Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 34

Правила за клиенти.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #16

    Правила за клиенти.

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> ... няма начин да задължа някой клиент да ползва определена антивирусна програма или пък да го карам да я обновява ежедневно пр. имаме такива които са на трафик... те са в правото си да ме питат кой ще им го плати този трафик тъй като видите ли той си плащал за Интернет, а интернет нямало.





    <div align="right">Originally posted by Eol.*-*02/04/2004*:* 13:20:57</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Просто идея: Ако не таксуваш локалния трафик на клиентите (в рамките на твоята мрежа), можеш да изтегляш дефинициите и да ги слагаш на свой FTP-сървър, откъдето те да ги download-ват... и така на тях ъпдейтването на дефинициите на избраната от теб антивирусна програма ще им бъде безплатно, а ти определено ще си спестиш неприятности.



    //EDIT: Gaby ме е изпреварил с идеята [:D]

  2.  
     
  3. Novice
    Тук е от
    Apr 2004
    Мнения
    3
    #17

    Правила за клиенти.

    антивирусната я споменах тъй м/удругото... McAffe, NortonAV, Panda dr.Web, f-prot и още един чувал други такива и на всичките да тегля дейли ъпдейтс; енджин ъпдейтс и прочие? Пък после иди обянявай какво как се къде се прави и защо аутоъпдейта дава съобщение за грешка? Проблемът явно си има решение, но просто в момента няма свободен човек който да бъде дедикейтнат за кабелната мрежа. Доколкото мога ги пазя като съм забранил всякакви конекции през 137,138,139 и 445 порт; проверявам мейловете на сервера (като че ли ги понаучих да използват мейлбокса който ние им даваме) и в момента пиша прост скрипт който да сет-ва Obtain IP automaticaly + DNS configuration ама дали ще го завърша е друг въпрос пък и темата на fori беше с друга насоченост и имам няколко фантазьорски идеи (включващи предфолтинг/крашинг мониторинг, конфигчекинг скрипт и подобаващо преработени договори в които има точки от рода : ако правите/ползвате това и това получавате на същатата цена ХХкб отгоре или нещо в тоя дух ) които могат да се обсъдят на чашка в някоя кръчма някой ден

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #18

    Правила за клиенти.

    Ми ще се разминават доставчици с клиенти ми. В Бг бизнесмените в истинския смисъл на думата са малко. Ето, Фори вместо да чуе нашето мнение направо ни отнема правото да коментираме базата, на която иска да си постави отношенията с клиентите... Кое ти гарантира, Фори, че и някои клиенти няма да мислят като някои от нас? Мисля, че ще ти е по - лесно първо да поспориш с нас, да си поставиш доводите и това да е един вид тренинг за теб и готовност да отговориш на очакванията За теб обаче бизнесът съществува предимно в отношения стока - пари, струва ми се, а не толкова в отношенията с хора....

    Не те обиждам, посочвам ти слабите ти черти така, както аз ги виждам...

    На Лупус предложението е добро като замисъл. Обаче ми намирисва на военизиран подход, който не мисля че ще спечели привърженици нито между клиентите, нито между служителите... Освен настройки може би ще трябва да се опише и специфичната софтуерна среда, тъй като внасянето на промени в нея може да повлияе връзката, абе изобщо от техника се очаква едва ли не да разбира от всичко, иначе как ще докаже на клиента, че грешката е в неговия телевизор, а не в него?????

    По договора: Клиентът е длъжен да има антивирусна програма - такова животно няма. По добре е - фирмата не се ангажира с възстановяването на щети, причинени от вируси или хакерски атаки. Ако клиентът не е наясно какво прави, и с антивирусна програма пак може да прецапа нещата. Инак след антивирусната и огнена стена ще трябва да си сложи, и защита на пощата, и ad - aware, та накрая може за него компютър да не остане....

    Втора точка според мен е излишна, но ако смяташ, че има нужда от нея... не знам... Тогава може би трябва да добавиш и remote desctop, telnet, net meeting... Шерване означава, че клиентът на компютъра по свое желание е оторизирал достъп някому. Не виждам какво общо може да има тук фирмата с интернета... Но пак казвам, не ти знма клиентите.

    Трета точка е малко кофти за начинаещ потребител. Предлагам ти, помисли за минимална такса при второ повикване за същата работа. Това да е такса, дето няма да отблъсне клиента от теб, щото ако кажеш за настройките, за които съм ти платил да ми ги направиш пак, щот съм ги забравил или загубил - 20 лв, другия месец ме брой при друг доставчик; примерно нещо като 2-3 лв, ако клиентите са близо и не може работата да стане по телефона, но да е такса, която да ги възпрепятства да те викат за щяло и нещяло.

    Точка 4 не я разбрах... Оторизираш ги по МАК, а те си сменят мрежовата карта или какво ? Ако е така, това отношение е грозно. Изгаря му на някой мрежовата карта, а ти му искаш повече за настройката да ти е клиент, отколкото струва тя? Ако съм те разбрал правилно,де ... Според мен таксата тук трябва да е идентична с таксата по - горе... Със сигурност една малка такса ще им подейства мотивиращо да понаучат нещо. И мисля, че няма да е грешно все пак да добавиш и още едно безплатно ходене(ако ви се ходи), щото има начинаещи потребители, фирми, дето имат компове и ги ползват за пишещи машини и т.н.; едва ли туй ходене ще те събори, но като им поставиш добре нещата, ще излезе, че е от грижа за тях и дори може да ти докара актив пред клиентите.

    И не трябва да ти писва, Фори... Все пак в една фирма, която наистина иска да избута в условията на очакваната бъдеща конкуренция истинския шеф не си ти, а е клиентът. Той оценява добавената от теб стойност и той ти я плаща по договорени цени. Ти не работиш с мрежи, работиш първо с клиенти, и за това помисли как да работите добре с тях....

    Искам да ти засвидетелствам уважението си за тея типови или каквито и да са договори. Това е много добре, и много малко доставчици го правят. Сто пъти предпочитам така, отколкото както е тук - първо одиш, плащаш, а по - натам уточнявате правилата... Според мен не го оставяй така до този етап. Моето предложение към теб е да бъде примерно като анекс или права и задължения на страните в договора за доставка, добави вътре всичко, за което се сетиш - скорост, сесии, правила при опит за включване на нелегални потребители, неустойки, глоби, наказания при хакерски атаки, сфера на компетентност на страните (примерно не оправяме хардуер или развален Уиндоус) и т.н.

    Успех, мисля си, че ако опиташ да разбереш, каквото ти казвам, работата ти може да стане по - успешна и предимно по - приятна за теб.

  5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #19

    Правила за клиенти.

    Интересни са ти предложенията Eol. и колкото по-бързо и колегите ти (оператори на LAN мрежи) осъзнаят необходимостта да седнат на една маса и да обсъдят общи мерки срещу недобросъвестните потребители, толкова по добре за всички. Дано по-бързо се изживее етапа "Всеки срещу всички, защото са ми конкуренти".

    Има вече и начин да се наказват любителите на авантата. Вижте това:

    http://setcom.bg/news/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13840



    //edit/

    Дзвер, няма военизиран подход, има правила на играта. И колкото по-ясни и прости са тия правила, толкова по-добре е и за двете страни.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #20

    Правила за клиенти.

    @Lupus

    Не, аз точно в частта за правилата съм абсолютно съгласен - правила трябва да има и за двете страни. Но с тея протоколи не виждам как нещата ще станат прости. Такъв протокол би могъл да е улеснение според мен само ако клиентът те обвинява, че си му прецапал нещо с твоите настройки... При условие, че няма ясно разграничени сфери на дейност - с какво точно се занимава доставчика, от къде започва отговорността на клиента - за какво са аджеба тези протоколи??? Компютърът е много по - лабилна система от телевизора и мрежата на потребител - от кабелната телевизия....

    Ако пък ги има тея правила за разграничаване на ролите(което според мен е най - често срещания проблем - клиентът вика доставчика за проблеми, които са извън компетенцията на последния), с които правила ти по мои впечатления си съгласен, че трябва да ги има - ами просто излишно е да се прави протокол при доставчика къде точно в ТСР - IP протоколите са правени настройки - най - малкото те са идентични за еднаквите операционни системи.



    //едит

    Лупус, тоя линк, дето си го дал, според мен важи само за БТК и операторите на кабелни и други телевизии. Не за интернет доставчици. 99% от последните едва ли някога ще регистрират далекосъобщителна мрежа, а и често нямат собственост, а само използват изградени структури.

  7. Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    378
    #21

    Правила за клиенти.

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Точно за това трябва да има регламентирани отношения, в които са описани правата и задълженията на двете страни.

    <div align="right">Originally posted by fori - 31/03/2004 : 12:02:55</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Размишленията ти вървят в съвсем правилна посока. На клиентите трябва да им е ясно какво се изисква от тях.



    Защо не вземеш да направиш така. Разделяш един лист на две полета и пишеш. В лявата част описваш нещата, които според теб е редно да правиш безплатно за клиента, а в дясната - тези, които считаш, че трябва да бъдат заплащани. Както гледам, ти дясната половина на списъка почти си я направил, но ми се струва, че ако попълниш и лявата, ще се сетиш за още някое и друго нещо, което да кажеш "вдясно".



    <center>* * *</center>



    Като реплика към коментарите, че fori си позволявал некоректно отношение с клиентите искам да напомня, че заради тъпите потребители, които цъкат наляво и надясно без да четат (пък и не могат да четат, защото не знаят думичка английски) получавам средно по 50-100 вируса седмично. Некомпетентостта не е извинение, че превръщаш компютъра си в котило за вируси, примерно. Така че fori си е напълно прав да иска от клиентите си по-сериозно отношение...

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #22

    Правила за клиенти.

    Не некоректно отношение към клиентите, а към бизнеса си - аз си тълкувам поведението му като "писнало ми е вече от техните изисквания" - тоест не му се занимава вече с определяне и задоволяване на потребностите им по най - правилния начин. Само че точно тея потребности му носят и ще продължат да му носят пари, не мислите ли? Не казвам, че трябва да прави предно салто за всяка прищявка или че клиентите не може да са некоректни, казвам, че трябва през цялото време да си там и да отсяваш, и дори когато те са некоректни - ти да си коректен....

    Няма да ти помогне повече според мен тоя форум оттук, Фори. Можем само да ти нахвърлим идеи какво да пишеш в тея правила, но ти би трябвало да си по - наясно какви са отношенията, проблемите и т.н. Според мен си напиши както ти казва Вейдър [] какво поемаш ти и какво клиентите на един лист и евентуално хвани един адвокат, да преправите договора и толкова...

    Да ползват антивирусни или нещо такова е абсурдно да ги задължиш; грижи се за сървъра и за връзката ти, а на тях единствено ти предлагам да им дадеш подробни препоръки или указания(може и в писмен вид). Ако са разбрани хора, ще го направят доброволно, но първо ти трябва да изглеждаш колкото се може по - разбран....



    Edit:

    Естествено, при подмяна на договора е редно старите ти клиенти да го преподпишат още при плащане на следващата такса. Само напомням, то е много ясно.

  10. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    279
    #23

    Правила за клиенти.

    fori, мислех да не се обаждам, ама като гледам как ти наскачаха някои... Първо не е тук мястото на твоя пост, ама за съжаление си нямаме форум само за доставчици, където да си обсъждаме проблемите, второ - тия неща трябва просто да са упоменати в договора - какво е твое задължение и какво - не. Ти клиента не можеш да го промениш - има си съвестни, има си и черни овци. Как има хора, дето нито веднъж не ми се обадиха за нищо, а интернета им си върви, и такива дето почти всеки ден звънят за някакъв проблем (който в последствие се оказва, че не е проблем). Има такива, дето и при най-големите вирусни епидемии през есента не пострадаха (а почти нищо не разбират), и такива, дето въпреки, че се смятат за големи капацитети, се заразиха по 3-4 пъти последователно. Има и такива, дето смятат, че и уиндоуса трябва да им преинсталираш (естествено - безплатно). Изрази от сорта: "Ами аз какво да направя, фактически не мога да ползвам интернета" или "Цял ден нямам интернет" (прекъснало е преди 5 минути) са все с цел да се почувстваш страшно виновен и тутакси да изтърчиш и да оправиш всичко (например да включиш мрежовия кабел в компютъра, защото "ами аз сутринта чистих с прахосмукачката и местих бюрото..."). Аз при оплаквания от този род (няма как да не отидеш) нося винаги лаптоп, включвам го първо и ако интернета хвърка на него и няма видими хардуерни проблеми, учтиво се извинявам, че имам още много работа и, че може би е време за една преинсталация на уиндоус. На обаждания от сорта "от три дни нямам интернет" отговарям "за мен нямате от сега" (къде спа, че не звънна по-рано) и т. н. Въпреки това, продължавам ежедневно да решавам нечии проблеми и трябва честно да си призная, че досега не съм взел нито една стотинка извън стандартните интернет-плащания.

    С две думи - няма оправия! Нито някакви правила ще помогнат...


  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #24

    Правила за клиенти.

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">fori, мислех да не се обаждам, ама като гледам как ти наскачаха някои... </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Wisp, моите уважения към теб, човеко, ама това тук твоето ми прилича на параноя. Форуми за доставчици, непроменими клиенти. Значи, само да кажа една дума: Това не е темата за споделяне на интернет. Аз правя тази разлика. Ти правиш ли я?

    Фори, според мен опитай с ясни и точни правила. Дори и Уисп да е най - големия доставчик в Бг, с такова мислене за непроменимия, тъп и упорит клиент го виждам само, докато и някоя фирма от вън не прояви интерес към тоя пазар... Фирмите навън добре знаят, че не всички клиенти знаят за какво става въпрос. Оттам нататък - услуга срещу пари, или по - лошото за УИСП - услуга срещу пазарен дял на конкурент [:P]

    Когато някой ти разпише правило, той е длъжен да го спазва. По тоя въпрос си има ЗЗД. Просто помисли в тоя договор как да си гарантираш правата интерактивно при нарушение, в момента, без да търсиш подкрепа от съда.

    Също тъй като ти подпише договор с ясно изписани задължения на фирмата, не може да иска повече от теб Ако спазваш тези правила, ще имаш не само собствената си финансова подкрепа, но и подкрепата на тея клиенти, които УИСП дефинира като съвестни.

    И този форум е добър за това, което си започнал, може би ще е добре да си отвориш и локален, ако вече нямаш... Тук можеш да чуеш клиентите, а те за теб са най - важната група. Колкото и негативно да ти изглежда мнението ми или мнението на някой друг тук, имай предвид:

    <font color="red">Комуникацията с клиентите за теб е много по - важна от комуникацията с конкурентите! </font id="red">

  12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #25

    Правила за клиенти.

    Дзвер, отдалече си личи че си адски далеч от материала. Разбирам че обичаш да философстваш ама много се излагаш. Не ти отнемам правото да коментираш отношенията ми с клиентите, а ти отнемам правото да философстваш за неща от които нямаш грам представа. Има малка разлика, ама друго си е еднопосочното ограничено мислене. Като не разбираш и не знаеш не се обаждай ако обичаш. Нямам намерение да се оплаквам от живота, само ще спомена че имам намерение да въведа такса 5 лв за разрешаване на мрежова карта [8D]. Ако пък въпросните клиенти отидат при конкуренцията ще съм адски доволен. Дупе да и е яко на конкуренцията ако всичките ми клиенти от категорията bad_users отидат при нея. Както и да е. Оформя ми се една мисъл в главата, като я обмисля като хората ще видим става или не става.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #26

    Правила за клиенти.

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Нямам намерение да се оплаквам от живота, само ще спомена че имам намерение да въведа такса 5 лв за разрешаване на мрежова карта [8D]. <div align="right">Originally posted by fori*-*04/04/2004*:* 20:38:14</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Дай сега и да пофилософствам, цитирайки се сам. Даже ще се подчертая:

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Предлагам ти, помисли за минимална такса при второ повикване за същата работа. Това да е такса, дето няма да отблъсне клиента от теб, щото ако кажеш за настройките, за които съм ти платил да ми ги направиш пак, щот съм ги забравил или загубил - 20 лв, другия месец ме брой при друг доставчик; <font color="red">примерно нещо като 2-3 лв</font id="red">, ако клиентите са близо и не може работата да стане по телефона, но да е такса, която да ги възпрепятства да те викат за щяло и нещяло.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Ако прочетеш малко това, което съм писал, без слънчеви очила или предубеждения, има някакъв шанс да вникнеш в това, което съм ти казал. Хич не е толкоз далеч от нещата. По - скоро ти си далеч от четенето.

    Обаче има едно нещо, в което сте прави двамата с УИСП, макар и да не го казвате в прав текст: Щом вие не искате диалог с клиентите, диалог няма да има Така е. Другата истина, тази от мен, е, че добрите клиенти се възпитават трудно и се точат добре.

    Много пиша, верно си е, но не обичам да е на вятъра. Щом приказките ми са ви излишни, просто ще поседя и ще почакам. Да видя времето какво ще направи с вас.

    Аз лично не вярвам да е благосклонно. Само пари не стигат.

    Успех

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #27

    Правила за клиенти.


  16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #28

    Правила за клиенти.

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">http://www.exco.net/sawork.html



    <div align="right">Originally posted by MAKAPOB*-*04/04/2004*:* 22:55:35</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Това си струва, човек да си го окачи на стената[:D]

    Изкефи ме!!!

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #29

    Правила за клиенти.

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">....Та си мисля да вземем да сътворим някакви правила за елементарна компютърна хигиена която трябва да спазва всеки един клиент. ....</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Да си къпят компютрите редовно със сапун или шампоан!

    [8D][^][8D]

  18. Gadget
    Guest
    #30

    Правила за клиенти.

    E кво да кажа, Lupus e прав. fori да си направи собствена ценова листа, регламентирана предварително със сключения договор с клиента. etg например има такса от 10 лв./час за поддръжка.



    Като викаш Бърза помощ, не плащаш повикването, но с добро желание бутваш в ръката на доктора нещо, докато при профилактичен преглед винаги си пращаш 1лв... В ИТ положението е същото, но още хората не са се научили, че компютърът и Интертен са далеч по сложни за управление и поддръжка от един телевизор например, който или работи или не

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Софт за комуникация с клиенти
    От ops5 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 10
    Последно: 25-07-11, 22:20
  2. LG лъже клиенти, не иска да поддържа продуктите си
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 4
    Последно: 12-12-10, 00:47
  3. Внимание - некоректни клиенти !
    От Mr.TECHNO във форум Черен списък
    Отговори: 20
    Последно: 09-02-08, 22:34
  4. Vivatel пуска абонаментни програми за частни клиенти
    От BerkStock във форум Коментирай новина
    Отговори: 17
    Последно: 03-04-06, 16:31
  5. Отговори: 21
    Последно: 15-12-05, 19:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе