Вижте резултатите от анкетата: Какъв мултимедиен плейър имате ?

Гласували
446. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Popcorn Hour

99 22.20%
  • Western Digital

85 19.06%
  • Dune

36 8.07%
  • Diva

123 27.58%
  • Apacer

15 3.36%
  • AC Ryan

15 3.36%
  • Zinwell

9 2.02%
  • Xtreamer

6 1.35%
  • Asus

23 5.16%
  • Egreat

13 2.91%
  • Hyundai

14 3.14%
  • LG

6 1.35%
  • Philips

2 0.45%
Страница 78 от 118 ПърваПърва ... 2868767778798088 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,156 до 1,170 от общо 1760
Like Tree93Одобрявам

Помощ при избор на мултимедиен плейър .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Помощ при избор на мултимедиен плейър .

Ползвам го малко повече от 6м. и за това време имаше ъпдейт един път.Относно това дали е боклук- лично аз не бих се изразил така.
    Инфо за този продукт взех от форуми от хора които пишат, че го ползват от години и са доволни.
    Аз също съм доволен защото :
    до сега не е имало нещо което да не чете
    не напълних джобовете на някой търговец
    Единствено като недостатък бих казал, че първоначално зарежда бавно.
    Остава колегата сам да си прецени след като внимателно проучи въпроса. Моето мнение е на човек, който не е на ТИ с материала, а на доволен до момента потребител от дадената марка устройство.

2.  

3. CP
    CP е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

Някой има ли поглед върху WD TV Live 2011 и Mede8er X3D? По специално Mede8er MED600X3D? Колебая се между двата - ще заменям WD TV Live Hub. Трябва ми стабилен плеър с безпроблемна поддръжка на DTS-HD МA битстрийминг, jukebox вграден в плеъра - да не се налага използването на компютър, възможно по-добро качество на картина и звук. Събирам и мнения за Popcorn A-400, Dunе Smart или Dune Base 3D. Самата 3D функционалност на плеъра не ме вълнува.

Относно Mede8er - има оплаквания от потребители с ресивъри Onkyo и Marantz за проблеми с подаване на звука при пауза, превъртане и т.н. - някой може ли да потвърди? Аз ще го връзвам към Денон.

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Имам въпрос относно разпознаване на твърд диск. Чакам да ми пристигне Egreat R6S Plus Pro, на който ще му купувам 3.5" вътрешен диск (WD Red или Seagate NAS) и кутия с USB 3.0 интерфейс. Иска ми се да е 4ТБ, но не знам дали плеъра ще го разпознае. Мисля че RTD1186DD базираните плеъри разпознаваха до 3ТБ, но някъде мернах, че 4ТБ дискове на Seagate май се разпознавали от плеъра. Имам инфо за WD My Book 4ТБ, че не го вижда Egreat-а. Ако не се разпознае 4ТБ с един дял, възможно ли е при разцепване на два дяла 3+1 или 2+2 ТБ да се излъже плеъра или да се насоча направо към 3ТБ? Някой, който е запознат с повече подробности нека сподели.
    Благодаря!
    Този пост е редактиран от gnf; 14-02-14 в 11:54.

5. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

На моята Дива (RTD1186DD) съм закачил външен хард диск Seagate Expansion 4TB 3.5" USB 3.0. Разпознава го без проблем, само че малко по-бавно зарежда първоначално.

6. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

С един дял ли е или си го разделил?
    Аз мисля да сглобя външен диск. Ще купувам отделно кутия и вътрешен диск. За кутия съм се спрял на това или това, а за диск се колебая между WD Red или Seagate NAS. Но щом и ти потвърждаваш, че 4ТБ на Seagate се вижда май ще се насоча към него.

7. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@podredko - от сетъпа си изключи аутоскана на устройствата и ще зарежда бързо.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от Hell Виж публикацията
    @podredko - от сетъпа си изключи аутоскана на устройствата и ще зарежда бързо.
    О, да - това го знам, благодаря ти. Но и с изключено аутосканиране зарежда малко по-бавно при първоначално вкл. на плеъра (в сравнение с предишния ми 500 ГБ). Иначе като зареди няма грешка. Не ми пречи, защото рядко го изключвам, а и разликата е около 30-40 сек.

@gnf не съм го разделял на дялове, не ми е нужно. Този излиза по-евтин, отколкото да "сглобяваш". Цената му дори е паднала, аз го взех за около 320 лв
    Този пост е редактиран от podredko; 14-02-14 в 13:01.

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от podredko Виж публикацията
    Този излиза по-евтин, отколкото да "сглобяваш". Цената му дори е паднала, аз го взех за около 320 лв
    Предложиха ми да сглобя, за по-голяма надеждност, тъй като ще се ползва за гледане на филми и качване на торенти само от мм плеъра. И вътрешните предназначени за NAS са с 3г. гаранция, което си е +. Сега дали си заслужава да се дадат ~100лв. отгоре за отделни компоненти не знам.

11. Тук е от
    Nov 2013

Помощ при избор на мултимедиен плейър .

Здравейте, имам нужда от малко компетентна помощ, за избор на ММП, защото това е нещо ново за мен. До сега си връзвах компа към телевизора и толкова. Като цяло предпочитам вече да нямам компютър в къщи. iPad и iPhone са единствените устройства. Бихте ли ми препоръчали добър медиен плейър.

Ситуацията е следната: в коридора съм предвидил място за WiFi рутер и пак от там са закарани UTP кабели до телевизорите в дневната, спалнята и детската (на първо време няма да се ползва). Ще се връзвам към IPTV+fiberNET на Виваком. Идеята ми е да си вържа един ММП към рутера посредством UTP-то и от там с HDMI към ТВ-то в дневната. Въпрос: ще може ли по този начин ТВ-то да се върже с интернет или трябва да сложа един суич и да разделя сигнала към ММП и ТВ. Важно условие е да могат да се свалят торенти на него, при положение че нямам друга опция за сваляне. Ако има възможност да се управлява от iустройство ще е супер (не съм имал до сега медиен плейър и нямам идея как точно се управлява). 3D поддръжката не е задължителна, но може и да я има. По възможност да е с по-бързо меню. Цената нямам идея... от това което четох и гледах предполагам че 500-600 лв е горе-долу добре, още малко отгоре също става. Друг въпрос който има е: възможно ли е ТВ-то в спалнята да ползва през мрежата харда, който е вързан към ММП и да пускам филмите директно през вградения плейър на телевизора.

Може би обяснението стана малко сложно, за което искам да се извиня. Надявам се че не съм наговорил и много глупости като цяло. От това което гледах май Dune HD Base и 303D най-много ми допаднаха, но не съм сигурен дали биха свършили работа при конкретните условия. Мерси предварително.
    Този пост е редактиран от kaizera; 15-02-14 в 03:00.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Всичко, което си описал, че искаш да постигнеш е нещо съвсем стандартно. Единствено това да виждаш шернатия диск на плеъра по мрежата от друг телевизор. Никой телевизор не може да вижда самба шернати папки по мрежата. Може да го виждаш през uPnP, но не върши работа защото няма субтитри и не подкарва повечето типове файлове. Ще ти е нужен втори плеър.
    podredko и kaizera харесват това.

13. Тук е от
    Nov 2013

Предполагам че винаги мога да си прехвърля на USB или външен хард някой филм.

Като цяло разликите които забелязах между двата Dune-a са 3,5 HDD срещу 2,5, композитния вход, и броя на USB-та. Та заслужава ли си разликата в цената, особено при положение че не съм човек който иска да има каталог от 200 филма примерно. Така че 2ТВ HDD ще са ми достатъчни. Или има и друго нещо което пропускам?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Мисля, че 2,5" дисковете са до 1TB и идват по-скъпи като цена на мбайт.
    Иначе като функционалност двата плеъра са еднакви.

16. Тук е от
    Nov 2013

Всъщност си прав моя грешка, незнам защо съм останал с впечатление че има и 2ТВ. А към ММП може ли да се закачи друг хард освен този който е вътре.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Можеш да слагаш външни дискове през USB.
    Моя съвет е по-скоро да заложиш на едно NAS устройство с 1 или 2 диска.
    kaizera одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от kaizera Виж публикацията
    Всъщност си прав моя грешка, незнам защо съм останал с впечатление че има и 2ТВ. А към ММП може ли да се закачи друг хард освен този който е вътре.
    Моят плеър Дива Премиум v.1, с вътрешен хард доста грее. Реших проблема с използването на външни по 2TB от този модел: 2TB ADATA HV620 USB3.0
    Тихи са и сравнително бързи. Уиндоус дава скорост при копиране/четене от около 100 MB/s.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 78 от 118 ПърваПърва ... 2868767778798088 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продава-Мултимедиен плейър
    От Mitko R във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 26-05-13, 01:16
  2. Избор на мултимедиен плейър?
    От DimIl във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 7
    Последно: 27-08-12, 11:28
  3. Продавам мултимедиен плейър WD LIVE HD
    От vasta във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 16-07-12, 01:57
  4. Избор на мултимедиен плейър и рекордер
    От renault_fen във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 8
    Последно: 07-07-11, 13:00
  5. Отговори: 0
    Последно: 16-10-06, 12:29

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе