Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18

Как се импортират субтитри в DVD филм?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    28
    #1

    Как се импортират субтитри в DVD филм?

    Имам оригинални DVD дискове без български субтитри. Как мога да декриптирам DVD филма на харддиска, да вкарам субтитрите ( такива от DivX film) и отново да го запиша на нов DVD диск? Имам DVD RW. Кои програми да използвам за импортирането? [?]

  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #2

    Как се импортират субтитри в DVD филм?

    нямаш проблем да ти обясня, но ще ти кажа отсега, че всичко ще направиш, но няма да можеш да го запишеш обратно на dvd в dvd формат, защото чисто и просто няма подложки>4.7gb, а един филм винаги е повече ( 4.7gb са грубо около час)

  4. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    442
    #3

    Как се импортират субтитри в DVD филм?

    В най-общи линии, след като рипнеш оригиналното ДВД на диска си и подготвиш субтитрите в подходящ формат, можеш да използваш програма за ДВД мастеринг, с която да добавиш новите субтитри, като запазиш старите или не (вероятно ще трябва да обърнеш внимание в каква система е филма и да си поиграеш със синхронизацията на новите субтитри.)



    Давам ти връзка към ръководство, в което е описан целия процес Дадени са и връзки към софтуера, който се ползва в различните етапи. http://www.dvdrhelp.com/forum/userguides/197950.php

    Разбира се, има и други начини, но мисля, че този е подходящ. Аз лично не съм го ползвала, но ти го препоръчвам, защото има подробни обяснения. Дано нямаш проблеми!



    FearMe, това твърдение от личен опит ли е? []

  5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #4

    Как се импортират субтитри в DVD филм?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">( 4.7gb са грубо около час)</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Мисля,че е грубо около 120мин.



    Без да споменавам варианта с прекомпресирането.


  6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #5

    Как се импортират субтитри в DVD филм?

    jenny, кое точно да ми е личен опит? че не се произвеждат подложки>4.7gb, времето, или целия процес? с dvd rip-ване се занимавам от доста време, правил съм жана д'арк, ромео трябва да умре... последно направих scorpion king ( чисто и просто никъде няма свестен rip и реших да си направя за себе си ).



    за правенето на dvd се поинтересувах, защото ме помолиха да правя филми за хора с dvd, но без комп. по отношение на mpeg2 формата мисля, че няма какво да коментирам, но като всеки един индустриален стандарт той не подлежи на промяна кой както си иска. ще спомена scorpion king, защото той ми е най-пресен - филмът с надписите е 1h 27m и беше точно 5gb.



    p.s. ето това е link-a, който ти трябва: http://www.dimadsoft.com/dvdremake/extra_guide_gf.php , но както ще разбереш оттам, става въпрос орязване на излишното и намаляване на обема точно до събирането му на един 4.7 gb диск. ( добре, че го е написал човека, че ми е спестил нуждата да обяснявам тук за 5.1 звука, характера на субтитрите, рекламите и излишните менюта [] )

  7. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    442
    #6

    Как се импортират субтитри в DVD филм?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">....няма да можеш да го запишеш обратно на dvd в dvd формат, защото чисто и просто няма подложки>4.7gb, а един филм винаги е повече ( 4.7gb са грубо около час)



    <div align="right">Originally posted by FearMe*-*30/03/2004*:* 22:53:16</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    FearMe, изразявам (съвсем добронамерено) известно несъгласие с твърдението ти, че не може да се направи. Да не отказваме човека, нека опита, може да се сблъска с такъв проблем, може и да не се сблъска - зависи от "оригиналния" диск. А и изход винаги има - дали ще се прекомпресира, дали ще се дели на два диска, дали ще се реже част от ненужната информация (ако я има) - все се намира начин. Виждала съм какви ли не "оригинални" дискове. А и част от пиратските дискове на Славейков нали са правени от хора и то по този начин - рипваш, добавяш субтитри евентуално, презаписваш.



    Благодаря за линка, който си дал. Ще е полезен за хората, които се интересуват и, ако ми позволиш, ще го популяризирам при нужда.

  8.  
     
  9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #7

    Как се импортират субтитри в DVD филм?

    jenny, напълно си в правото си да бъдеш несъгласна и то най-вече защото принципно си права [:D]. ok, нека внеса малко яснота по въпроса: аз мога да го направя, но sagitarius няма да може сам. винаги отговорите ми са били събразени със задаващия въпроса, а от начина, по който sagitarius е задал своя ми става ясно, че не е навътре в материята, и точно затова съм му отговорил така.



    link-ът, който съм дал, за щастие дава добри обяснения, но въпреки всичко предполага доста знания, които не се придобиват за час-два. бих могъл да напиша подробен how-to, но мисля, че на този етап няма нужда.

  10. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    442
    #8

    Как се импортират субтитри в DVD филм?

    Във връзка с малкото отклонение от темата, а именно: как да запишем диск с по-голям обем на един DVD-R, освен ръководството, препоръчано от FearMe, давам линк и към друго ръководство "How to copy any DVD to one recordable DVD".

    http://www.dvdrhelp.com/forum/userguides/141024.php



    FearMe, ще чакаме Sagitarius да пише дали се е справил или ще задава още въпроси []

  11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    28
    #9

    Как се импортират субтитри в DVD филм?

    [^] Хм! За пръв път се включвам във форум и ето, че има резултат! Благодаря на всички, които откликнаха. Най-вече на Jenny, заради подробното ръководство от линка. Интересното е, че повечето програми от линковете вече ги имам, но може би не съм си направил труда да си поиграя достатъчно. По-лесно е с готов опит.

    Относно размера на декриптирания файл мисля, че има друго обяснение. Взех от един приятел 3 VCD-та. Информативно проверих размера на записаната информация и тя беше между 790 и 840 Мб записана на дискове от по 700 Мб! (Стандарта е 352х240). Направих имейдж файлове на харддиска и те бяха със същите размери. С NERO директно БЕЗ обработка ги върнах отново на дискове по 700 Мб. Как според вас съм го направил?

    Съжалявам, че не ми остана възможност да пробвам описаните методи. Ще го направя в най-скоро време. Пробвал съм други начини, но нещата не са толко лесни колкото изглеждат, и не всичко върви идеално. Проблемите идват от непълната съвместимост на програмите и не дотам прецизната обработка.

    FearMe, на мен не ми трябва рипване, декриптиране, конвертиране на субтитри или правене на DivX. Всичко това съм го правил много пъти. Ще се радвам, ако и при теб е така. Не ми казвай, че специално за Властелина, който е около 3,5 часа е направена едностранна подложка над 10 Gb по твойте изчисления за scorpion king. Нито един съществуващ DVD player със син лазер не може да го прочете. Няма начин (поне за сега) да се направи и такава матрица (не говоря за прототипите на Hitachi, IBM, Mitsubishi, Matsishita i dr.) Имам Spiderman DVD. Филма е 1ч. и 56 мин. и плюс добавките е 7.37 Gb. Всичко е въпрос на познания и умения за работа с професионален софтуер за DVD обработка. Все пак благодаря за помощта!

    Дръжте се приятели! Скоро ще има резултат! ;-)

  12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #10

    Как се импортират субтитри в DVD филм?

    определено препоръчвам когато пиша да ме четат внимателно или изобщо да не ме четат.



    1. vcd няма нищо общо с dvd. vcd е mpeg1, а dvd използва mpeg2. това, че vcd дискове се четат на dvd player-и е въпрос на съвместимост, а не означава, че използваният codec е същия.



    2. 840mb не се записват на 700mb cd (80 min), a на 90min. на 80min cd се събират максимум 82min



    3. властелинът не на 1 dvd и го знаеш прекрасно. моите изчисления от scorpion king са валидни за всеки филм на планетата, защото mpeg2 си е mpeg2 и тук, и в панама. освен това къде съм писал, че за копиране dvd->dvd трябва да се мине през divx?



    4. ако прочетете внимателно всички ръководства за dvd->dvd копиране, ще забележите, че всички се свеждат до намаляване на обема на филма до 4.7gb, чисто и просто защото по-големи dvd подложки НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ! именно защото иначе сульо и пульо ще започнат да копират dvd-та.



    ако не представлява за теб трудност прочети внимателно предоставените ти how-to и малко по-внимателно с изказванията за познанията и уменията ако може.

  13. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    897
    #11

    Как се импортират субтитри в DVD филм?

    Мисля , че има и подложки по 9,2 гигабайта и те са двуслойни.Със сигурност има такова на Пайнер , друг е въпроса какво устройство ще го чете.То е направено специално за тези проблеми с големината на филма.

    А между другото наистина съществува проблема с големината на нормалните ДВД подложки но има програми които в повечето случай решават проблема чрез компесиране и вместват повечето филми на подложка от 4,7 Гб.

    Трябва обаче много да си поиграеш докато ошлайфаш всичко което е необходимо за да си правиш по ефтин живота в тая мизерна държава.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    28
    #12

    Как се импортират субтитри в DVD филм?

    FearMe, съжалявам, че изказването ми е прозвучало грубо. Виждам, че имаш познания в доста сфери свързани с компютрите. Не съм подлагал на съмнение твоите знания и умения, а просто изтъкнах едно мнение. Sorry!



    Днес ще се постарая да намеря време и да опитам да довърша проекта. Така поне ще се разбере, дали методите действат. Работя по ръководството от линка даден от Jenny.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    28
    #13

    Как се импортират субтитри в DVD филм?

    Стигам почти до края, където се създава новият VOB файл с IfoEdit 5-g) и излиза съобщеное за грешка. Internal error: Additional data required but no free space in input buffer. Input streem bufer too small.

    Имам предостатъчно място на диска, така, че става въпрос за нещо друго. В прграмата никъде няма опция за подобна настройка на буфера.

    Някой знае ли изход от положението. Може би трябва да потърся програма заместител на IfoEdit.

  17. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #14

    Как се импортират субтитри в DVD филм?

    Малко off-topic, но като стана въпрос вече:

    Фабрично произведените DVD-Video дискове в по-голямата си част са двуслойни, т.е. са над 4.7 GB и до 9.2 GB (теоретично). От друга страна всички достъпни в момента на пазара пет вида записваеми DVD медии (DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW и DVD-RAM) са еднослойни, т.е. с обем до 4 700 000 000 байта (което често се определя като 4.7 GB, но реално е около 4.38 GB).

    Обаче, вече има разработки на Philips и на Pioneer за двуслойни записваеми медии:



    http://www.dvdrw.com/press/duallayer.htm

    и

    http://www.cdfreaks.com/article/129



    На тях вече ще бъде възможно да се записват DVD филми едно към едно, без никакви орязвания или рекомпресии.

    Но до тогава ще трябва да правим "фокуси". Аз лично не обичам рекомпресиите, защото те са свързани със загуба на качеството. Предпочитам да орежа излишните неща (менюта, допълнителни аудио-потоци, субтитри и т.н.) или да "разцепя" филма на две медии.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    28
    #15

    Как се импортират субтитри в DVD филм?

    Ако на някого му се занимава да импортира нови субтитри в DVD филм нека да използва линка от Jenny. Методът наистина действа, макар и с много експерименти. При декриптирането в началото се отървете от всички менюта, ненужни езици, 2.1 звук (оставете само 5.1) и допълнителни екстри, които не ви трябват. Все пак целта е гледане на филма с БГ субтитри. Освен това направете лека компресия, защото без нея не става. stfn е прав, че дисковете са по около 4.38 GB, а не както е известно по 4.7GB. Обърнете наистина голямо внимание на настройките на цветовете, фона, сянката и размера на текста. Бъдете сигурни, че той е синхронизиран с филма по време или кадри. И накрая за DVD authoring вместо IfoEdit препоръчвам ReJig. Има повече функции и работи без грешка. Ако имате проблеми при записване с Nero ( казва, че трябва да си платите правата за MPEG2 authoring ), използвайте CloneDVD - www.elby.ch.

    Заредете се с търпение, 15GB свободно място, един DVD RW диск и ако имаде DVD "печка", експериментирайте. [:D]



    That's it...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Гледане на 3Д субтитри в 3д филм
    От KJN94 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 3
    Последно: 03-03-13, 00:54
  2. 3D Филм + субтитри на Panasonic TX-L32ET5E
    От Pat във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 16
    Последно: 10-02-13, 11:14
  3. DVD филм и гледане с външни субтитри
    От Cko във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 29-12-05, 20:41
  4. PowerDirector - субтитри на филм (DVD)
    От Garu във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 5
    Последно: 10-01-05, 21:47
  5. Как да сложа субтитри във филм....
    От deveca във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-03-04, 23:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе