Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 21

dial-up главоболия

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    24
    #1

    dial-up главоболия

    Ей,добри хора,помогнете!Бера дертове с Интернета си.Виждате ли,проблемът е там,че съм с dial-up и карта към сравнително добър доставчик.Преди по се ядваше,но напоследък (2-3 месаца) Нетът ми стана Ад[!].На всеки 5-10 минутки се прекъсва връзката,а това съгласете се е доста изнервящо.Възможно ли е проблемът да е при мен.Ако някой от вас се е сблъсквал и се е справил с подобна ситуация,нека помогне,в случай че иска []

    П.С.моля,спестете ми съвети от сорта на:"вземи си пусни интернет през кабела".С удоволствие щях да го направил,ако имах финансовата възможност.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,846
    #2

    dial-up главоболия

    намери някоко комшии и си делкайте кабеларката

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #3

    dial-up главоболия

    За съжаление, решаването на проблема ти силно зависи от качеството на телефонната линия, а то пък е изключителен приоритет на БТК (BTK: Disconnecting People). Има два варианта: или намираш телефонен техник, който да прегледа съоръженията по цялата линия от централата до теб, за което следва да го почерпиш, или опитваш с друг модем по метода на пробите и грешките. А, и ти си прегледай връзките към телефонната линия.

    И няколко въпроса, с отговора на които хората тук ще могат да ти дадат по-добър съвет: С каква централа си - цифрова или аналогова? С какъв модем - софтуерен или хардуерен, вътрешен или външен? Например аз съм с аналогова централа модел 1929 г. (разбира се, не е произведена тогава) и с външен модем Request 33.6 с чипсет на Rockwell, който държи dial-up връзката сравнително сносно. Точно такива вече не се продават. От тези, които в момента са на пазара, съм доволен от вътрешните и външните модели на Chronos с Conexant чипсет. Няма гаранция обаче, че при теб ще се държат добре. Въпрос на проби.

  5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #4

    dial-up главоболия

    Голямо значение има и дали си на прав пост или на дуплекс. Защото ако си на дуплекс една скапана дуплексна кутия от тия с релетата може да ти направи живота черен. Подобни ефекти се получават и при "зашумена" телефонна линия (примерно от натекъл (намокрен) кабел). Най-доброто решение ако наистина не можеш да се откажеш от телефона е да хванеш телефонен техник, който да ти провери линията от модема та чак до индивидуалния ти комплект в централата.

  6. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    1,150
    #5

    dial-up главоболия

    Ако имаш телефон(факс) свързан паралено с модема, изключвай го като си в нета(нищо че е затворена слушалката).

    Пробай макар и с този доставчик но на други телефони.

    Виж дали кабела от розетката до модема не минава покрай мощни електроуреди(подово отопление,ел. табло...)

  7. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    941
    #6

    dial-up главоболия

    аз имах/м същия проблем но при мене опеделено от достав4ика ! з-то като го сменя определено връзката е в много пъти по-добра и още толкова по стабилна ! опитай вземи си друга карта на друг достав4ик !

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    1,395
    #7

    dial-up главоболия

    Kupi si edin e-card za proba i gi smenyai dokato ne hvane6 4itav

  10. Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    226
    #8

    dial-up главоболия

    С карти не ти ли излиза по-скъпо?Аз имах същите проблеми с dial-up много ядове.

    Ако нещо не е наред с линията ти оправия няма. Още повече зимата идва и кабелите винаги са влажни и познай.Сменяй доставчика проблема е малко вероятно да е в теб.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    24
    #9

    dial-up главоболия

    Мерси много за отговорите.Наистина сте прави,че трябваше малко да поуточня.Ами.....чакайте да видя-май най-лошата възможна конфигурация:

    аналогова централа,сигурно е модел 1929 г [],ама от тия дето са с дуплексна кутия,точно от ония с релето[],това е към екстрите Slero,Lupus []

    И ВСИЧКО това на ултра изгодна цена-САМО СЕГА И САМО В БТК

    вътрешен модел Rockwell (Conexant SoftK56)

    -факсове,подово и др. такива не ми се намират,ама виж кабелите може наистина да са мокри.Те са долу в мазето,а там вода колкото искаш.И въобще не си стои по тръбите(не че те не приличат на швейцарско сирене),а тече на струйки по стените.Много е красиво.Все едно гледаш Ниагара и Анхел без да си бил пътя до там,че и без пари(като не смятаме месечната сметка за вода)

    +факта,че като отидох да попитам ISP то си "що така",тях ги нямаше.Преместили се хората.Че явно и част от неудобствата идват и от там.Докато си настроят всичко както трябва...

    Заключение:Успокоявам се засега,че не е проблемът в мен и моите знания,поне що се отнася до настройка за връзката ми към Интернет през телефонна линия.Не искам да споменавам имена на ISP та,защото проблемът както изглежда всички ще се съгласят е в БТК[!].А и сега като направят всички линии цифрови[}]....Започвам да се замислям за кабелен модем........

    В крайна сметка:Благодаря на всички ви

  12. wfw
    wfw е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    73
    #10

    dial-up главоболия

    хора, хора, хора всичко, което казахте е много вярно, но забвавяте 1 малък факт едно е да вържеш на аналогова централа модем на 33600, друго е на 21600. втория вариант е малко! по-бавен, поради обясними причини, но не е пропорционално по-бавен. така че, ако момчето се опитва да върже модема ма макс. скорост, нормално е да получава такива неща.

    мисля, че намалянето на скоростта ще подобри положението

  13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #11

    dial-up главоболия

    wfw,

    Позволи ми да вметна нещо към твоя постинг. Няма никакво значение каква скорост задаваш ти. Когато се осъшестви връзката двата модема започват да си "говорят" и в зависимост от качеството на линията се разбират на каква скорост да се зацепят за постоянно.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    24
    #12

    dial-up главоболия

    Чудех се дали някой от вас е пробвал с някакъв софтуер да си подобри връзката...Пробвах с Modem Booster 1.4,ама не подскачам от възсторг от нея.То вярно е валяло такива,но ако някой има добри(или лоши) впечатления,нека ги сподели.

  16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #13

    dial-up главоболия

    Xenter, преди 4-5 години това беше причината тотално да се откажа от възможността да получавам интернет по телефонната линия [БТК].

    В повечето случаи, вярвай ми, чувах как хората си звънят и си говорят, докато аз съм в интернет.

    И това на аналогова линия без дуплекс.



    И една зима, не помня коя година беше след като се налагаше месеци наред да смъквам скоростта до 2400 [!!!!!!!!] за да мога поне да се свържа и да си изтегля пощата реших, че до идването на по добри времена домашен интернет за мен няма да съществува.

    След като си направих една сметка, в следствие на непрекъснатото "разкачане" на модема плащах на БТК два пъти повече отколкото плащах на ISP.

    Оттогава се зарекох, че от него момент нататък БТК няма да влиза в моите сметки по никакъв начин.

    От доста време насам нямам дори стационарен телефон в къщи. А имах два точно заради възможността да ползвам интернет в къщи без да преча на никого.

    Като си направих сметката обаче, че таксата за телефоните, без значение дали го ползвам или не, е на двата по 10 лева, предпочетох да си купя един low end мобилен телефон за 100 лева и да му сложа една B connect карта. И към настоящия момент 15 лева ми стигат за два месеца. Без да се грижа за сметки, ходене до пощата и дуплекси.

    Направих си една сметка, колко хора ме търсят на стационарния телефон докато го имах. Почти николко.

    Цялото ми семейство има мобилни телефони, като сме в група помежду си. А и с колегите, към които са 90% от разговорите ми.



    Много нещо написах за да завърша по следния начин:



    Ако имаш възможност, купи си, дори и на изплащане, да кажем радиомодем и си направи такъв договор с ISP, който да ти приляга на възможностите за месеца. Със сигурност към момента плащаш поне 30 лева за телефон и интернет месечно.



    Ако използваш този начин на връзка, ще ти отпаднат разходите за телефон, а и интернета ще ти върви поне толкова добре колкото, чрез dial-up. Без разкачане и без dial-up неволи.



    До момента аз съм на кабел, но по ред причини ще мина на варианта, който ти предлагам.



    Ще използвам Linksys радиомодем, от оня първия модел, 11 мегабитовия.

    Няма да пиша от коя фирма ще го купя, кофти е във форума, но е парадоксално, че официалния представител на продуктите на Linksys го продава с 30% по скъпо от мястото където съм го намерил. Българска работа.

  17. wfw
    wfw е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    73
    #14

    dial-up главоболия

    lupus,

    значи по принцип това нещо модема си го прави сам, но обясни ми как като се върже на 33600 и държи само 1 мин линията, а като го вържа на 19200 държи с часове? може би практиката малко се различава от теорията последно вчера изгорих 5 импулса само и само да се вържа с 4800бита/сек повече. мисля, че ограничаването на скоростта наистина помага за по-малкото разпадане на връзката.


  18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #15

    dial-up главоболия

    Няма разминаване между теорията и практиката. Ти задаваш максималната скорост. Когато модемите се свържат те търсят най-високата възможна скорост на връзката, но по-ниска или равна на максималната и се разбират да работят на нея. Когато качеството на линията се влоши те не могат да се разбират и връзката се разпада. В твоя случай линията не може да поддържа 33600 скорост, но може да поддържа скорост по-висока от 19200. Така скоростта 19200 е приемлива и за двата модема и никой не инициира разпадане. Това е поради факта, че модемите не могат да "предоговарят" скоростта на връзката по време на сеанс.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Fuji Electric RSA-09LGC - главоболия
    От Turbosol във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 54
    Последно: 11-02-10, 15:20
  2. Dial-UP - как?
    От Io във форум Мрежи
    Отговори: 10
    Последно: 07-05-07, 14:53
  3. Dial-up timer
    От hardcore във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 08-10-04, 16:30
  4. Dial-up сървър
    От AZure във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 13-05-04, 21:05
  5. Dial-up help
    От PROKOBA във форум Мрежи
    Отговори: 21
    Последно: 02-07-02, 21:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе