Резултати от 1 до 11 от общо 11

Кредитни карти и сигурност

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    25
    #1

    Кредитни карти и сигурност

    Търся съвет какво трябва да предприема за безопасност, преди да използвам компютъра си за разплащане през Интернет с кредитна карта (закупуване на стоки и софт, букмейкърски залози и т. н.). Надявам се някой да ми помогне или да ми даде някакъв полезен линк тнкс

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    25
    #2

    Кредитни карти и сигурност

    Пак съм аз. Малко пояснения които са нужни, може би. Имам Нортън Антивирус, почистих с Spybot Search&Destroy. Нужен ли ми е firewall и какво друго още ?

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #3

    Кредитни карти и сигурност

    значи ако си мислиш че някой ще тръгне да ти краде номера спокойно.Аз лично бих се притеснявал ако имам такава карта защо ли ами защото алгоритъма по-които се генерират номерата е елементарен и може човек на 10 или 11 години да направи сметките.Firewall винаги е нужен ако питаш мен а това че си сканирал PC за такива лоши програми е добре но все пак аз се доверявам на Ad-aware за тези spy истории

  5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    25
    #4

    Кредитни карти и сигурност

    10х , МАКАРОВ, и аз смятах да си пусна Ад-авере, защото след сканинга с Spybot, с home-пейджа на браузъра ми продължи да се зарежда една досада.

  6. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    221
    #5

    Кредитни карти и сигурност

    Кредитни карти и интернет не е = сигурност [:D], като гледам и за кои фактори си се притеснил (не че са маловажни, но едва ли за най-съществените) - още по-малко. Ако ще може нещо да те успокои, то е, че наистина едва ли точно твоята ще изгори, но няма и гаранция и за обратното. Личен съвет - недей. Карай си с дебитните през е-pay на бг магазините, както се казва да знаеш, че и дори някой пикльо да се възползва от твоята винаги можеш да се амбицираш достатъчно и да му направиш черен живота. Ако това се случи с твоята кредитна карта и някой ден установиш, че си пратил подарък на някой в Занзибария нещата, които можеш да направиш, в повечето случаи се равняват на това да вкараш 1 студена вода.

  7. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #6

    Кредитни карти и сигурност

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Пак съм аз. Малко пояснения които са нужни, може би. Имам Нортън Антивирус, почистих с Spybot Search&Destroy. Нужен ли ми е firewall и какво друго още ?



    <div align="right">Originally posted by halhaberino*-*15/02/2004*:* 13:10:51</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    <font color="orange">В най-кратка форма</font id="orange"><font color="red">:</font id="red">

    <font color="red">1. </font id="red">антивирусна програма (за препоръчване на реномирана фирма)

    <font color="red">2. </font id="red">"огнена стена" firewall (за препоръчване на реномирана фирма)

    <font color="red">3.</font id="red"> и най важно, програма от рода на "privacy keyboard" , която елиминира прихващането на натиснатите клавиши и други. Също така има и "on-screen" kлавиатура за перфектна сигурност.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #7

    Кредитни карти и сигурност

    Основното в тази работа е не да имаш 100 софтуера за защита, а да имаш достатъчно познания в компютърната сфера. 99% от издънките, които могат да ти се случат нямат нищо общо с хакери по-скоро с некадърни служители на фирмата която ти обработва поръчката.



    1. Следиш си редовно баланса. (Ако се появи нещо подозрително, можеш да го откажеш - впрочем не знам дали всяка карта го има това като възможност)

    2. Пазаруваш от само сайтове които използват поне 128 битово кодиране.. на браузера долу се показва катинар и пише какъв сертификат притежават...

    3. Следиш фирмата да ползва реномиран Credit-Card-Processing-Provider, т.е. фирмата, през която минават транзакциите.. примерно Verisign.

    4. Никога не пращаш номер на картата по email

    5. Ако ще правиш много транзакции е хубаво компютъра който използваш за тази цел да не го използваш за друга дейност и от други хора.

    6. Не използваш за браузер Internet Explorer - примерно

    Mozilla върши идеална работа.



    Не се сещам друго засега.

  10. VeS
    VeS е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    18
    #8

    Кредитни карти и сигурност

    Ако използваш картата за покупка на стока или услуга на територията на САщ и това е реномирана фирма, можеш да бъдеш спокоен, че проблеми няма да се появят... Американците така са си изработили системите, че да "въведеш" номера на картата си и потвърдителния код на някое "Грешно" място е сведено до минимум! Успех!

  11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    39
    #9

    Кредитни карти и сигурност

    Варианти:

    1. Твоя кредитна карта

    Трябват ти, както е казано по-горе: Антивирусна+Firewall+Malware detector.

    Виж: http://boards.cexx.org/viewtopic.php?t=957



    От този линк http://www.jasons-toolbox.com/BrowserSecurity си провери настройките на браузъра.

    2. Твоя дебитна карта през epay.bg и pay.bg (в момента по някаква причина pay.bg e deface-нат (разработка е на http://www.netvice.net/ и служи за плащане по целия свят като се използва тяхна кредитна карта)

  12. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    357
    #10

    Кредитни карти и сигурност

    Ем ... )) много интересен вапрос.По мое скромно мнение единствено ти трябва антивирусна ако случаино има някакв вирус(червей) който да минава и да сабира номера на карти (макар че несам чувал за такав досега )

    Другото което е-никои няма да седне да се занимава да ти хаква Пс-то за една карта!Хакват се шопове кадето са пазарували мн хора и си струва .А и най важното е да внимаваш от каде пазаруваш!

  13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    89
    #11

    Кредитни карти и сигурност

    това какви програми за сигурност имаш инсталирани не е изобщо важно. ако искаш да плащаш с кредитна карта през интернет, единственото условие за да нямаш проблеми е да не ползваш компютри от зали поради гадната настройка на интернет експолорер да запомня данните когато някой попълва формуляри. Ако плащаш от вкъщи нямаш никакви проблеми!!! Не се притенявай дори ако някой ти прихване номера на картата. аз мога да ти дам номера на моята и ако успееш да платиш само с номера, ще ти я подаря за да платиш онлайн се искат следните неща: номер на картата, месец и дата на изтичане, името ти и то абсолютно точно както е изписано на картата, както и един трицифрен код на гърба на картата. Правил съм си опит да "сгреша" името си и да го напиша не точно както е написано на кредитната карта. Системата е давала грешка и не е приемала транзакцията. Единствено трябва да пазиш картата да не ти я откраднат, понеже с нея може да се плати в някой магазин само с едно подписване на касовата бележка. АКО въпреки това се притесняваш, прочети си внимателно договора с банката. Там пише че имаш 1-3 месечен срок след края на всеки месец когато ти се нулира кредита в който да внесеш оплакване за разходи, които не си направил. С други думи, на края на месеца когато банката е ДЛЪЖНА да ти прати разпечатка с плащанията и ти забележиш плащане, което не е твое, отиваш в банката и поълваш една жалба. Тази жалба се праща по служебен път до кредитния център и те правят проверка. Ако установят че наистина не си платил ти, възстановяват ти парите. Та такива ми ти работи... ако несщо не ти е станало ясно, питай

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Поща и сигурност
    От ru-boy във форум Windows
    Отговори: 0
    Последно: 06-09-07, 22:08
  2. WiFi и сигурност
    От m1lan0ff във форум Мрежи
    Отговори: 2
    Последно: 15-12-05, 09:58
  3. Кредитни карти
    От Inspire във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 13
    Последно: 09-07-05, 19:10
  4. Сигурност в NETA
    От Didi4 във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 10-11-03, 11:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе