Re: POPCORN Hour A-110 ...По-добрата алтернатива или...!?
Първо трябва да имаш инсталиран телнет на попкорна. Виж по-назад съм дал линк как става автоматично тая инсталация. После си отваряш промпт под виндовс или конзола под линукс и пишеш:
telnet 192.168.1.10 или там както ти е попкорна
като се отвори сесията, отиваш в директорията където ти е проблемната директория и пишеш
chmod -R 777 folder
folder - е името на проблемната папка
и вече може да правиш всичко. За всеки случай може да отидеш в Share и там да промениш правата на основните папки - видео, музика, снимки ...
Цитат:
Първоначално публикувано от jivkojj
Първо трябва да имаш инсталиран телнет на попкорна. Виж по-назад съм дал линк как става автоматично тая инсталация. После си отваряш промпт под виндовс или конзола под линукс и пишеш:
telnet 192.168.1.10 или там както ти е попкорна
като се отвори сесията, отиваш в директорията където ти е проблемната директория и пишеш
chmod -R 777 folder
folder - е името на проблемната папка
и вече може да правиш всичко. За всеки случай може да отидеш в Share и там да промениш правата на основните папки - видео, музика, снимки ...
Искаш да кажеш че първо трябва да си кача това или инстална Telnet daemon, Busybox & Midnight Commander
И после чак!Ще пробвам като се пребера.Но само да пуитам : "За всеки случай може да отидеш в Share и там да промениш правата на основните папки - видео, музика, снимки ..."
Тука нещо не разбрах как и от къде.
И проблема да си виждам попкорна от моя комп остава.Явно че аз не правя нещо правилно или точно не разбирам какво допълнително ми трябва за да го направя!
А и още едно питане имам: дали трябва да кача нещо за да мога да слушам TrueHD или само ще си тръгне ако го има в блурея?
Благодаря!
1. "Искаш да кажеш че първо трябва да си кача това или инстална Telnet daemon, Busybox & Midnight Commander
ДА
2. "Но само да пуитам : "За всеки случай може да отидеш в Share и там да промениш правата на основните папки - видео, музика, снимки ..."
Тука нещо не разбрах как и от къде."
Това ти е главната директория. Вътре ще видиш: Downloads, Music, Video, Pictures ... т.е. където ти се съхраняват нещата.
3. за това да си видиш попкорна от ПЦ-то - не знам
4. "А и още едно питане имам: дали трябва да кача нещо за да мога да слушам TrueHD или само ще си тръгне ако го има в блурея?"
Ако имаш А-110 само ще тръгне. Доколкото знам за А-100 ще трябва да се конwертира първо DTS->AC3. За да излезе на ТВ-то ти трябва в настроиките да е "Analog". (това по памет)
Toggles between 50/60 Hz refresh rate или кога да се гледат филми на 50 или 60 HZ и от какво зафиси да се използват тези честоти.
Здравейте, това е една чудесна машинка. А-110
От 1 седмица я имам и немога да и се нарадвам.
Вече не ме е яд че дадох толкоз пари за PHILIPS 42PFL9603.
картината на HD филмите е поразителна.
Имам само едно въпросче:
Немога да накарам mp3 ките да се плейват една след друга !!!!!!!!!! след всяка песен спира :-(
Как да го излъжа ???????
натискаш само плей бутона и ще ти вървят една след друга
Ники, не се налага нищо да го лъжеш. Просто вместо Ентер/ОК даваш Play бутона и ти ги изрежда. Важи за аудио/видео и снимки.
bigfather, 50Hz включвай само когато гледаш нещо, записано от PAL източник и е с 25 кад/сек. Всичко останало или на 60Hz или ако са филми на 24Hz.
В новия софтуер се чака автоматично превключване на изходния сигнал според честотата на източника.
Ах че съм ливада :-)
Въобще не съм се сетил да натисна плей :-)
Мерси за съвета.
Иначе с инсталацията не съм имал никакъв проблем.
При връзка с компа, пак всичко тръгна от раз.
Филмите ги плейвам през USB с външен хард и си вървят без грам проблем.
Цитат:
Първоначално публикувано от Huku37
Филмите ги плейвам през USB с външен хард и си вървят без грам проблем.
И аз по принцип така я карам ама с 1080р е възможно да имаш проблем ако не е от вътрешния хард. Но по принцип си е удобство!
Получих на лични съобщения линк към модул за подкарване на IP-TV ( не знам какво точно е това, предполагам набор от телевизии онлайн ). Реших да отговоря тук, тъй като от няколко дни се мъча да подкарам някоя БГ телевизия без особен успех. Погледнах линка - това са само скрипровете за визуализирането на навигацията, доколкото разбрах.
Проблема е в липсата на поддръжка на MMS (Microsoft Media Server) от страна на Попкорн, а иммено с него са кодирани нашите телевизии, или поне тея които намерих и тествах. Доколкото забелязах няма и да се поддържа в следващия фирмуер също (надявам се да греша де).
Единственото което за момента може да се направи, е на ПЦ се инсталира "прокси", което обръща MMS в някакъв разбираем за попкорна формат. VLC например се справя добре. Тогава вече може да се гледа, но сами разбирате, че решението е полвинчато.
Цитат:
Първоначално публикувано от jivkojj
1. "Искаш да кажеш че първо трябва да си кача това или инстална Telnet daemon, Busybox & Midnight Commander
ДА
2. "Но само да пуитам : "За всеки случай може да отидеш в Share и там да промениш правата на основните папки - видео, музика, снимки ...
Тука нещо не разбрах как и от къде."
Това ти е главната директория. Вътре ще видиш: Downloads, Music, Video, Pictures ... т.е. където ти се съхраняват нещата.
Kak точно да сменя правата на папките ето това питах!
Пробвах под телнет но адски слбо се оправям и до никъде не стигам.Пробвам през FTP достъпа и ми дава ето тази грешка : 550 Can't remove directory: Directory not empty : /Download/Hitman.2007.Unrated.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR, тя дефакто е празна.
От тук насетне чакам и други предложения!
Цитат:
Първоначално публикувано от elby
Kak точно да сменя правата на папките ето това питах!
Пробвах под телнет но адски слбо се оправям и до никъде не стигам.Пробвам през FTP достъпа и ми дава ето тази грешка : 550 Can't remove directory: Directory not empty : /Download/Hitman.2007.Unrated.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR, тя дефакто е празна.
От тук насетне чакам и други предложения!
Еми командата дето ти я писах - chmod -R 777 folder сменя правата - -R - рекурсивно за поддиректориите; 777 пълен достъп; folder от коя папка надолу да почне да сменя.
Причината да се стигне до там е, че по всяка вероятност ти е забила пуканката и ти си я рестартирал. От там нататък явно така са го направили да сменя правата само root да може да пише. попкорна работи именно root като и затова и му работи торрент-клиента. На Samba / FTP по подразбиране root е забранен. Аз отодавна се каня да погледна да сменя глобално на SMB сървара настройките, да не се стига до тука, щото при мен е същата работа.
Доколкото разбирам в следващите фирмуери ще има да си чекваш диска директно от менюто и тоя проблем ще отпадне.
Ето при мен как изглежда една такава промяна:
#telnet 192.168.0.10
Trying 192.168.0.10...
Connected to 192.168.0.10.
Escape character is '^]'.
BusyBox v1.5.0 (2008-10-28 15:33:35 MYT) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.
/opt/sybhttpd/localhost.drives/HARD_DISK/.bin # cd ..
/opt/sybhttpd/localhost.drives/HARD_DISK # chmod -R 777 Photo
След тая процедура мога да трия/записвам/местя всички файлове (снимките ми) във Photo
Демек да чакам ,те са три папки няма нищо в тях ама така ме дразнят,защото всеки път по навик ги отварям.
Опс писали сме заедно сега ше направя твоят пример :)
Значи пиша отивам на run и си пиша : telnet 192.168.0.170 нали?
И как да ти копирам какво точно ми дава за да знам да не греша аз нещо :)
Еми ако е само за триене, може да го направиш и под телнет.
rm -rf Photo
ще изтрие паката със снимките безвъзвратно затова внимателската с експериментите :))
ЕДИТ:
Значи пиша отивам на run и си пиша : telnet 192.168.0.170 нали?
да
И как да ти копирам какво точно ми дава за да знам да не греша аз нещо :default
ами с chmod няма кой знае каква поразия да направиш.
Иначе за копиране - нямам представа как може да го направиш под виндовс