Здравейте,някаде пона горе прочетох че трябва да се напряват настеройки на рутера.
Как? На бтк adsl съм.Може да ви е смешно на всички но нищо не разбирам
Преглед за печат
Здравейте,някаде пона горе прочетох че трябва да се напряват настеройки на рутера.
Как? На бтк adsl съм.Може да ви е смешно на всички но нищо не разбирам
Точно какво ти трябва за настройките!Цитат:
Първоначално публикувано от dilyn
Да, имам ping към устройството, всъщност вчера си качвах файловете на него чрез ftp.Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
И двете устройства са в една група.
А за firewall-a, windows-кия е изключен, но този на avg-то си работи. Не съм сигурен какви настройки трябва да му дам.
Това, че сме в един workgroup достатъчно ли е да виждам Popcorna като отделно устройство или трябва да направя някакви допълнителни настройки?
Би трябвало да е достатъчно. Понякога Вистата се бави докато го види като устройство в Network.
Пробвай в Windows Explorer да напишеш \\192.168.1.104 като сложиш адреса на плеъра при тебе.
И предполагам във NMT Application SAMBA е пуснато, нали?
Дам, всички сървъри си работят.
Не се получава с \\<IP> в explorer, изключих и антивирусната, но пак същата работа.
Иначе си streаm-вам без проблем през myiHome, но обратния вариант не мога да го подкарам.
Не мога да видя hard-a на popcorna през компютъра :(
Сигурен съм, че не съм настроил мрежата правилно, ама до сега като не съм се занимавал с подобно нещо ...
А в Network какво виждаш?
btw изключи излишните процеси в NMT Apps
Не виждам други устройства в Network, това ми е проблема :)
Принципно, ето тук (http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=11334), в пост N7 e описано какво трябва да направя, и уж съм направил същите настройки като на картинката.
Но когато стигна до map-ването на network drive, не се вижда нито едно устройство, което трябва да избера.
Не става и с \\<ip>\<drive> директно в text box-a.
В същото време, през media share го виждам и съответно съм го добавил.
Проблем ли е да вървят всички сървъри на плеъра? Товарят ли го?
Ами за настройките на рутера,сменялисе някакви портове ,айпита
Момчета всички ли сте от София? Да има някой от Плевен?
Имам два проблема с А-110
1.Има две папки които изгледах като филми и не мога да изтрия дори и след рестарт.Къде бъркам или какво трябва да направя?
2.Пуснах си myHome и си виждам вече единият хард на попкорна,как мога да видя всички едновременно?
-Самбата ми е включена но постоянно ми дава уина грешка.С xp съм и пак искам да питам точно какво трябва да направя за да фиксна и този проблем за да мога да виждам всичко и от компютъра си?
Ето какво ми дава когато се опитам да отворя :http://img301.imageshack.us/img301/6...5924dx6.th.jpg
По мрежата може да видиш само един диск на Попкорна. Ти кой друг искаш да видиш?
В My Networking Places - Show All Near Computers /или там както се казваше/ не виждаш ли устройството?
Виждам го но не мога да отварям от него?
А за папките някой имали такъв проблем и може ли да се оправи?
под telnet:
chmod -R 777 folder
или
chmod -R a+rw folder
и имаш пълeн достъп до папкитe за промяна и триeнe.
Цитат:
Първоначално публикувано от jivkojj
и имаш пълeн достъп до папкитe за промяна и триeнe.
това е от компа когато е вързан мрежа с попкорна нали.И само тези две команди пиша?