Имаше нещо с някакъв хедър на видеото, което правело проблем. Релийза е скапан. Дори на много хора на компютъра им прави проблем.
За втория не знам.
Преглед за печат
Имаше нещо с някакъв хедър на видеото, което правело проблем. Релийза е скапан. Дори на много хора на компютъра им прави проблем.
За втория не знам.
Ако държиш да ги гледаш на плейъра и ти се занимава, използвай примерно tsMuxer за да смениш контейнера (remux) от .mkv примерно на .ts и работата е наред. Аз лично така гледах "Принца на Персия". Успех!Цитат:
Първоначално публикувано от rumen65
И аз забелязах няколко такива релийза който невървят. М/у другото имали смъсъл от новия ъпдейт изобщо, че като чета само бъгове е донесъл? В момента съм с предпоследния и съм доволен.
Има някаква нова версия на програмата, която използват за правене на MKV файловете и създава проблеми. Читави енкодери все още не я ползват защото не тръгва на много устройства и даже на някои компютри.
И аз като че ли съм най-доволен от мартенската версия и ползвам нея. Няма смисъл от новата, ако нещата са наред. Добавя някакъв по-нов изглед при плейване на музики и общо взето това е.Цитат:
Първоначално публикувано от soon
Вече трети филм от замундата не се плейва:
На копютъра с Vlc, bsplayer с coreavc2 и mediaplayer clasic home sinema с вградения кодек, се плейва. На PCH-A110 и вградения плеър в телевизора LG не работи.Код:General
Complete name : D:\Filmi\mcg720-hubris.mkv
Format : Matroska
File size : 4.37 GiB
Duration : 1h 34mn
Overall bit rate : 6 590 Kbps
Encoded date : UTC 2010-08-28 01:18:17
Writing application : mkvmerge v4.2.0 ('No Talking') built on Jul 28 2010 18:38:23
Writing library : libebml v1.0.0 + libmatroska v1.0.0
Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Muxing mode : Container profile=Unknown@4.1
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 5 082 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 536 pixels
Display aspect ratio : 2.35:1
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.309
Stream size : 3.28 GiB (75%)
Writing library : x264 core 104 r1703 cd21d05
Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.20 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-6 / threads=12 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=0 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=5082 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Audio
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Codec ID : A_DTS
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 1 510 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 24 bits
Stream size : 1.00 GiB (23%)
Аз ли съм такъв карък и попадам на некадърни кодировчици, или се задава нов стантарт да хвъляме плеърите и да се връщаме отново на компютрите. Ако някой знае точно къде е проблема, да правим опити с прекодиране.
Иначе правих опити да връщам стария фирмуер от март, но тези трите филми не се плейват, иначе всички стари (около 140 филма) си вървят и с новия фирмуер.
Аз не знам защо сваляте тия сцене релийзи. Правят ги на конвейер с ужасно качество.
Сега ще потърся фикс как се оправяше.
Edit: Ето тук има фикс, с който може да се премахне тази опция в енкодинга.
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=155976
Оказа се, че в новата версия на MKVToolnix v4.1.1 по подразбиране е избрана опция, която не се поддържа от почти всички плеъри.
За моделите С-200/А-200 вече е оправено и работи. Стискайте палци да го фикснати за А-100/А-110.
Ето временно решение на проблема:
Цитат:
"I don't know what problem you guys are having with the audio, but I can tell you what I ran into. I use the WD HDTV Media Player and got no audio or video with this file. This rip was muxed with mkvmerge 4.2 which, by default now, has header compression enabled for the video and audio. All I did was remux with mkvmerge v. 3.3.0 and it played fine after that. If you want to try this, and you don't know the tool, you can get all versions for Windows here http://www.videohelp.com/tools/MKVtoolnix/old-versions If you download 4.1 or higher, you will need to manually turn off header compression for the video and audio. I recommend 3.3.0. I've been using it for years. It's very stable. With that version, all you have to do is open the program, drag the .mkv file to it, and click Start Muxing."
rumen65, не мога да разбера защо само пишеш за проблеми, а не четеш за решенията.
rumen65
И аз съм попадал на такива филми. Оправям ги с mkvmerge GUI. Поставяш филма. Програмата разпознава видеото, звука и ако има субтитри и натискаш старт миксинг. За около 10 минути е готов нов файл. Винаги ми е тръгвал на пуканката. Българските субтитри са синхронизирани с новия файл. Така съм оправил поне 5 филма.
Сложих новия фърмайер та А110 и забезях, че настройките на субтитри не стоят на екрана окоро 5 сесунди, а се махат при изчезването на субтитрите. Така е много не удобно ако искаш да корегираш нешо. При слушане на музика го няма скриншота със снимките. Така ли е при вас. Върнах се на мартенския фърмайер
Благодаря на всички за отковорите. По споменатите начини проблема се решава, дано дискусията е полезна и за други хора.
Имам няколко домашни DVD клипа,които не тръгват на плеъра. Правени са с Pinnacle Studio. Пуснах ги през DVDShrink,след което видеото тръгна но аудио не се чуваше. Има ли някакъв начин да преконвертирам DVD-то или нещо подобно за да тръгнат? Търсих и програма за прекодиране само на аудиото,но не намерих такава. Формата на аудиото е MPEG Audio.Благодаря предварително.
Направи аудиото AC3, а видеото MPEG2.
Как да го направя?Не мога да разбера.С DVDShrink не ми излизат опции за промяна??Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18