Страница 3 от 8 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 106

Перфектния плейър за домашни забавления?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Re: Перфектния плейър за домашни забавления?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Е и?Какво трябва да означават тея линкове?Че са "Перфектния плейър за домашни забавления?"

4. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    КрИс
    Интересно ми е посочената от теб конфигурация тествал ли си я с 1080p сигнал?
    Имай в предвид също че popcornhour струва 180$...
    Също така няма нито една перка която да бръмчи... а размера му е колкото на външна кутия за 3.5" хард с firewire
    Да съгласен съм че HTPC дава по голями възможности ама за мен пуканката е по удачния вариант.....
    Само дето в България ПОПКОРН съвсем не е на цена от 180$ ...

@Крис

Крис, Силверстоун кутията е чудесна наистина но в нея не можеш да монтираш дисплея на дистанционното iMon без да модваш лицевия панел ... освен това ми се ще да вметна, че кутията не е толкова скъпа - по скоро е някъде в ниския клас десктоп кутии за HTPC ... предполагам си виждал какви са цените на наистина скъпите Thermaltake ...... Други забележки - онази слим кутийка на Делукс е твърде слим и иска нископрофилни карти, което си е недостатък. Аз бих предпочел някое от кубчетата дето са изредени в листата на Плесио.

Примерно тези:

http://www.plesio.bg/product.php?pro...ection_id=1333

Междувпрочем големия iMon, който заема 2 позиции, май не би могъл да се монтира в стандартна десктоп кутия!!

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Извинявай, но тези кутии са далеч от моята представа за красиво.
    Виж това е вече друго нещо:
    http://www.thermaltake.com/product/C.../vf7001bns.asp

Малко преди да излезне и да си купя първия модел на Tvix 4100 почти се бях решил да мина към НТРС. От интернет форум си харесах решението на един потребител с уникална кутия и решение за безшумно охлаждане и софтуер.
    Тогава цифрата отиваше към 2000 лева с ДДС. Хубаво е, че една година след това може да стане и за под 1000 лева.

Така като гледа в скоро време ще минавам на новия модел на Popcorn B-110, който е дънна платка със същия чип и софтуер и съм загледал ето тази кутия:
    http://www.psile.com/

Така ще ми отпадне купуването на отделен NAS. Като му сложа 2 диска по 1ТВ...

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

То и тези не са зле http://www.chieftec.com/hi-fi-series.html

7. Member
    Тук е от
    Jan 2003

Кутиите на Thermaltake са прекалено големи и, въпреки това, не можеш да събереш много хардуер в тях (у дома съм с такава).

С HTPC имаш драстично по-голяма свобода и възможности (телевизия от произволен източник със EPG, scheduling и timeshift, качествено разпъване (по желание софтуерно), видеотелефония, практически неограничено пространство, игри, нет). За съжеление всичко това е доста несъвместимо с просто управление с дистанционно-- ако държиш на последното в крайна сметка просто ще окастриш страхотното иначе решение до нивото на боклучав мрежов player.

Не е чак толкова трудно да научиш домашните да ползват безжична мишка. Една иконка на десктопа към директорията с филмите е достатъчна. Има само един тънък момент-- мишката трябва да има достатъчен обхват.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Извинявай, но тези кутии са далеч от моята представа за красиво.
    Виж това е вече друго нещо:
    http://www.thermaltake.com/product/C.../vf7001bns.asp
    Лазарус, знам много добре какво предлагат ТТ, но освен красиви въпросните кутии са и почти уникално скъпи, а като за капак и не всички модели се внасят. На този принцип Thermaltake Lanbox HT е още по-добро решение с компактните си размери:

http://www.thermaltake.com/product/C.../vf5001bns.asp

и особено в този си вариант с тъч скрийн-а

Проблема е че първо цената в България би била над 350 лв. без екранчето (то и в момента си се продава в ЖАР за около 500 лв) и още по-големия проблем е че не се внася.

Другото "нещо" което показваш е базирано на mITX платка и най-вероятно е с вграден процесор на VIA - не че няма да ти върши перфектна работа като NAS, но няма ли да е прекалено скъпо решение за тази цел, вместо да вземеш една евтинджос барака, която да курдисаш в килера и да й накачиш колкото ти душа иска дискове?

10. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Абе на всички - най вече на "Крис" ще кажа - първо пробвайте някой от NMT базираните плеъри, после давайте оценка кое е по удобно!
    Колкото до въпроса за 1080p - телевизора ми е FullHD, нета има МНОГО 1080р релиизи и ВСИЧКО - повтарям ВСИЧКО ми върви без проблем. За мен след като официалните релиизи вървят без проблем хич не ме интересуват другите!

11. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Да ти донеса няколко, които няма да вървят?
    И след като казваш, това означава, че си изпробвал достатъчно комбинации от софтуер и дистанционни за HTPC?
    Добре ще е да подкрепиш думите си с един списък - какви дистанционни и в комбинация с кой софтуер си ползвал за HTPC?
    Да не се окаже, че не си пробвал, а си имаш NMT плеърче и затова е върха на сладоледа и най-добро съотношение цена/качество в съзнанието ти..?

Ооопс, сега видях. Ти си човекът, който няколко месеца не е успял да си настрои компютъра, така че да може семейството му да го ползва Можеш да не отговаряш на въпросите, забрави.

А относно съвета ти - ами... няма да пробвам плеъра. Не от инат разбира се. Просто... минала ми е доста битова техника през ръцете, сменял съм я начесто. И съм я сменял, поради факта, че е имала някакви недостатъци. А не защото съм прочел мнение - това е хубаво. Сега съм закрепил устройство, което към момента удоволетворява нуждите ми на 100%.
    И като съвместимост и като интерфейси и като възможности /като плеър и не само като плеър/ и като удобство за работа.
    Е за чий ми е да пробвам нещо друго???

12. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Спора е безмислен който иска комп в хола няма да си вземе NMT за всеки влак си има пътници....
    Относно това кое не върви дай линкове ще пробвам и ще ти кажа... аз не съм от хората които премълчават недостатъци...

13. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Теглени са отдавна, така че линкове... йок.
    И това не е спор. В един спор се прилагат аргументи - аз предложих да се сподели опит си с хардуер/софтуер, който е пробван за HTPC. И да се обсъдят недостатъците. Без да го направиш нямаме база, на която да градим спора.
    Предимствата са ясни - търсим с какво може да е по-лошо едно HTPC от битов плеър. lazarus18 акцентира върху една по-лоша черта - шум, който е преодолим, но само с неразумни капиталовложения. Това ли е, което поставя везните на кантар???

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

То за 600 лв бих си взел блу-рей,ама като няма дискове.

16. Member
    Тук е от
    Jun 2008

КрИс
    Освен шума го има и фактора размер както и фактора цена и в трите HTPC отстъпва на NMT... като функционалност съм съгласен че HTPC е по напред...
    Кажи поне пълните заглавия на релийзите може да намеря няколко да ги пробвам...

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Да ти донеса няколко, които няма да вървят?
    И след като казваш, това означава, че си изпробвал достатъчно комбинации от софтуер и дистанционни за HTPC?
    Добре ще е да подкрепиш думите си с един списък - какви дистанционни и в комбинация с кой софтуер си ползвал за HTPC?
    Да не се окаже, че не си пробвал, а си имаш NMT плеърче и затова е върха на сладоледа и най-добро съотношение цена/качество в съзнанието ти..?

Ооопс, сега видях. Ти си човекът, който няколко месеца не е успял да си настрои компютъра, така че да може семейството му да го ползва Можеш да не отговаряш на въпросите, забрави.

А относно съвета ти - ами... няма да пробвам плеъра. Не от инат разбира се. Просто... минала ми е доста битова техника през ръцете, сменял съм я начесто. И съм я сменял, поради факта, че е имала някакви недостатъци. А не защото съм прочел мнение - това е хубаво. Сега съм закрепил устройство, което към момента удоволетворява нуждите ми на 100%.
    И като съвместимост и като интерфейси и като възможности /като плеър и не само като плеър/ и като удобство за работа.
    Е за чий ми е да пробвам нещо друго???
    "КрИс" Откровенното ти заяждане и перефразиране на думите не е в полза на никого във форума! За твоя информация ще те информирам че от доста време работя в сферата на IT технологиите и подозирам че съм асемблирал и настроил доста повече компютри и хардуерни устройства отколкото ти си виждал изобщо!
    Ако ми кажеш че си успял да научиш 70 годишната ти баба да си подкарва "прехваленото" HTPC ще те обявя за откровен лъжец, обаче мога да ти гарантирам че моята си гледа сапунките без проблем на NMT плеъра! Уточнявам - пуска си ги сама след малко обяснение от моя страна.
    Не мога да разбера как даваш мнение за нещо което не си го пробвал?!?! И което не искаш да го пробваш! Казваш че не е от инат - а от какво? Какво като ти е минала много техника през ръцете?!? Това нищо не означава! Няма две еднакви устройства!
    И най- накрая вместо да приказваш празни приказки и да се заяждаш безмислено дай линк към някой от тези неща които не вървят да видим защо не вървят - да не вземе да се окаже че не тръгват на прехваленото ти HTPC а на оплютия NMT вървят , най вече защото явно не си ги пробвал на плеъра просто защото го нямаш!

18. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

elcos, защо смяташ, че ме интересува в коя сфера работиш и от колко време, че ми го подаваш за "моя информация"??? Примери за недобре обучен персонал и хора, занимаващи се с материя, в която имат съвсем повърхностни познания - бол...
    От некадърни момчета в сервиза, които "сглабят и настройват" според тяхните разбирания компютри ми се е запалила главата от 10 години насам. Точно асемблаторите и шофьорите са хората в бранша, от които никой нищо не изисква и съответно имат кошмарна квалификация. Естествено, с някои изключения. Та... да очакваш респект точно в този форум защото си асемблирал компютри - няма как да стане. Коментарите какво съм виждал аз са напълно неуместни...
    Относно обучението на 70 годишни баби - може би съм останал с погрешно впечатление - беше написал, че семейството ти не може да борави с HTPC-то и някакси останах с усещането, че говорим за относително млади, схватливи хора. Иначе въпросът със старите хора също няма място в темата - едни биха се научили, други не - в общи линии, ако се научи да управлява битов DivX плеър, то няма проблем да работи и с HTPC. Конкретния случай - след като си научил бабата да борави с твоя плеър - ако се помолиш хубаво и платиш достатъчно се наемам да ти сглобя и настроя HTPC, с което баба ти няма да има проблеми. Ако има и не може да борави с него - HTPC-то и настройката му ще са подарък.
    Дадох ти шанс да споделиш опита си за HTPC като обясниш в няколко изречения какво и как си ползвал. След това ти позволих и да поругаеш и изтъкнеш колко много експириънс си насъбрал в кариерата си. Но... нали знаеш - всичко е с граници - оттук нататък - подкрепяй с доводи.
    Скапаните релизи, които няма да тръгнат помоему на битов плеър - като се прибера ще изровя какво съм свалял и мога ли да дам някаква смислена информация, която да помогне да се намери откъде да се дръпнат за да си тестваш istar-a.

И пак да кажа, защото темата започна да се изкривява - изтъквай недостатъци на HTPC, това е единственият начин за сравнение, вместо хвалби за битов плеър. Просто, това, което го може битовия плеър е ясно, че го може и HTPC-то. Затова ако се сравняват е редно да му се намерят кусурите.
    Дотук както и горе отбелязах има един смислен, споменат в тази тема - шумът.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 8 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам комплект домашни тонколони
    От vladata във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 24-06-12, 17:20
  2. Значение на символите на домашни кина LG
    От Shloser във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 1
    Последно: 26-07-11, 14:12
  3. Отговори: 10
    Последно: 23-04-07, 12:23
  4. Смяна на firmware на NOKIA GSM вече и в домашни условия.
    От TODD във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 6
    Последно: 29-09-06, 11:19
  5. Отговори: 7
    Последно: 09-02-06, 12:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе