да се запозная с него. Имам друга алтернатива, да се обърна към втори доставчик, и ако не ме устройва качеството и цената да се върна към първия.
Въпросите ми са:
- Има ли в договора клауза, по която мога да го прекратя едностранно и да се прехвърля към услугите на първия доставчик без да плащам неустойки?
- Ще бъда ли задължена да платя отново инсталационната такса, при условие че трасето по което минава кабела от единия се покрива с трасето на другия?
- Какво включва тази такса: (стойност на използвания кабел + труд за услугата) или и нещо друго?
Не знам дали всички договори от това естество са стандартни или зависи от политиката на фирмата (както се оказа че е при прословутите лепенки за компютри , но ако можете да ме “светнете” в тънкостите ще съм ви много признателна.