Страница 20 от 61 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 908

Media Player - Zinwell (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2009

Re:Имате ли информация за Media Player Zinwell ZP-500 ?

Някои може ли да каже дали устройството може да се върже към компютъра чрез usb и дали е нужен някакъв специален софтуер(емулатор или файлова програма). Също така видях, че има някакъв usb to usb кабел с чип по средата за мрежа през usb-то.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от thunder777
    Някои може ли да каже дали устройството може да се върже към компютъра чрез usb и дали е нужен някакъв специален софтуер(емулатор или файлова програма). Също така видях, че има някакъв usb to usb кабел с чип по средата за мрежа през usb-то.
    И за какъв чеп ти е да го връзваш с кабел към РС през USB ???
    Като ще е с кабел - ясно е че трябва да е с мрежов - през LAN интерфейса - много по-сигурен е трансфера, а и по-бърз!

4. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от stekyman
    И за какъв чеп ти е да го връзваш с кабел към РС през USB ???
    Като ще е с кабел - ясно е че трябва да е с мрежов - през LAN интерфейса - много по-сигурен е трансфера, а и по-бърз!
    По бърз???
    LAN 100mbps VS USB 2.0 480mbps

5. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

По бърз???
    За скоростите си прав, но я дай линк към този кабел. По принцип USB-тата на този плеър са хостове и трябва кроснат (bridge) USB кабел за връзка. Като пишеш нещо давай и повече инфо за това което си намерил, поне ние така правим ...

Ето го кабела, но не е ясно дали ще свърши работа с плеъра, защото трябва да се инсталират драйвери:

http://www.hardwaresecrets.com/article/248

http://en.kioskea.net/faq/sujet-342-...th-a-usb-cable

http://www.computer2000.bg/index.php...emart&Itemid=2

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Това, което питаш е невъзможно. Няма как да свържеш тоя плеър с USB кабел към компютър и да гледаш нещо, записано там.

7. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    За скоростите си прав, но я дай линк към този кабел. По принцип USB-тата на този плеър са хостове и трябва кроснат (bridge) USB кабел за връзка. Като пишеш нещо давай и повече инфо за това което си намерил, поне ние така правим ...

Ето го кабела, но не е ясно дали ще свърши работа с плеъра, защото трябва да се инсталират драйвери:

http://www.hardwaresecrets.com/article/248

http://en.kioskea.net/faq/sujet-342-...th-a-usb-cable

http://www.computer2000.bg/index.php...emart&Itemid=2
    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Това, което питаш е невъзможно. Няма как да свържеш тоя плеър с USB кабел към компютър и да гледаш нещо, записано там.
    ОК мерси. За съжеление явно не става, щеше да е твърде хубаво за да е истина(особено за FULL HD). Доколкото разбрах трябва да се инсталира някаква програма за шаринг и на двете устроиства, който ще се свързват.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2009

Здравейте, Форумът Ви е страхотен. Научавам много нови неща от него.
    От днес имам Зинвел 500 от Метро. Като начало нещата са добре.
    Чете ми от флашка дивх филм без проблем,
    чете от външен хард на Вербатим също без проблем и мкв и дивх. направи ми обаче нещо странно. На два дивх филма който бях качил на харда , плейърът сам си спря на около 15 минута. Насече , и после спря и се появи черен екран и почнаха файловете от начало. Тези същите филми ги имам на флашка от там пробвах нямаше проблем. На същият хард пък гледам спокойно кмв файл. Може би самите дивх файлове са ми повредени нещо при копирането или има нещо друго
    Искам да питам нещо важно за мен. Ако сложа флашка от 16 гига и на нея си качвам филми , примерно до 10 гига, устройството ще ги чете ли. Щото чувам мнения че , четяли флашки с инфо до 4 гига. ако е така ми трябва основно външен хард. От друга страна флашката ми е удобна и ако чете над 4 гига всичко е ок.
    Има ли фирмуер който сбира малко буквите на субтитрите да не са толкова разкрачени. Леко грее сякъш повече устройството , но явно е така. Чудя се дали има смисъл на плазма Панасоник фулнд да пускам 1080п. Друго четох , че стандарта за Европа е на 50 херца , а защо като сложа на Ауто ми го дава на 1080п на 60 херца на Панасоника?

Благодаря за отговорите ви предварително и успехи.

10. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Не си прочел всичко !Всичко за големите файлове зависи от файловата система.На флашката е FAT32 и не поддържа по-големи файлове от 4GB.Трябва да е форматираш в NTFS , иначе си чете от флашка 16GB , но не по-голям файл от 4GB !

11. Member
    Тук е от
    Nov 2001

По бърз???
    Хубаво е да се бъзика човек, ама с мярка.... Разгеле, нося на бъзък, не съм обидчив от първо четене.
    Хубаво е , че по-опитните от мен съфорумци са ти отговорили..., надявам се, си прочел всичко от линковете дадени от Hell и си осмислил отговора ми - а той е, че НЯМА СМИСЪЛ плейърът да се свързва с РС през USB, най-малкото защото е по-скъпо, по трудоемко, за невъзможността да е на по- дълго разстояние - да не говорим, накратко казано - неефективно. За скоростта си прав - както пише и Hell , но само за случая на PC c USB 2.0.
    Ще дам пример със себе си. Плейъра го имам от 2 седмици и половина. LCD TV имам в хола и за да свържа плеъра с кабел с РС-то ми са ми нужни над 8 метра и то кабел дръпнат направо - без да се прикрива, ако трябва да го прикривам - под первази, през стени и пр., ми трябват поне 20 м. Е, ясно е, че варианта за връзка е единствено чрез мрежов кабел, за никакво USB не може да става въпрос при ограничението на сегмент до мах. 5 м. И сега още се колебая има ли смисъл да опъвам 20 м. мрежов кабел при условие, че поне засега ZP-500 няма торент клиент, наличието на който единстевено би оправдало подобна гимнастика. За филми до 4 ГБ mkv и донгъла, който първи Hell откри, че става, ми върши работа, за по-големите mkv-ta - просто ще ги копирам на външен диск и ще ги гледам от него на плеъра, за мене лично не си струва да се инвестира и в рутер и в съвместим донгъл от клас N.

Оня ден след като изтеглих едно 26 ГБ mkv, което не тръгна на РС-то ми, опънах кабела и го пуснах директно на плейъра - тръгна гладко и без проблеми, скоростта, която показа при превюто беше от порядъка на 22000. Единствения проблем беше огромното разминаване на субтитрите с действието, което така и не разбрах защо става. Не съм и го гледал филма, пуснах всичко само за проба. Ето му характеристиките от nfo файла:
    General :

|> Container.................: MPEG-TransportStream (*.ts)
    |> Quality...................: 1080p Blu-Ray
    |> Source....................: State.of.Play.2009.Bluray.1080p.VC-1.DTS-HDMA5.1-CHDBits
    |> Subtitles.................: Bulgarian
    |> Size......................: 26 GigaBytes

|> Audio :

|> Audio 1...................: English DTS-HD MA 5.1 @ 3.5 Mbps, 48kHz (Front: L C R, Surround: L R, LFE)
    |> Audio 2...................: English DTS 5.1 @ 1.5 Mbps, 48kHz (Front: L C R, Surround: L R, LFE)
    |> Audio 3...................: English AC3 5.1 @ 640 Kbps, 48kHz (Front: L C R, Surround: L R, LFE)

|> Video :

|> Video Bitrate.............: 22491 Kbps (~21.96 Mbps)
    |> Codec.....................: x264 MPEG-4 AVC (H.264)
    |> Settings..................: High L4.1, 4 ReFrames
    |> Resolution................: 1920x1080p
    |> Framerate.................: 23.976 fps
    |> Aspect Ratio..............: 16:9 + borders / 2.35:1 no borders

Някой ако може да ме упъти как да синхронизирам субтитрите - ще съм му много благодарен.

П.С. За експеримент - ако ми остане време и след като се снабдя със съответния USB кабел, може би за спорта би свързал плеъра с РС през USB. Но едва ли качеството на възпроизвеждане ще се повиши от това, след като то е перфектно и през обикновен мрежов кабел до 100 Mbps....

12. Тук е от
    Oct 2009

[quote=civica ]
    Не си прочел всичко !Всичко за големите файлове зависи от файловата система.На флашката е FAT32 и не поддържа по-големи файлове от 4GB.Трябва да е форматираш в NTFS , иначе си чете от флашка 16GB , но не по-голям файл от 4GB !
    [/quote

Да , ясно. Така и предполагах, но това води до две неща, първо няма да мога да пиша мкв и второ флашката под нтсф няма ли да се скапе по бързо.
    Както и да е , това ме урежда като изясняване.
    Иначе в Метро направих лек скандал, защото там един не щеше да пробвам машинката. Повиках малко и веднага ми отвориха една и бях занесъл флашка и хард и почнах проби,егати наглеците, даваш 200 кинта все едно са семки. като ги мързи да гледат , да не продават електроника.

Поздрави

13. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@civica -> искам да кажa как да си форматирате флашката под NTFS, защото с обикновен формат няма да стане и ето ви линка -> http://www.ntfs.com/quest22.htm

@stekyman -> това с USB 2.0 мрежа между 2 устройства е много добро решение, но ... трябват драйвери и за плеъра, а те липсват, въпреки че Линукса поддържа вече и USB 3.0 (~4Gbit/s) ! Има неща, които не зависят само от желанието ни ...

@niksi70 -> Файловата система няма как да ти повреди флаша, не знам кой ти го е казал, но се замисли малко. Форматирай си флашката под NTFS както е описано в линка 4 реда по-нагоре и си гледай филмите от там. Сложи си фирмуерът на Astone AP-100 v. 1.7b ******************.com/files/28120578...0_fw_v1.7b.zip и ще ти се оправят субтитрите. Направи си настройката за видео изхода на HDMI AUTO и си включи 1080р - 24Hz. Прочети тази тема основно и ще намериш отговори на повечето от въпросите си. Успех !

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    ...
    @stekyman -> това с USB 2.0 мрежа между 2 устройства е много добро решение, но ... трябват драйвери и за плеъра, а те липсват, въпреки че Линукса поддържа вече и USB 3.0 (~4Gbit/s) ! Има неща, които не зависят само от желанието ни ...
    ...
    Да, така е, още 15-20 месеца и през 2011 USB 2.0 ще е вече история...

16. Тук е от
    May 2004

Въпрос за уин-7. За тези които имат проблеми със шеринга на РС-то под Уин7 - редактиране на 3 стойности на реджистрито: http://www.astone.com.au/forum/viewtopic.php?f=21&t=106 Засега v1.6 и 1.7beta не поддържат уиндоус-7. В руски форум прочетох, че това не е добро решение защото така се остава напълно отврен за външното пространство компютъра. Знае ли някой друго решение за уин-7. UPNP работи под уин-7, но неподдържа външни субтитри.

17. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Цитат Първоначално публикувано от malinmarinov
    Въпрос за уин-7. За тези които имат проблеми със шеринга на РС-то под Уин7 - редактиране на 3 стойности на реджистрито: http://www.astone.com.au/forum/viewtopic.php?f=21&t=106 Засега v1.6 и 1.7beta не поддържат уиндоус-7. В руски форум прочетох, че това не е добро решение защото така се остава напълно отврен за външното пространство компютъра. Знае ли някой друго решение за уин-7. UPNP работи под уин-7, но неподдържа външни субтитри.
    Те управиха всичко за XP, че за Уй7 ще чакаме да стане ... ще падне чакане да знаеш ;-)

18. Тук е от
    May 2004

Потвърждавам, че с 3-те поправки на регистрито има стриим на файлове от РС с уин7 - чрез Media Player Zinwell ZP-500. Трансвера е ограничен от рутера на около 27500 - жична връзка. 1080р с АС3 - ДА на границата. 1080р с ДТС - не. Трябва юсб диск или флашка дириктно за плеяра. 720р - върви всякак. За ВР дори не мисля. Качеството на картината не е по-добро от НСРС с АТИ 4ххх серия и съвременен процесор+46" последно поколение. Време за тестване - 2х4 ч.

Петел за 2лв. пее за 2лв....

Плюсове 1. РС-то не ти седи в хола и не шуми. 2. Лесен за управление .... и т.н. - писано е по темата по-нагоре. Най-добрия в класа до 200лв. Асуса е още по-зле - дистанционното ми го смениха 2-пъти, а е със същия чип. Много му е рано.

Минуси - 1. Ниска детйлност. 2. Слаба динамика 3. Рязкост - на кантар. 4. Лошо управление на достъп шеринг - няма дори бърз бутон. 5. Черното няма дълбочина 6. Драматично грозен. . 7.Не грее, а направо топли......мойте забележки са общо 11.

Основната е не дали го прави изобщо, а как го прави.
    Не се надявам, че ще хвръкне много с новити фърмуери. От в.0 до в.1.7б е достъчно време за изцеждане.Лан връзката му е слабото място. Ндявам се да го направят по-функционален в часта ZP-500 < > PC. Като жично - така и безжично, както е казал поета.

p.s. Pocket Bitstream не е премахнат, така че DivX филмите трябва да минат през MPEG4Modifier за да не насичат.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 61 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player - Dune (всички модели)
    От hristoslav2 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 535
    Последно: 18-05-21, 08:33
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  4. Media Player - ASUS (всички модели)
    От yavor44 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 177
    Последно: 29-06-14, 19:15
  5. Media Player - Hyundai (всички модели)
    От myDiva във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 508
    Последно: 29-03-14, 19:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе