Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 106

Перфектния плейър за домашни забавления?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    703
    #16

    Re: Перфектния плейър за домашни забавления?

    Хора, не знам от каква база излизате, но и аз бях на принципа PC + Remote! След 3 месеца гледане по този начин и непрекъснато искане да пускам техниката от семейството ми ПИСНА и си взех iStar. Огромна разлика! Лесно, удобно, плейва всичко и моите хора се оправят с него! Няма кахъри с кодеци, формати субтитри, тип звук и т.н.! НА PC то често ми се налагаше да донастройвам нещо за да пусна някой филм! Зарязах PC то и няма да се върна към него освен ако (дано да няма) не ми се развали нещо плеъра!Имам друг компютър за работа - този беше замо за видео, така че не става дума за нужда от компа !
    Няма база за сравнение! Плеърите на базирани на NMT са НЕСРАВНИМО по удобни в сравнение с което и да е PC! Пише ви го човек пробвал и двата варианта!

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #17

    Re: Перфектния плейър за домашни забавления?

    KpuC, дай линк към нещо, което си смятал като конфигурация и линкове към кутии.
    Наистина ми е интересно как за 3-400 лева се постига нещо, което да върши работа.
    Повтарям, наистина ме интересува, а не за да поддържам спора.

  4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #18

    Re: Перфектния плейър за домашни забавления?

    Цитат Първоначално публикувано от elcos
    Няма кахъри с кодеци, формати субтитри, тип звук и т.н.! НА PC то често ми се налагаше да донастройвам нещо за да пусна някой филм! Плеърите на базирани на NMT са НЕСРАВНИМО по удобни в сравнение с което и да е PC! Пише ви го човек пробвал и двата варианта!
    Това звучи несериозно.... Просто... някой да се оплаква с кодеци и субтитри на компютър, а да хвали плеър - не си заслужава коментара.
    За удобството също. Разликата м/у софтуер за HTPC и дистанционно за него и друга такава комбинация е огромна. Явно освен, че не си успял да настроиш компютъра си достатъчно добре за да може да се ползва от неразбиращи без забележки не си подбрал и правилния хардуер.
    Най-малкото imon има вградени всевъзможни кодеци и режим, в който потребителя въобще не разбира, че има компютър. Натискаш копче на дистанционното - пали се с меню, характерно за хардуерен плеър, навигираш само с дистанционно, гасиш от дистанционно. След като толкова ти пречи да го ползваш и като компютър.... ми ползвай го само с вид, управление и интерфейс на плеър...

    lazarus18, не се сещам тук или в HWBG съм писал, то няма какво толкова да се смята... Върхова производителност, необходима за HTPC:
    $100 - J&W, JW-RS780UVD-AM2+ (128M) , AMD780G+SB700,HT 3.0,Dual Channel 4*DDRII 1066(up to 8GB),2xPCI,1xPCI-Ex16,VGA Radeon™ HD 3200(128MB side-port DDR2 onboard,512MB shared VGA memory),HDMI +DVI,Hybrid CF,6xSATAII(RAID 0,1,0+1,5),8CH HD Audio,Gigabit LAN(Marvell),Debug LED,m-ATX
    $80 - ATHLON X2 4850E /AM2/BOX
    $45 - 2x 1GB DDR2 800 A-DATA
    $75 - 320GB SEAGATE SATA2/7200/8MB
    420лв
    Мисля е ясно, че ако не се изхвърляш може да се смъкне сериозно цената и пак да имаш напълно функционално HTPC.
    Остават както съм написал по-горе малка кутия и най-вече iMON-a на Soundgraph, който превръща компютъра в пълноценен плеър за лаици.
    Кутия - например това е много компактно - Delux B166 - http://sunnycomputers.biz/conf/conf_img/Conf_08.jpg
    На снимката е реалната й големина и може добре да се прецени спрямо клавиатурата. Цена - около $50
    Задължителният iMON - тук има няколко налични в момента модела на цена от 30 до 60Е. Аз лично съм ползвал най-известния им модел, няма го в момента - с дисплей за 1бр 5.25 инча е и с цена около 160лв.

    ПС - Сега намерих и сметките от миналата година:
    Silverstone LC17 - $105+
    iMon VFD - $82+
    Jetway JIN73M2 PHG VT - $60+
    2160 - $70+
    1GB DDR2 - $20+
    Fortron 350PNF - $25+
    -----------------
    $362+ == 470лв+ == 564лв.

    Тук е наблегнато на безум,но скъпа кутия, която е всичко друго, но не и необходима. Но пък... определено е приятно да имаш HTPC в Silverstone кутия... Класика.
    Не е добавен и твърд диск - правеше се сравнение с някакъв плеър, за който трябваше да се купува отделно диск - TviX или някаква подобна глупост.

    Вижте, спорът хардуерен плеър с/у HTPC е безмислен с една уговорка:
    HTPC трябва да се сглобява от някой, който знае какво прави, който може да подбере правилните компоненти и да инсталира необходимия софтуер за да се превърне компютъра в обикновен елементарен за управление плеър, който да не плаши потребителя.
    Затова в нормалните държави HTPC са много скъпи - защото се предлагат брендирани и в тях е вложен ръчен труд за асемблиране и настройка. А трудът е скъп продукт в белите държави.
    Да, аз мога да ти събера перфектното HTPC за около 400лв карантия + 250лв кутия и iMON. Но ако това ми е работата ще е безумие да го продавам с по-малко от 60-80% надценка и тогава цената вече става съвсем различна.
    Да напомня - говоря за нормална държава от ЕС - тук може да се намери фирма, която и без пари да го събере и конфигурира, само за да ти продаде малко чарколяк. Просто в БГ труда не се цени, за сметка на това обаче, липсват и достатъчно добри специалисти, които да консултират правилно клиента и да му помогнат да направи най-удачния за него избор.

  5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #19

    Re: Перфектния плейър за домашни забавления?

    Вчера си инсталирах Мedia Portal,безплатен медиа център,който просвирва всичко -двд,дивх,мкв,апе,флак,мп3 и тн.Има настройки за дистанционни(това не съм го пробвал,защото нямам) и мисля,че няма някой ,който да не може да се справи с него.Тъй че,всеки сам си преценява,аз сметнах примерна конфигурация,подобна на горната с разлика ,че дъното е на Биостар,а процесора 4450 - на кой му трябва повече Ясно е предимството на малкия плеър,но не подлежи на ъпгрейд,трябва да си купиш нов за същите пари,а на ПЦ -то можеш да му добавяш по малко,според възможностите и нуждите.

  6. Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    391
    #20

    Re: Перфектния плейър за домашни забавления?

    КрИс
    Интересно ми е посочената от теб конфигурация тествал ли си я с 1080p сигнал?
    Имай в предвид също че popcornhour струва 180$...
    Също така няма нито една перка която да бръмчи... а размера му е колкото на външна кутия за 3.5" хард с firewire
    Да съгласен съм че HTPC дава по голями възможности ама за мен пуканката е по удачния вариант.....

  7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #21

    Re: Перфектния плейър за домашни забавления?

    Крис, горните решения наистина са интересни, но не виждам как решаваш въпроса със шума.
    Много си прав, че правилното изграждане трябва да се прави от човек, който знае какво прави, а те са рядкост в компютърните фирми където купуването на РС става с изброяване на компоненти от ценовата листа. След това идва нелеката задача с настройването на софтуера. За да се получи така че всичко да става само с дистанционното изобщо не е лесна задача дори за потребители с над средната компютърна грамотност. Имам поне 7-8 познати с НТРС-а и дистанционно, но клавиатурата и мишката се ползват почти постоянно, а те всички са доста грамотни хора.
    Ясно е, че всеки компютърен ентусиаст би избрал компютър-а пред плеъра. Това няма какво да го обсъждаме, но за масовия потребител по-добрия избор винаги би бил плеър от този род.
    Показателно е, че откакто навлезнаха двд плеъри с Divx/Xvid поддръжка хората масови преминаха към тях и много рядко ползват компютър.
    Станат ли масови и тези плеъри ситуацията ще се повтори. След няколко години Сони ще клекнат и ще наизлизат масови Блу-рей плеъри, при които е въпрос на елементарен софтуер да подкарат MKV филми. Тогава никой няма и да помисли за НТРС. Особено при положение, че всеки вече има поне един компютър у тях си.

  8.  
     
  9. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #22

    Re: Перфектния плейър за домашни забавления?

    Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    КрИс
    Интересно ми е посочената от теб конфигурация тествал ли си я с 1080p сигнал?
    Имай в предвид също че popcornhour струва 180$...
    Мм? Защо, съмняваш се, че ще се справи ли ?
    Виж, предвид 10-ината различно кодирани 1080p, които съм насъбрал насъбрал в нас съм убеден, че няма хардуерен плеър, който да ги възпроизведе всички...
    А и честно казано, мисля, че е малко рано да се говори за 1080п. Нито имам толкова място, нито достатъчно бърз интернет, нито нерви за да тегля такива огромни файлове. А и LCD-то ми е 1366

    lazarus18, наистина, ако има някакъв недостатък, то това е проблемът с шума. И той е решим, но... вече става наистина скъпо.
    Пак да подчертая - има софтуери, които превръщат буквално компютъра в плеър по начин на управление. Така че, за масовия потребител... дали ще е плеър или настроено HTPC би следвало да е без значение - всичко опира до цена и възможности.

  10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #23

    Re: Перфектния плейър за домашни забавления?

    Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    Имай в предвид също че popcornhour струва 180$...
    Тук струва 400 лв без ХДД,ТивХ е 800 ....
    Lazarus19,когато паднат под 350 лв с ХДД и навлязат масово(а не да се поръчва по интернет от незнам си къде) тогава е друг въпрос.
    Малко off topic - тези блу-рей рипове по торентите всъщност не са толкова качествени,колкото ми се иска.Сравнени с ХД трейлърите ,които излизат са много зле.Вчера бъзиках Виста Медиа Център и има едни клипчета за настройка на дисплея които са кристални.В същото време Дракула 720п,8гб прилича на дивХ с голяма резолюция.Това на какво се дължи?Да не ги првят с някакъв софтуеър за ъпскейлинг?

  11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #24

    Re: Перфектния плейър за домашни забавления?

    Това, че телевизора ти е HD Ready изобщо не означава, че трябва да се примиряваш с 720р релийзи.
    Един такъв релийз е с вертикална резолюция около 550 пиксела. Като го разпънеш на пълен екран да махнеш черните ленти отгоре/отдолу реално скалираш образа с ~40% нагоре.
    Много по-добре е да свалиш един 1080р, който реално има около 800 пиксела и да го смалиш до 768. Повярвай ми разлика има. Особено ако гледаш от близко и телевизора приема 1080р сигнал.

    Vanquished, мерси, че ме повиши на 19
    Естествено, че има разлика между риповете и оригинала. Особено при 720р версиите. Да не говорим колко групи издават абсолютни боклуци. Рипването от Блу-рей изобщо не е лека задача. Правил съм тестове при мен на проектора един и същи филм от различни източници - Divx, DVD5, DVD9, 720p, 1080р и оригиналния диск от Блу-рей. Правил съм го с Transformers и Casino Royale. Резултатите са доста интересни, а разликите огромни.
    Има елемент на свикването с HD. В началото всичко с висока резолюция ти се струва прекрасно. После вече хващаш разлики между релийз на EsIR и Septic.
    След няколко години 720р версиите ще са като сегашните Divx версии.

  12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #25

    Re: Перфектния плейър за домашни забавления?

    Извинявай за лапсуса .То аз и сега ги възприемам като 720 дивекс.Просто не е това,което трябва да е.Или пък аз нещо съм се сбъркал

  13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #26

    Re: Перфектния плейър за домашни забавления?

    Имам си 2 РС-та.
    GamePC-GB P35 DS3R, Е8200, Freezer 7, 2x2GB A-Data 1066, WD6400AAKS, 8800GT+VF-900,ASUS DRW-1814BLT, LG226WTQ, Chieftec CFT650A-12B
    HTPC - POV M2 Mediacenter, X2 4600+, GB MA78G-DS3H, WD5000AAKS, 2x1GB A-Data, Fortron 350PNF, Creative Live 24bit, LOGITECH X-530 5.1, LCDTV SAMSUNG LE-32S81
    Много съм доволен от НТРС-то. При огромното многообразие от НD материал по торентите, съм много по-гъвкав в начините на възпроизвеждането им от плеърите ала Попкорн. Не отричам, че последните също изглеждат доста примамливо. Но НТРС може след време да го ъпгрейдна, а плеара отива директно на боклука. За комп единствено е нужна една безжична мишка и може да се спести дистанционното. Специалният софтуер също може да се спести ако потребителите имат поне малко компютърна култура. В обратния случай е по-добре Попкорн. Все повече стават правилно кодираните рипове, които позволяват използването на хардуерното ускорение на вграденото Ати3200. Сигналът 1080р върви без никакви проблеми.
    Реално погледнато не може да се даде еднозначен отговор кое е по-добро. Зависи от уменията и желанията на потребителя. А и 2-те решения всъщност са все компютър - базирани на дънна платка, памет и някакъв процесор, с еднакви входове и изходи.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    391
    #27

    Re: Перфектния плейър за домашни забавления?

    Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Мм? Защо, съмняваш се, че ще се справи ли ?
    Виж, предвид 10-ината различно кодирани 1080p, които съм насъбрал насъбрал в нас съм убеден, че няма хардуерен плеър, който да ги възпроизведе всички...
    А и честно казано, мисля, че е малко рано да се говори за 1080п. Нито имам толкова място, нито достатъчно бърз интернет, нито нерви за да тегля такива огромни файлове. А и LCD-то ми е 1366
    Ако знаех дали ще се справи или няма нямаше да питам....
    Никак не е рано за 1080п... lazarus18 много добре обясни защо... относно скоростта на нета и пространството за мен те не са проблем...

  16. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #28

    Re: Перфектния плейър за домашни забавления?

    Аз не съм особено наясно с HD релизи ама... 720p релизите, които съм изтеглил са 1280х800 или нещо от този сорт. За какви 550 пиксела иде реч...??

  17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #29

    Re: Перфектния плейър за домашни забавления?

    Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Аз не съм особено наясно с HD релизи ама... 720p релизите, които съм изтеглил са 1280х800 или нещо от този сорт. За какви 550 пиксела иде реч...??
    Под 720р се разбира 1280х720, но това е 16:9 (1,77777) резолюция, а всички холивудски филми са "по-широкоекранни" и са със или 2,35 или даже 2,40 съотношение. От там вертикалната резолюция вече идва или 544 или 533 пиксела. Влез в инфото на който и да е филм и ще видиш, че е така.
    Затова като пуснеш филм на 16:9 екран пак имаш 2 черни ленти отгоре и отдолу и като ги зуумнеш да изчезнат и HD-то отива на кино.

  18. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #30

    Re: Перфектния плейър за домашни забавления?

    ахам, разбрах те.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Продавам комплект домашни тонколони
    От vladata във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 24-06-12, 16:20
  2. Значение на символите на домашни кина LG
    От Shloser във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 1
    Последно: 26-07-11, 13:12
  3. Отговори: 10
    Последно: 23-04-07, 11:23
  4. Смяна на firmware на NOKIA GSM вече и в домашни условия.
    От TODD във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 6
    Последно: 29-09-06, 10:19
  5. Отговори: 7
    Последно: 09-02-06, 11:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе