Техниката засега е под всякаква критика,като изключа двдто денон 1940 друга свясна техника нямам ЗАСЕГА.Да имам рутер,искам да знам кои кабел каде се свързва и какви настроики се превят нна компа.Благодаря,LAZARUS
Преглед за печат
Техниката засега е под всякаква критика,като изключа двдто денон 1940 друга свясна техника нямам ЗАСЕГА.Да имам рутер,искам да знам кои кабел каде се свързва и какви настроики се превят нна компа.Благодаря,LAZARUS
Изтегляш мрежов кабел от рутера до плеъра. Него може само на едно място да го вкараш и няма как да объркаш. Отиди в някой компютърен магазин и кажи колко метра кабел да ти направят с накрайници за LAN. Кажи им също и че ще се свързва компютър с рутер. След като закачиш плеъра с рутера той автоматично си взима настройки /ако така е настроен рутера/ и вече плеъра ти е част от локалната мрежа.
За да гледаш нещо, записано на компютъра от плеъра е нужно да инсталираш следната програмка - MyiHome:
http://files.syabas.com/networkedmed...v5.1.3-x86.exe
Инсталираш я на компютъра си и в настройките й задаваш коя директория да се вижда от плеъра поотделно за видео/аудио/снимки. Тя ще се зарежда винаги като стартираш компютъра и той ще се вижда от плеъра.
Ако си монтирал твърд диск в плеъра би трабвало да виждаш този диск по мрежата от компютъра и може да копираш информация на него. Търси в My Network Places.
Благодаря,започвам да действам .А кабел от POPCORN Hour A-110 към компа пускалисе?
От вас ще науча много.БЛАГОДАРЯ LAZARUS !!!!!
Благодаря на ethernall и jivkojj за чудесната екстра- аз имам радио на кабелната и картинки на телевизора, но тази схема е по- тарикатска! :) Бих искал да питам, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем - "пуканката" има интернет, виждам я от ПС-то като 'V' и 'Z' и мога да ровичкам в харда и, от нея си виждам ПС-то и ... толкова! Като натисна Enter ми изписва "No content found on server". Нещо малко ми се губи явно, а иначе бая четох из NMT форума! :)
"No content found on server" - това съобщение ми го изписва когато например съм в някоя директория с музика, но режима на пуканката е "филм". Пробвай просто да натискаш цветните бутони на дистанционното - те сменят режимите: Филм - Музика - Снимки - Разглеждане.
Човек, ти ме разби. Това не го знаех. Аз все се връщах назад за да сменя на Музика например. :)Цитат:
Първоначално публикувано от jivkojj
kaloman, пробва ли с myiHome на компютъра?
jivkojj, благодаря за цветните бутони, защото и аз него знаех! :) С тях не става( за моя проблем). lazarus18, с myiHome става без проблем, аз просто опитвам през SMB или NFS и Network browser и там удрям на камък- виждам си името на компютъра и после- "No content found on server".
Шернал ли си някоя папка на компира? Файъруол имаш ли пуснат?
Браво бе баце:) И аз не го знаех това - спести ми разкарване напред назад по менюто... Ще взема да разгледам страниците на дифолтната тема - може да изскочи още някоя хитринка:)Цитат:
Първоначално публикувано от jivkojj
И аз съм на същото дереже! Наистина е страшно удобно! :)Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Този форум е на път да стане по-полезен от оригиналния на NMT! :yahoo:
"Това е защото технологията ни е по-добра." - както казават в "Черна котка, бял котарак" :-memnon :016:
здравейте,това с цветните бутони наистина е голяма придобивка,и при мен деиства на kaiboer k100.мерси :bravo
Понеже нямам телевизор с подходяащи входове,се опитвам да изкарам сигнал от свидеото на Popcornhour и след това с подходящ преходник влиза в скарт буксата на трлевизора.Но няма никаква картина само трепка.Помогнете ми ,моля.Телевизора има само скарт букаса и чинчове.
he NMT supports 9 different TV modes, which can each be displayed at a different refresh rate.
1. Press (and release) the button labeled 'TV Mode'
2. Wait 2 seconds
3. Press the number corresponding to your desired mode:
* '0' = Auto TV mode (Please use it only for FAILSAFE)
* '1' = Composite NTSC 480i
* '2' = Composite PAL 576i
* '3' = reserved
* '4' = Component 720p60
* '5' = Component 1080i60
* '6' = Component 1080p60
* '7' = HDMI 720p60
* '8' = HDMI 1080i60
* '9' = HDMI 1080p60
* 'Caps/Num' = Toggles between 50/60 Hz refresh rate. Can be used in browser.
За тебе е валидно: * '2' = Composite PAL 576
едит: и изобщо за подобни настройки може да правиш справка тук:
http://www.networkedmediatank.com/wi....php/Main_Page
Нямаш ли S-Video изход на плеъра? Има кабели S-Video-Scart. С такъв съм пускал картина без проблеми на по-стар телевизор с кинескоп. Може да се наложи първо да го свържеш с композитен и да разрешиш Scart Mode от менюто.Цитат:
Първоначално публикувано от dilyn
нещо не става само трепка ,не се вижда Popcornhour на телевизора и не мога да напрява никакви настойки