ako divx-a e napraven dobre i go gleda6 v priqtna atmosfera, ponqkoga e po-qko ot kinoto!
priatna atmosfera=hubav monitor/TV, hubavi slu6alki/dobra sound s-ma, i SAM. 4ovek trqbva da e sam kogato gleda film. tva e istinata!
ako divx-a e napraven dobre i go gleda6 v priqtna atmosfera, ponqkoga e po-qko ot kinoto!
priatna atmosfera=hubav monitor/TV, hubavi slu6alki/dobra sound s-ma, i SAM. 4ovek trqbva da e sam kogato gleda film. tva e istinata!
В отговор на въпроси поставени към мен на тема озвучаване на кинозали в коментар на новина (използвам форума, тъй като не са по темата на новината):
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">znae6 li kak se nastroivat JBL sistemite za syvremennite kinozali
оригинално мнение на Fena</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Настройки на звука на кинозала се правят с "розов шум", независимо от марката на говорителите, усилвателите и декодера (декодерите). Казваш "JBL системите" сякаш е върха в киноозвучаването, а истината е че е ЕДНА ОТ най-добрите марки за производство на компоненти, често използвани и за последното. За него обаче имат не по-малко значение и фактори, като акустика, шумопоглъщане и други подобни, за които в списанията за домашна апаратура не пише нищо, поради факта, че сферата за която e пригоденa е правена за живеене, не за кино. Именно в тази посока изпълнителите на озвучаването на кинокомплекс Юнайтед ню синема (в частност фирма FX-technik) са се издънили до безкрай и са постигнали най-пластмасовия звук създаден с такива пари.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хората които са настроивали залите в Мултиплекса са същите които са настроивали всяка друга звукова система.
оригинално мнение на Fena</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Далеч не всяка!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Мойе би искаш да се съмнява6 и в професионализма на ХарманюКардон
Ти мислиш, че някой от работещите във Фактор или FX-technik има тапия от Хармън Кардън? []
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">kyde ima po dobri ozvu4itelni sistemi?
В момента в Арена (всичките 15 зали) и Сердика, а преди година и малко и в Ново кино Позитано.
Знам ли защо обаче не ми зададе и въпрос за седалките, размери на екраните, наклоните на седалковите платформи?
Отговорът щеше да е пак толкова категоричен.
Уу, Legolas, умирам си да разгледам по-отблизо озвучителната система на една кинозала :Р
Колкото и да изглежда всичко така както го е казал Леголас...единствено би му повярвал човек, които не е настройвал никога дори и домашно кино...хехехе добре рецептите дето ги дава той стават...но може би за лятно кино! Проблема е не в системите , нито в тапиите на тези които ги поставят...проблема е в парите! Освен това повечето от нас не могат да чуят добрия звук, защото слуховия ни апарат е увреден отдаван от шумните дискотеки, заведения и заводи, които ни заобикалят... да не говорим за мобилните телефони...не е важна системата...важното е да ти харесва!!!
П.П. Недостатъка на Ди-векса е такъв, че не може да орежеш филма и всичко останало да си те нормално, не мислиш ли?
Legolas, знаеш ли, че когато бях малък ходих на кино по 3-4 пъти на седмица? Билета беше 50-1,25 лв, зависи от мястото. Дойде промяната, аз порастнах и вече не ходя на кино[]!!!
Знаеш ли, че във ВАРНА има едно единствено хубаво кино- ФЕСТИВАЛНИЯТ КОМПЛЕКС и то само 1-а зала. Всички други останали кина са пулен БОКЛУК. Миналата година се излъгах да дам 5 лева за да гледам Звездни Войни 2. Значи: 1. качеството на филма беше под всякаква критика; 2. Субтитрите бяха яко "насрани", ту ги имаше, ту ги нямаше или бяха полупрозрачни и не можеш да прочетеш нищо; 3. Точно посредата филма беше отрязан около 2 мин.; 4. Озвучението е егати лайняното, колоните шумят, мани, мани.
Предлагам ти да отидеш да гледаш на такова кино някой филм. Ще намразиш киното за винаги.
Освен в Софиа, незнам другаде в България да правят нови кина, които да са с качествено озвучаване.
Да не ми е изпила чавка мозъка, че да наливам още пари в касичките на тези ОБИРДЖИИ. Ебахти кви са тез 10 лв. за примиера или 5 лева за обикновенна прожекция. От къде, на къде ще ми искат толкова пари, а киното от както е приватизирано/закупено/подарено от някой, не е подлагано на ремонт или нещо друго с което да привлекат клиентите.
На това му викам НАГЛОСТ. Затова, ще си гледам в къщи филмите и няма да ми пука.
Аз искам да гледам всички нови филми на КИНО, НО цената на билета, качеството на кината, качеството на прожекцията ме възпират от много години.
Ще отида пак на кино, когато: Примиера на нов филм стане 5лв., а обикновенната прожекция по 2 лв. и си оправят киносалоните.
П.П. Навремето гледах един филм 16 пъти на кино, казваше се "ХОН ГИЛ ДОН", по 50 стотинки на прожекция=8 лв.
Да, ако нямаше ДивХ, как щяхме да си гледаме любимите филми по 20 пъти. Плюс това мога да си поканя аверчето на гости, хапка пийка и гледане на филми до посреднощ и никой да не ми е на главата[:D]. КЪДЕ ДАВАТ ТАКА???
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Уу, Legolas, умирам си да разгледам по-отблизо озвучителната система на една кинозала :Р
<div align="right">оргинално мнение на wireman</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Преди около седмица имах удоволствието да разгледам кино-кабините и озвучаването на Арена... Космос! Много кабини съм видя, но това е направо... [:0][8D]
Най-много от всичко, обаче ме впечатли архитектурата и в частност разположението на кабините и залите (2 огромни кабини за... 15 зали)
Ако наистина искаш много - може да се измисли нещо. Пиши ми на пощата - ще се видим и ще обсъдим една евентуална разходка там.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Колкото и да изглежда всичко така както го е казал Леголас...единствено би му повярвал човек, които не е настройвал никога дори и домашно кино...хехехе добре рецептите дето ги дава той стават...но може би за лятно кино!
<div align="right">оргинално мнение на MoPcKu</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
На некой явно жокеу му не туебе! Он ги знае тиа уаботи.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Проблема е не в системите , нито в тапиите на тези които ги поставят...проблема е в парите!
Такава логика използваха в Мултиплекс ... купиха с пари и си монтираха сами... "тънкана", както казваше собственика Жоро американеца!
В Арена българските техници само гледаха!! Иначе щяха да видят табелата "THX approved" на кукуво лято.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Освен това повечето от нас не могат да чуят добрия звук, защото слуховия ни апарат е увреден отдаван от шумните дискотеки, заведения и заводи, които ни заобикалят... да не говорим за мобилните телефони
Глуфи сте уе копеуета! Глуфиии! Уазбуахте уи?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...не е важна системата...важното е да ти харесва!!!
<div align="right">оргинално мнение на... ТОДОР ЖИВКОВ</div id="right">
LUDIA:
Знам, знам...
Напълно те разбирам и смятам, че си прав.
Спомням си и като малък, и във ФК гледах миналото лято... кофти работа. А за варна специално ми е много тъпо, щото ми е любимия град, нищо че съм от София. За съжаление в инвестиционните планове на кинопоказващите морската столица седи след Пловдив - много кино гледат там.
Тук обаче картината е по-различна, защото избор все пак има...
10лв е цена само на премиерни прожекции. Следпремиерната седмица цената на билета е 5лв, а за качество, като това, което предлага Арена и хубав филм аз лично няма да се замисля.
Мда, Legolas.. Горд съм с кинозалите тук От Пловдив съм и за съжаление трудно ще се видим, за да видя.. :P Но някой ден - знае ли човек
Винаги съм предпочитал киното пред домашно "гледане", и както вървят нещата така и ще продължава.
Ходя на кино абсолютно всяка седмица. Някои хора предпочитат да ходят на механа/дискотека/кръчма поне веднъж седмично - е за мен киното е задължително. Колкото до ДивХ=а, ползвам го заради факта, че е по-евтин и ми позволява да притежавам филмите, които харесвам с цел да ги гледам всеки път когато ми скимне и имам време. С една дума ДивХ за мен е като едно време с видео касетите - просто разликата в картината и звука са на по-съвременно ниво.
включвам се и аз
според мен качественото кино може да се пренесе в къщи
но си има минимум
1.за екран да се използва видео прожектор-преди около три години
гледах един филм с прожектор и от тогава все тва ми е в главата
отлично качество и то от VHS ,голям екран, просто е супер не го сменям и за плазма, ако някога имам достатъчно пари точно тва ще си взема
2.усилвател-и ще съм доволен на още два като моя за да станат 6
канала нищо че не е сертифициран THX
3.колони-требе да са много убави Hi-End ски некои можи би Таной
или некви други
4.Суб бас може би REL некой по скъп модел макар че не е задължително може и два
5.стая около 6х6м горе долу
може и да съм ппропуснал нещо... а и качесвен запис на DIVX[:D]
ако имам тия неща ще забравя за кино и никой не може да ме убеди
че в къщи ще пропусна нещо което ще видя в киното
за съжаление тия прожектори са ми скъпи и хола ми е малък
с другите неща ще се оправя[:D]
в киното недостатък според мен е да не седиш по средата,звуковото ниво, стола за други не се сещам
За нищо не бих сменил стария първи салон на кино "Септември" в Бургас след ремонта /преди да го разделят на две зали и първа зала на ФК в Варна-имам предвид разни DivX, дори и DVD на 70" TV и Пълен съраунд. Голямята зала си е голяма зала - това е. Лошото е че парите са повечко, но един филм, който разчита на ефекти трчбва първо да се гледа на голям екран
Няма какво да се коментира киното си е нещото което никога няма да го постигнеш в домашни ословия!
Наистина в България положението е такова че цените не са съобразно заплатите ,но това е отделен вапрос!
Наща тема е:"Divx срещу Кинозалата: Озвучаване и удобства?"
,а отговора на втората част - " Озвучаване и удобства " е че в киното не можеш да си легнеш или опънеш краката ,но озвучението и картината са НЕНАДМИНАТИ,което слага край на споровете(поне за мен)
За мен най-важното е качество!
Аз горе долу няма да кажа нищо ново по темата щото досто от хората тука са се сблъскали със същите проблеми.Първо ще кажа че съм голям Фен на киното и филмите, преди години нямаше седмица във която да не ходя на кино( забравих да ви кажа че АЗ съм от Хасково !! ), сега положението не е такова - вече няма свястно кино в града.Също като LUDIA отидох на премиерата на Клонираните Атакуват тука във града и голямо разочарование !! даже не зетвориха вратата със акъла си ! А аз съм претенциозен за звук и картина, картината беше УЖАС звука беше посредствен даже слаб.Съжалявам че отидох така се бях настроил да гледам култовия си филм още от детството. Сега го имам на Divx sas AC3 звук и да ви кажа Мноого по ме кефи да си го гледам и със приятели и сам.Съгласен съм със Леголас - доброто кино няма заместител !! Но за съжаление при нас такова няма.А и при цената която искат просто Забрави !! Не смятам и на Матрицата да ходя даже. Спретнал съм си тука горе долу едно съраундче - Creative Audigy, Sony Reciever STRD 515 със 5 тонколони разположени иаз стаята горе долу по схема и Тва е ! За мен друго няма във тоя град ! Маитап няма обаче и доста по евтино ми излиза
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...а отговора на втората част - " Озвучаване и удобства " е че в киното не можеш да си легнеш или опънеш краката...<div align="right">оргинално мнение на Zetle</div id="right">
Можеш - Висок съм 187, когато си опъна краката напред в Арена не достигам предната седалка []
И аз съм ~188см. , обаче ми е малко трудничко да се опъна качествено в салона!
Все пак каквото и да си говорим "Дома ми е моята крепост"(нещо такова беше...)така че в къщи се чувствам най-добре ,но за сметка на това няма това качество за което иде реч!
Предпочитам да седя седнал един час и да се насладя на филм-а от колкото да си легна удибно у нас!
Не знам за вас, но на мен лично в кино винаги ми е било по-удобно (стига да няма някой, докарал детето си и почнал да му чете и обяснява филма да ми развали удоволствието.) Вкъщи колкото и удобно да се настаня все по някое време почва да ми убива стола/креслото/леглого (в същност установил съм, че на най-неудобния стол това най-рядко става, но това е за друг разговор). В киносалона това просто не се случва - прекалено съм се вживял във филма, че изобщо да знам, че седя на стол и че има хора около мен.
Вкъщи ще дам пауза, ще погледна нещо на компютъра, ще ида до тоалетната или пък някой ***** ще ми звънне по телефона да ме пита дали мога да му запиша диск за след две минути - плюс половин час, в който ще се опитвам да го накарам да разбере, че аз нямам записвачка - всичко това напълно разваля удоволствито от филма, до колкото може да се каже, че то може да бъде изпитано в домашни условия - на кино дори най-тъпия филм ще ти хареса поне малко.
А DivX почна да ми харесва откакто си подкарах mplayer с всички екстри. Много е яко ;-) Иначе съм си бил фен на киното - до скоро на DivX гледах единствено и само филми, които вече съм гледал и искам да изгледам пак или да си припомня някои моменти.