Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 55

Fuji Electric RSA-09LGC - главоболия

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2008

Fuji Electric RSA-09LGC - главоболия

Защо повече няма да си купя FUJI е дълга история за разказване и не това в момента е целта на поста ми. Но наистина следващия ми климатик ще е друг, и ще е от друг доставчик!
    По въпроса. Моля специалистите от форума да си кажат мнението по следния случай:

Вътрешни параметри:

1. Входяща температура - 20°C
    2. Изходяща температура - 35°C
    3. Зададена температура - 26°C
    4. Вентилатор на AUTO, чува се че работи на максимални обороти.

Външни параметри:

1. Слънчево време, температура - (-5°C)
    2. Чува се че компресора работи на доста високи обороти.
    3. Обледеняване на външното тяло няма.
    4. Външното тяло дрънчи...

Моля за мнение дали това по-горе е нормално, защото за мен е далеч от нормалното.....

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:FUJI 09LGC главоболия. До специалистите--->

За 9LGC има много писано. Някои се опитваха да оспорват истината, но какво да се прави. Не е проблемът в марката, а в модела.
    И вероятно в некадърен монтаж.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ако е вярно излиза, че конвенционален даикин топли по-добре от 9LGC. Тъкмо се чудех кой модел да си купя. 9LGC или FTX35. Аз и без това се клонях към Даикина, защо Фуджитата има много никък коп при минимална и при максимална мощност, а евтиния Даикин по този показател е много добър.

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Освен че причината може да е в модела, също и от намаляло количество фреон или ако не е бил вакуумиран при монтажа.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Fuji Electric RSA-09LGC - главоболия. До специалистите--->

...или пречупени тръби,или запушена частично тръба при заварка,ако е правена де...

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

поне 45градуса тряя да искара при тея показатели дето ги даваш!

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Ново замерване. Дано промяната в параметрите ви наведе по точно на възможната причина. Малко по-добри показатели дава сега (според мен), но ми се струва че пак си е далеч от това, което трябва да бъде....

Вътрешни параметри:

1. Входяща температура - 20°C
    2. Изходяща температура - 38,8°C
    3. Зададена температура - 26°C
    4. Вентилатор на AUTO, чува се че работи на MEDIUM обороти, а зададената температура не е достигната. В стаята е около 20°C.

Външни параметри:

1. Температура - (-10°C)
    2. Чува се че компресора работи на доста високи обороти.
    3. Обледеняване на външното тяло няма.
    4. Външното тяло дрънчи...

P.S.
    Да уточня тия 20°C в стаята не са постигнати за сметка на климатика, а защото му помага печка "духалка". Ако бачкаше само климата щеше сигурно да е около 18°C.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Режим на работа, изключва ли се вечер или през деня. Големина на помещението, изложение, изолация...Пък тогава климатика виновен.

11. Тук е от
    Sep 2008

Друго, което сега ми прави впечатление: сега се усетих, че от два часа не е правил дефрост, което при условията на последните данни дето ви ги писах ми се струва ненормално. То че е сух студ сух е, ама чак пък толкоз. Може и да е нормално, но реших и това да ви пиша...

Цитат Първоначално публикувано от geozap
    Режим на работа, изключва ли се вечер или през деня. Големина на помещението, изложение, изолация...Пък тогава климатика виновен.
    Незнам какво общо има информацията която искаш със моя проблем. Проблема ако не си внимавал е ниската температура на изходящата струя въздух. Но, ОК казвам:

13м2, тухла, идеална PVC дограма.
    И сега какво?

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Добре де, моите като не са правили дефрост от 12 чАса? Едни не искат да прави дефрост през час, други пък се чудят защо не прави, въпреки, че питата е чиста
    Според мен почти 40° изходяща при външна -10° предвид сравнително слабия компресор в този модел не е лошо постижение.
    А защо не може да стопли - търси другаде причината може би.
    Изключван ли е климатикът последните няколко дни? Постоянно ли се ползва - 24/7?

13. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Щом питам може и да има значение, но здраве да е. 13м2, тухла, идеална PVC дограма- 2кW от климатика и 2кW от духалката и 20 градуса в стаята... може и на духалката кабела да е пречупен и за това да не топли.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Добре де, моите като не са правили дефрост от 12 чАса? Едни не искат да прави дефрост през час, други пък се чудят защо не прави, въпреки, че питата е чиста
    Според мен почти 40° изходяща при външна -10° предвид сравнително слабия компресор в този модел не е лошо постижение.
    А защо не може да стопли - търси другаде причината може би.
    Изключван ли е климатикът последните няколко дни? Постоянно ли се ползва - 24/7?
    Ами защото при температури близки до нулата на 2 часа прави по един дефрост и за това ПРОСТО ми направи впечатление и писах.
    А относно "не стоплянето". Аз не питам защо не може да стопли, питам нормална ли е изходящата температура. Защото за мен е ниска, особенно при първото замерване.

16. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от geozap
    Щом питам може и да има значение, но здраве да е. 13м2, тухла, идеална PVC дограма- 2кW от климатика и 2кW от духалката и 20 градуса в стаята... може и на духалката кабела да е пречупен и за това да не топли.
    Виждам, че няма какво да кажеш, но да използвам мнението ти да вметна, че духалката работи на 1KW

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Turbosol
    Виждам, че няма какво да кажеш, но да използвам мнението ти да вметна, че духалката работи на 1KW
    за 14.5 квадрата, мансарда, без съседи само с външна изолация (без тавана-там няма изолация) аз слагам 12 LD и сега за 5-6 минути при външна -6 вдига от 22 на 26 градуса вътре...

трябвало е да вземеш по-мощен климатик, това което не казват е че по принцип 9-ките не се справят добре при ниски темпертури.Аз от моето 12 лд съм по доволен отколкото от дайкина в хола, но всичко е относително до индивидуалното усещане за топлина н а всеки човек.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Аз мисля,че човека си изключва климатика понякога и оттам са му проблемите. А би трябвало поне януари да си работи 24 часа в денонощието.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. мнения за FUJI ELECTRIC RSG 12 LMC и FUJI RSA 12 LKC
    От valen79 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 9
    Последно: 10-09-13, 16:49
  2. Обзавеждане със FUJI ELECTRIC RSa-14LC; FUJI ELECTRIC RSG-09LMCA
    От georgibozhinov във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 43
    Последно: 19-07-13, 11:14
  3. FUJI ELECTRIC RSA-12LU
    От bybeep във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 9
    Последно: 30-06-13, 11:30
  4. Fuji Electric RSG-12LEC
    От santoyo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 28-12-12, 18:25
  5. Fuji Electric RSA-09LGC - въпроси
    От Turbosol във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 21
    Последно: 08-09-08, 13:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе