Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 40

Divx срещу Кинозалата: Озвучаване и удобства?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2002

Интересува ме гледната ви точка по отношение на недостатъците от гледането на Divx, вземайки предвид, както разликата в мащабите и качеството на картината и звука, така и моралната и законна гледна точка (с Divx в последните случаи визирам незаконното гледане преди премиерата а не codec-a)

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

отзад напред:

и преди, и след премиера, всеки rip е незаконен, защото потребителят не заплаща правото да гледа продукта на този, на когото принадлежи последния. but... who cares [:D].

според мен истинското гледане на всеки един филм (няма какво да уточнявам, че визирам тези, които всеки счита за стойностни за своя вкус) започва с второто. първото е за запознаване с идеята като цяло, а чак след това виждаш детайли, които си пропуснал или поради неосъзнаването им за по-нататъшното развитие, или просто режисьорска приумица. това е основният плюс на rip-a, когато го имаш преди премиерата. все пак 2-3 пъти да ходиш на кино на един и същ филм е неудачно най-малкото от гледна точка на времето, а и парите са фактор в повечето случаи.

минусите мисля, че няма какво да ги повтаряме - малък екран, ако ще и 21" да е - просто не е същото. звукът - е, друго си е залата с 20 колони около теб...

p.s. сега като го чета май не става ясно, че аз съм твърдо за първо гледане на широк екран, но след това нямам нищо против да го имам на rip. а и в къщи на мекичко си е друго да го гледаш няколко пъти още...

4. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Нека не забравяме все пак, че комфортът в кинозалата е неизмеримо по-малък от този в къщи... Да не говорим, че най-често звукът в залата е толкова увеличен, че удоволствието се превръща в страдание. Аз лично предпочитам домашното кино и в момента, в който си взема 29 инчов и нагоре телевизор, никой не мож ме закара на кино :-))

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

Xи4 не ме интересува законно ли е или не. Аз съм за DivX. Пък и повторното гледане на филма си е хубаво нещо (поне за мене). Колко ли пари щях да се охар4а, акао бях гледал LoR на кино 11 пъти? []

6. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Моралната гледна точка въобще не ме засяга - ако не беше пиратството нито игри щяхме да играем нито филми щяхме да гледаме нито дори РС-та щяхме да имаме.НО НИТО ЕДИН ВЕЛИК ФИЛМ НЕ БИХ ГО ГЛЕДАЛ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ИЗВЪН КИНОЗАЛАТА.Въпреки че имам 29" плосък телевизор(е нямам DVD i suround)но имам stereo video и 100W тонколони и DivX също гледам на телевизора но истинското удоволствие е в киното.Особено филми като:Matrix, StarWars, Lord of the rings бих ги чакал и 5 месеца но не бих гледал предварително дивекса

7. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Мдамм определено who cares дали е законно да се гледати разпространяват rip-ове. А за качеството... Общо взето кино може да се гледа качествено и в домашни условия. Номера е да имаш читаво озвучаване (примерно карта с sp/dif и 5+1 колони) и да гепиш от някъде мойе и на заем един проектор (казвам да гепиш защото не познавам нормален човек който би дал 7000 лв за такава екстра). Да не забрзавяме и белия чаршав на стената. В този случай размазвацията е гарантирана. Единствения проблем е че divx-овете не поддържат surround

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Всеки ДВД рип е съраунд, а вече почнаха да правят и 6-канални рипове.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2002

Качество за сметка на количество и количество за сметка на качество

11. Member
    Тук е от
    Sep 2002

Ето и моето мнение, като специалист на тема кино и кинозали:

Много ми е трудно да погледна сега от вашата гледна точка поради причината, че всеки път когато вляза в кинозала, без да искам виждам поне десет неща (минуси и плюсове), които средния, а и по-запаления зрител не виждат. Какво да ви кажа тогава за гледане на Divx Истината е, че дори и най-качествените Home-cinema уредби и супер плоски 100-херцови телевизори не могат да се доближат до качеството нито на звука, нито на картината на добре направена кинозала. Това го смятайте за дефинирано. Често гледам DVD в домашни условия (5.1 200w на 33") и го приемам за щто годе приличен заместител на кино, но това, което наистина ме впечатлява е поне 30 души перманентно седящи в Матрицата1 например и гледащи "кино". И ако съм напълно съгласен със -СТРАХ- по въпроса за домашните удобства, то в този случай от същата гледна точка кинозалата изглежда доста по-привлекателна (по-тихо или просто тихо, тъмно, по-удобно, не се пуши и не ти скачат по главата ламета, побеснели от поредния получен хедшот). Уважавам се достатъчно за да не си позволявам последното.

Иначе казано гледането на Divx в компютърна зала за мен е сравнимо със слушането на класическа музика по радиоточка в пълна с пияници кръчма. И като се сетя че това струва 2 лева...

Fearme: Всеки филмов критик гледа филма за втори път (ако въобще го гледа два пъти), чак когато е написал вече критиката си! :Р

medunski: Ходил ли си в Ново Кино Позитано? Питам, защото това беше наистина мястото със Звука, а филмите, които изброи се програмираха доста често там.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

То ясно че качеството във добър киносалон е по добро от домашното кино(divx или dvd) ама като знам какво е узвочаването във кино Палас във Варна по добре да си гледам филма вкъщи. Иначе на 29" ми телевизор филмите са много по добри от тези на 21" телевизор.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Da ne zabravqme i vse pak i lekata svoboda pri subtitrite na dosta filmi koqto ni dava DivX - malko sa filmite po kinata koito sa kachestveno prevedeni. Ne kazvam che i DivX sa ok /spomnete si - grazna kato smurtta naprimer :-)))/, no vse pak ima megdan za kachestveno doblijavane i prevejdnae ne samo po smisul no i taka da go narecha "lafovo" :-))... razbira te me kakvo iskam da kaja.

Sega za moralnata strana - q mi kajete - ne vi li se struva che davame vsichki malko poveche pari za kino ot kolkoto e nujno a :-))) -- Kinoto e pechalbarski biznes - vqrno che moje biudjeta na edin film da e 10 mln $ - no toi sigurno nosi 10 puti poveche.

A zashto naprimer horata, koito pechelqt ot dadeniq film ne stignat do da kajem normalno dvukratno vuvzvrushtane na investiciqta i ne pusnat filma free - zashtoto vsichki sa alchni za poveche pechalba !!!

E! DivXa e malko prut v tova kolelo taka che az sum za DivX-a. Da ostavim nastrana che povecheto kompanii mnogo dobre znaqt che e po dobre da ne se punat sreshtu tova neshto prosot zashtoto tova im sluji i kato bezplatna reklama.

Vse pak edno e da gledash film na 40cm na 35cm ekran /ili v nai dobriq sluchai 1.50m na 1.20m da kajem/. Drugo si e ot 12 red na 8 na 6 metra nali :-))))))) No vse pak DivX si e super. Tova e budeshteto - domashnoto kino.

Da ne govorim che vinagi sum imal ideqta da gledam 3D hologramen film naprimer ot pokriva na moq blok projektirasht se v prostranstvoto mejdu kareto ot blokove v kvartala - kakvo shte kajete aaaaaaa !! ideino nali

14.  

15. Тук е от
    Dec 2002

И аз подкрепям DivX-а като начин да гледаш много повече филми, още преди да са излезли но кино, без да даваш каквито и дь е пари за това. Едно голямо предимство на домашното киное, че не губиш много време- можеш да гледаш когато искаш, каквото искаш без да се съобразяваш с никого.НАпълно съм съгласен, че малкия размер на екрана и стереото вместо многоканалния звук са неприятни факти, на когото гледам някой интересен филм аз напълно забравям за тези неща и те изобщо не ми пречат да се изкефа на филма. Плюс това вкъщи се чувствам много по-уютно отколкото в киното-съгласете се, че не е особено приятно да седиш буквално гъз до гъз(извинявам се за израза)с още 100 човека, чиито gsm-и постоянно звънят, които ти мляскат на главата и обсъждат кой знае какво.DivX-a си е голяма работа, стига да му свикмеш >:-)

16. X
    X е офлайн

Тук е от
    Nov 2001

Izbora mi kategori4no e DivX

Da givee piratstvoto.

Ako mi davaha bez pari da gledam kino togava 6tqh da go predpo4itam no tai kato za

DivX filmi ne davam i puknata stotinka

go podkrepqm s dvete race

17. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Имаш време, пари и достъп до добра кинозала - гледаш оригинала

Нямаш макар и едно от тези неща - гледаш RIP.

Естествено, второто е компромис!

18. Member
    Тук е от
    Sep 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Ivory®

Da ne zabravqme i vse pak i lekata svoboda pri subtitrite na dosta filmi koqto ni dava DivX - malko sa filmite po kinata koito sa kachestveno prevedeni. Ne kazvam che i DivX sa ok /spomnete si - grazna kato smurtta naprimer :-)))/, no vse pak ima megdan za kachestveno doblijavane i prevejdnae ne samo po smisul no i taka da go narecha "lafovo" :-))... razbira te me kakvo iskam da kaja.

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Познавам хората, които превеждат тези филми и да ви кажа - те въобще не са толкова тъпи колкото изглежда. Причината да се превежда толкова сухо и задръстено е, че повечето хора (визирам простолюдието) не схващат много от идиомите, които схващаме ние , знаещите английски. Колкото и да ви изглежда постно, обяснението е именно това и то е научно обосновано. Какво да се прави - бизнес!

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Ivory®

Sega za moralnata strana - q mi kajete - ne vi li se struva che davame vsichki malko poveche pari za kino ot kolkoto e nujno a :-))) -- Kinoto e pechalbarski biznes - vqrno che moje biudjeta na edin film da e 10 mln $ - no toi sigurno nosi 10 puti poveche.

A zashto naprimer horata, koito pechelqt ot dadeniq film ne stignat do da kajem normalno dvukratno vuvzvrushtane na investiciqta i ne pusnat filma free - zashtoto vsichki sa alchni za poveche pechalba !!!

Ако беше така, едва ли New line (производителя на трилогията "Властелина на пръстените") щеше да банкрутира и да се продаде за жълти стотинки на явно по-можещия Warner bros.

А и киностудия Бояна щеше да пълни хазната ни с милиардите спечелени от страхотните ни евтини, но печелещи кинопродукции. []

E! DivXa e malko prut v tova kolelo taka che az sum za DivX-a. Da ostavim nastrana che povecheto kompanii mnogo dobre znaqt che e po dobre da ne se punat sreshtu tova neshto prosot zashtoto tova im sluji i kato bezplatna reklama.

По този въпрос можеш да отвориш съответната глава за приемането ни в ЕС и да прочетеш какви са им изискванията на "повечето компании" по въпроса за защитата на интелектуалната собственост.

В кратко обобщение: горните два цитата са тясно свързани и абсолютно неверни!

Vse pak edno e da gledash film na 40cm na 35cm ekran /ili v nai dobriq sluchai 1.50m na 1.20m da kajem/. Drugo si e ot 12 red na 8 na 6 metra nali :-))))))) No vse pak DivX si e super. Tova e budeshteto - domashnoto kino.

Ами почти съм съгласен с теб, но ще коригирам някои незначителни неточности:

Екрана на кино сердика е 52 на 35 метра (ако бъркам е със съвсем малко) а озвучаването е над 10 000 вата (чиста музикална мощност).

Като се вземе предвид и акустиката специално направена за целта (специално настроения съраунд {настройките са много сложни и скъпи}, тапицирани стени и таван, насоченост на говорителите спрямо аудиторията, форма на залата и естествено липсата на всякакви предмети, като холна гарнитура и стъклени масички{повярвайте ми много пречат}) се получава съвкупност от условия спомагащи за изключително силен ефект при гледането на филм, непостижими в домашни условия, дори със помоща на модерна апаратура тип домашно кино!(да не забравяме че именно ефектите са променливата отличаваща днешното кино от това преди 20 години)

Или просто ще цитирам:

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Slero

Имаш време, пари и достъп до добра кинозала - гледаш оригинала

Нямаш макар и едно от тези неща - гледаш RIP.

Естествено, второто е компромис!<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Озвучаване на автомобил
    От zdraveniak във форум Автомобили
    Отговори: 7
    Последно: 24-02-09, 21:47
  2. озвучаване за стая
    От tottenham във форум Аудиотехника
    Отговори: 2
    Последно: 11-02-09, 19:54
  3. Озвучаване на хол (DVD с 5.1 вход?)
    От George007 във форум Аудиотехника
    Отговори: 9
    Последно: 29-08-07, 19:25
  4. Съвет за озвучаване !!!
    От MomoSat във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 6
    Последно: 02-06-07, 10:35
  5. Software за озвучаване
    От rony във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 14-05-04, 11:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе