Здравейте!
От известно време се чудя как да реша с един удар проблема с универсалния плейър за домашни забавления.
Целта е:
1. Да свири всякакви формати видео , включително HD
2. Да свири всякакви формати аудио , като предоставя цифров изход (оптичен и/или коаксиален) за връзка към receiver. Най добре да може да свири и FLAC-ove и ISO-та на аудио дискове освен MP3.
3. Да поддържа външни носители (USB)
4. Естествено да предоставя поне един HDMI изход за да мога да го вържа към телевизора.
5. Да има мрежова свързаност, за да мога да си качвам филмчета и музика.
6. По възможност с ОГРОМЕН харддиск
7. Възможност за гледане на снимки
8. Интернет радио!!
9. Възможност за гледане на стрийминг видео , ако е съвместим с популярни интернет TV сайтове , които излъчват във WMV или Real Video , ще бъде супер.
10. Хмммм абе няма да е лошо и някоя игричка за gamepad да може да се пусне
11. Да се управлява с дистанционно! Без клавиатури, мишки и т.н.
Takaa.... поставяйки тези изисквания, списъка доста се стесни. Засега съм се спрял на два варианта - едното е небезизвестното Dvico Tvix а другия е да си сглобя сам entertainment PC в някаква micro кутия. PC-то ще свърши всичко което съм изброил по-горе, но проблема е , че не съм сигурен дали ще намеря подходящ софтуер за цялото това нещо .. НО пък ще мога да играя любимите МАМЕ аркади с гамепад-ове на USB.
Финасовата страна - Tvix-a мисля че ще го взема за около 900 лв , не знам само дали може да стрийм-ва видео от разни сайтове в нета иначе другите неща ги има (освен игрите ама това ще го преглътна някак) PC-то . тук нещата са сложни... Може и 1000 да не ми стигнат, зависи от конфигурацията, но да кажем че за тия неща няма да ми трябва кой-знае колко мощно. За Tvix-a трябва да отеля бюджет и за хард, което ще го направи над 1000 със сигурност.
В този ред на мисли ... Какво е вашето мнение, Tvix или разправията с PC-то?
П.С
Без съвети за KISS и разни други "дървета" моля