Днес го поръчвам и след като го получа ще пиша за резултата.
Днес го поръчвам и след като го получа ще пиша за резултата.
OK, сподели каква е цената, подробностите около доставката и разбира се резултатите от тестоветеПървоначално публикувано от eximels
Снощи забелязах един бъг - ако реша да превъртя назад, след това понякога субтитрите не се визуализират. Трябва да натисна "пауза" и след това "плей" за да тръгнат. Някой друг наблюдавал ли е такъв проблем? И днес сутринта не е искал да запали нито от дистанционното, нито от ON/OFF бутона - след изключване на захранването и повторното включване се е оправил проблема.
Реших да споделя тези си наблюдения.
P.S. Фирмуер-а е 1.72. Забравих да спомена, че и при мен понякога не работи коректно дистанционното - натискам даден бутон и няма никаква реакция от страна на ZP-500. А има пряка видимост към устройството?!? Със батериите от оригиналната окомплектовка съм. Иначе когато си работи както трябва, хваща дори насочено към тавана или стената зад мен.
Утре ще сложа 1.73 и ще пиша дали има подобрение.
@todo1 -> кажи с кой фирм си, за да гледаме дали и при другите е така.
За дистанционното обърни внимание на разстоянието до плеъра. Съфорумци казват, че имат проблем когато е много близо и трябва да е най-малко на 1 метър.
А защо не пробваш да сложиш фирм 1.73 -> http://download311.mediafire.com/009...0_fw_v1.73.zip
На FTP-то на ZINWELL редовно се обновява тестовия фърм.1.73 - последния е от 10.11.2009 13,17 ч. Нямам идея за промените. Ще пробвам и пиша. Pass за FTP-то - по-горе в темата от tomazs - Логин и парола- ''firmware'': ftp://firmware:firmware@ftp.zintech....02/install.zip
приятели намерих тема във един форум на бразилските потребители и пишат че ето този адаптор http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16584 работи перфекно аз лично съм си поръчвал доста неща от този сайт и работят и най важното е че има бесплатна доставка толкова от мен за сега
ето линк ако някой ако иска да си истегли тази версия от фтп-то http://www.divshare.com/download/8978605-d02
тествах фърмоера на зинвел (официалния) има добавен биторент само това е поне видимо това е за сега
Инсталирах астонския фирмуеър 1.73, купих си един Seagate USB 500GB външен диск и днес за първи път пробвах възпроизвеждането на 1080р. Не знам дали е понеже подавам сигнала към телевизора ( CRT Panasonic 21" PAL 576p ) през CVBS video output-а ( камбанката ), но имам замръзване на картината и звука през около 5 минути за 1-2 секунди. Освен това не успявам да превъртам назад или напред. Пробвам със следния файл:
The.Matrix.1999.1080p.BluRay.DTS.x264-HiDt
General Information:
RUNTIME........: 02:16:17
SIZE...........: DVD9+DVD5
VIDEO CODEC....: x264 - 2pass (DXVA)
RESOLUTION.....: 1920x798 OAR
BITRATE........: 10.8 Mbps
FRAMERATE......: 23.976 fps
AUDIO1.........: English DTS 5.1 1536 kbps
AUDIO2,3,4.....: English AC3 2ch 192 Kbps - 3 commentary tracks
SUBTITLES......: eng, ger, fre, spa, bul, por, swe, fin, nor, ro, gre, chi - ASS
SOURCE.........: The Matrix 1999 1080p Blu-ray VC1 TrueHD 5.1 (tnx by sinner20b4)
В събота на работа ще пробвам и през HDMI на FullHD монитор.
Проблема с дистанционното остава, тествам го от разстояние повече от 2 метра.
@todo1 -> пробвай и с други файлове, този може да е проблемен. Проблемът с дистанцията може да се окаже хардуерен, но смени за всеки случай батериите и виж резултата.
В понеделник поръчах този донгъл http://bg.farnell.com/lm-technologie...usb/dp/1716034 чрез КОМЕТ ЕЛЕКТРОНИКС www.comet.bg и днес ще го взема от тях. При цена в сайта на Farnell 22.99 Eur, докаран до София ми излезе 47.28лв+20%ДДС=56.74лв, които предплатих в магазина им и пристигна за 2 дни . Довечера ще го пробвам и ще пиша.
Плейърът разпозна адаптора и изписа МАКа му. В момента нямам време за тестове. Утре ще си поиграя повече и ще пиша.
Обекновено външните дискове се продават форматирани с FAT32 за съвместимост и с МАК компютри. Може би оттам идва забавянето.Първоначално публикувано от todo1
Не може да е FAT, защото файла е 13GB.
Днес не ми остана време да тествам...
P.S. The maximum possible size for a file on a FAT32 volume is 4 GB minus 1 byte (232−1 bytes). Video applications, large databases, and some other software easily exceed this limit. Larger files require another formatting type such as NTFS. Източник: Wikipedia
@ Todo1 -Зависи от размера на клъстерите при форматиране. И аз имам един такъв диск, на който имам файлове над 10ГБ, но като го сложа на компютъра и кликна Properties си излиза, че е ФАТ32. Най-добре провери.
Вече тествах донгъла LM005 - работи перфектно. За разлика от Репотека - този си разпозна криптирането на мрежата и след въвеждане на парола се свърза. Пробвах плейване на ДВД от мрежови диск и няма прекъсвания. Следващите дни ще пробвам и с HD и ще пиша.
Защо не ми вижда цяла папка от преносим хард. с филми, показва само снимки и музика
Малко повече подробности - от кое меню не можеш да ги видиш и т. н.Първоначално публикувано от isoptin