Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

споделяне на LAN+I-net по домашна мрежа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2003

Имам инсталирана wi-fi връзка минаваща през хъб,който от своя страна свързан с една мрежова карта към PC-то.Понеже имам и вторo PC. реших да споделя връзката с него.Инсталирах втора карта на PC1,но не мога да свържа PC2. към PC1.Нагласям IP адреси,но нищо.Чрез вградената опция за споделяне на I-Net връзка не става,променят се IP адресите,изчезва локалната мрежа.След забраняване на втората мрежова карта-нещата се оправят.Няма конфликти с други устрийства.Посъветвайте ме какво да правя.Благодаря Ви предварително.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Obadi se na dostavchika si i mu kaji za problema si siguren sum che shte ti reshi problema mnogo burzo i uslugata nqama da e mnogo po skupa...

4. Тук е от
    Feb 2003

Kak връзваш 1пц към второто през хъба или с директен кабел.

5. Тук е от
    Dec 2003

Свързвам ги с директен мрежов кабел. LAN to LAN card.Kато PC1 стана с две карти.Едната е свързана с хъба,а другата с PC2.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2003

С къв Win опитва да правиш connection sharing ?

7. Тук е от
    Dec 2003

С Win WP Pro sum na PC1 a на PC2 с Win98SE

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2003

След като споделиш интернета от ХР-то, трябва да му направиш една дискета, която да пуснеш на 98-цата. Мисля че setup-а на ICS-а накрая те пита дали не искаш да направиш такава дискета... Иначе ако се нелъжа 98 няма как да се сети че си му шернал нет...

А май имаше и друг начин: 98SE май-имаше едни протоколи които бяха точно за такива цели ама не се сещам точно.

Друг, май по-лесен начин е да използваш някакъв допълнителен софтуер, например Win Route Pro, използвал съм версия 4.2.5, ако не я намериш ще ти я кача някъде или ще ти я пратя. След инсталацията единично се правят едни настройки за които също ще ти помогна и си готов...

10. Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">След като споделиш интернета от ХР-то, трябва да му направиш една дискета, която да пуснеш на 98-цата. Мисля че setup-а на ICS-а накрая те пита дали не искаш да направиш такава дискета... Иначе ако се нелъжа 98 няма как да се сети че си му шернал нет...

<div align="right">оргинално мнение на MetalMilitia</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

98SE няма нужда от тази дискета.

Най-лесно е с вградения ICS. Задава се само на компютъра с ХР.

На компютъра с 98SE посредством Internet Connection Wizard указваш, че ще получаваш интернет по LAN.

Мрежата (вътрешната) трябва да ти е настроена по следния начин (възможни са и други):

IP: 192.168.0.1/255.255.255.0 - на компютъра с ХР

На компютъра с 98SE

192.168.0.2/255.255.255.0

gateway - 192.168.0.1

11. Member
    Тук е от
    Aug 2003

Защо не пробваш с Winroute Pro.

12. Тук е от
    Dec 2003

Благодаря на всички за мненията и съветите.Ако има нещо с което не се справям ще пиша.

13. Тук е от
    Dec 2003

Успях да наглася IP адреси.И двете PC-та сега се виждат,но PC2 няма интернет.Настроен е да получава по LAN-a.Инсталирах Win Route Pro 5.1.6,но сега незнам как да го настроя.Моля посъветвайте ме как?Благодаря на "ДжинФис" и "MetalMilitia" за съветите.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Значи, първо трябва да уточня че верията на Win Route Pro която ползвах беше по-стара от твоята, затова може да има някой несъответствия...

Първо трябва да окажеш на програмата коя карта се използва за получаване на интернет, и коя за шеринг. Това става от един бутон, който доколкото се сещам изглеждаше като лан-карта(зелена платка на картинката). Като го натиснеш ще видиш списък с инсталираните карти и IP-адресите им. Избери картата по която 'идва нета' и на settings сложи отметки на 'Perform NAT with the IP adress of this interface....' и на 'Exclude this computer from NAT'. След това OK, и в списъка с лан-картите ще видиш че срещу картата по която идва нета пише "On !'. Ако се не лъжа това беше всичко по конфигурирането на програмата, като пак казвам че моята беше версия 4.2.5.

Ако още имаш нужда от помощ или нещо не си разбрал пиши ...

16. Тук е от
    Dec 2003

XP si ima vgradena opciq za ruting sto ne q polzvash

neshto ot roda beshe na internet connect shering ili neshto takava

pusnah go predi vreme no ne pomne kak beshe

a zadal li si i realni DNS

17. Тук е от
    Dec 2003

Инсталирах версия 4.2.5.Настоих връзката както ме посъветва "MetalMilitia" Perform NAT with the IP adress of this interface....'.Само на картата от, който получавам нет-а,но пак на PC2 няма нет(локална мрежа имам,но с достъп само до PC1,другите само ги виждам-достъп нямам).Явно трябва да се направят и други настройки...(Тази версия 4.2.5 е за малки домашни мрежи,докато тази която бях инсталирал 5.1.6 е за корпоративни големи мрежи) o btw на PC2 има нагласени IP/MASK/GETEWAY докато на PC1 само IP/MASK,трябва ли да пиша и DNS servers,ако да какви?

18. Тук е от
    Feb 2003

Най-лестно ще ти е да си ползваш на ХП шеринга само че коя карта нагласяш за шеринг не тази през която се връзваш с 2пц а на тази през която ти идва нета трябва да шернеш и на 2пц и днс да беше сложил ( тези на 1пц ) но ако доставчика ти има и МАС филтрация вече ще е малко по сложно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Настроика на домашна мрежа.
    От sssaaa във форум Мрежи
    Отговори: 0
    Последно: 09-01-12, 20:24
  2. Проблем с домашна мрежа.
    От drecolli във форум Мрежи
    Отговори: 28
    Последно: 04-02-10, 22:01
  3. Насторйка на домашна мрежа
    От mutra във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 01-10-06, 14:13
  4. Домашна безжична мрежа.
    От fiorino във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 11-08-05, 11:15
  5. Мрежа от 6 PC & 1 MAC, как? Споделяне на Интернет
    От Osvaldo във форум Технологии
    Отговори: 2
    Последно: 04-01-05, 14:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе