Вижте резултатите от анкетата: Какъв мултимедиен плейър имате ?

Гласували
446. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Popcorn Hour

99 22.20%
  • Western Digital

85 19.06%
  • Dune

36 8.07%
  • Diva

123 27.58%
  • Apacer

15 3.36%
  • AC Ryan

15 3.36%
  • Zinwell

9 2.02%
  • Xtreamer

6 1.35%
  • Asus

23 5.16%
  • Egreat

13 2.91%
  • Hyundai

14 3.14%
  • LG

6 1.35%
  • Philips

2 0.45%
Страница 79 от 118 ПърваПърва ... 2969777879808189 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,171 до 1,185 от общо 1760
Like Tree93Одобрявам

Помощ при избор на мултимедиен плейър .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Помощ при избор на мултимедиен плейър .

Здравейте,

Тъй като скоро аз и приятелката ми си купихме апартамент, започнах да обимислям как да направим новия мултимедиен сетъп така че лесно и просто да се гледат филми и слуша музика от всяка една стая, на всеки един дивайс и по възможност с най-малко кабели. Разиграх няколко примерни сценария и не се получи така както исках, но все пак мисля, че достигнах до някакъв оптимален вариант, който искам да споделя с вас, за да кажете ще има ли спънки или като цяло може ли да се измисли по-добре.

Общата идея е да се мисли в бъдеще време, така че реших да купя 3D проектор, като за момента съм се спрял на Epson TW7200. За рисийвър избрах Sony DN1040. Колонките също съм ги избрал (бронзовата серия на Monitor Audio), но към момента няма да ги купувам. След време смятам да закача и един PS4, но като има малко повече заглавия за него. Наскоро ми подариха Blu-ray плейър SONY BDP-S5100 и мисля да карам с него. И всъщност последните парченца от пъзела са мултимедийния плейър и сториджа. Ето каква ми е идеята.

В момента на PC-то имам над 4TB филми, музика и пр. В момента плейвам кънтента от него през HDMI на телевизор. Сега обаче PC-то ще бъде в друга стая и искам да играе ролята на частичен сториж. Идеята ми е, че искам плейъра, който купя (и ми препоръчате) да може да бъде разпознаваем в домашната мрежа. Така плейъра ще може да чете шернатата музика от компютъра. За филмите, доколкото четох няма да стане по същия начин, тъй като мрежата се явява бавна, особено ако искам да се чете 3D Blu-ray. За това смятам да му забия един външен хард и съответно през PC-то да качвам всякаква медия на него. Не знам дали обясних правилно, но с две думи - плейърът вижда PC-то в мрежата и чете музика от него, а PC-то вижда харда на плейъра в мрежата и на него качвам филми. Имаме и 2 маковски лаптопа, които по принцип също не вярвам да имат проблем да се включат в домашната мрежа и да правят същото.

Отделно за по-голяма свобода (т.е. не-MP3-ки) смятам, че можем да ползваме AirPlay или Spotify от преносимите у-ва, така че да пускаме музика на централната система от всяко едно място в апартамента. По принцип знам, че и самия рисийвър може да чете музика директно от PC-то, така че това е още една опция.

Първият ми въпрос е прав ли съм за всичко изписано по-горе? Вторият е какъв плейър бихте ми препоръчали. Първоначално се бях спрял на WD Live, но това беше преди да избера проектора. Т.е. сега ще ми трябва нещо, което плейва и 3D. Доколкото видях и четох доказаните опции са Diva Premium Center 3D v2, Dune 303D и Dune HD Base 3D. Последните два са доста по-скъпи от Diva-та и исках да питам с какво и струва ли си?

По принцип ще се нанасяме след няколко месеца, но искам още от сега да сглобя и тествам мрежата, за да съм сигурен, че ще работи, както трябва. Тея дни ще поръчам рисийвъра, но за плейъра се чудя. Иначе съм харесал външен хард WD My Passport Ultra 2TB, най-малкото, защото няма захранващ кабел. Имам такъв, но 1TB и съм супер доволен. Има ли еквивалент и на това?

Благодаря предварително!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Като казваш мрежа, такава по кабел ли имаш предвид? Защото по кабел няма да имаш проблеми да пускаш и тежки филми. Драмата с 3д все още я има в някаква степен, но не и откъм трафик. Така че не виждам проблеми да плейваш директно по мрежата от настолния компютър.
    Вместо да слагаш външен диск може да сложиш вътрешен. Специално към/от Dune може да копираш с около 20-25MB/s и няма да ти се налага да разкачаш диска всеки път.

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Не, тъй като PC-то ще е в друга стая, искам да си е през WiFi мрежа. По кабел наистина става най-лесно, но просто искам да избягам от кабели. А и ако пускам кабел според мен плейъра се обезсмисля, защото направо си пускам HDMI до рисийвъра и си вадя образ на проектора. Вътрешния хард също е опция, но външния дава повече свобода, защото може да си го ползвам и за друго в разни ситуации, а и все пак вътрешния си грее.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Стриимването на видео в 1080р с DTS 5.1 аудио не е никакъв проблем между рутер и плеър поддържащи "n" стандарт на безжична връзка - 2.4 GHz., ако са в съседни стаи. Според разстоянието, на което ще бъдат у вас /преградните стени и т.н./ - трябва да пробваш скоростите, преди да избереш WiFi мрежа като краен вариант. Предвид максималната дължина на продаваните HDMI кабели от 20м., /поне аз не съм срещал по-дълги HDMI SS/, бих предположил, че става дума за съседни помещения.
    При свързване с HDMI на комп. и ресивър, плеъра наистина се обезсмисля, но ако не държиш на филмите на Blu Ray дискове, безжичната работа на плеъра с по-леките формати ще освободи компютъра ти за други задачи в същото време. Ако предпочиташ филмите на Blu Ray дискове с аудио в HD MA /или образи/ трябва да ги копираш преди това на външния USB хард. Доколкото ми е известно, на този етап няма плеъри с WiFi модули, позволяващи стрииминг Blu Ray съдържание, без насичане при възпроизвеждането.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Ами рутера си е N стандарт, както и плейъра (всеки един от изброените). Компютърът и плейъра ще са в различни (съседни стаи) и реално ще са на дистанция около 50-60 см, като ще ги дели само стена.
    Иначе четох доста мнения за това дали плейърът ще може да чете 1080p рипове от PC по WiFi мрежа с цел да отпадне външния хард, но честно казано няма категорично мнение. Наистина факторите са доста. За това и предпочитам да играя на сигурно и да си ръгна един външен хард, така че да чете 1080p и 1:1 Blu-ray-чета.
    За филмите на Blu-ray дискове ще си ползвам Blu-ray плейъра. Тях рядко ги гледам и по-скоро колекционирам разни Collector's Edition-и.

Сега се замислих, че ако ползвам HD плейъра за музика (шерната от PC), то ще трябва бъдещия проектор да бъде включен, което не е яко. Ще може ли въпросния рисийвър Sony DN1040 също да се върне към домашния WiFi и да чете директно от PC или в краен случай и на него да му закача хард/флашка през USB?

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

За Sony, не знам дали чете /не съм го виждал/, но има модели, които нямат проблеми с музика и снимки по мрежа - Yamaha, Pioneer, Denon, Onkyo.

За Dune мога да гарантирам, че 1080р рипове вървят по WiFi. Техните модели са с вградено даже. Пълни BD не съм опитвал.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

А кой от двата Dune-a би препоръчал? Никъде не успях да намеря читава таблица със сравнения.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

При положение че разстоянието между рутера и мултимедийния плейър е 50-60 см защо не прекараш един кабел през стената? Ще си решиш доста проблеми. Предвид че горе долу са ти ясни нещата, незнам защо се мъчиш да правиш простото сложно. Безжичната мрежа си има недостатъците и аз лично се стремя да я използвам само за портативни устройства. Предвид че си правил нов апартамент, защо не помисли за скрито окабеляване? Това е доста важен момент от ремонта.

11. jjf
    jjf е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Здравей, RIPSTER

Това, което си замислил е постижимо. Аз съм направил нещо подобно- пускам си филми и музика през Dune 303D, както от харда на лаптопа, така и от външен хард. Ако включа външен хард към Дюна нямам проблеми с никакви формати- единствено бях чел, че не може да плейва HD master audio. С последния ъпдейт този проблем при стерео система вече го няма, но не знам дали все още не съществува при многоканалните системи. Друг "недостатък" на 303d е, че не чете менютата на блу-рей, за двд няма проблем. Положителното е, че е с пасивно охлаждане и няма вентилатор да шуми. Аз си купих Дюна по препоръка на мой познат, който определено е наясно с нещата на тема звук и картина и за този бюджет това и оптималното решение, особено що се отнася до музика- не го използвам често за филми.
    Имал съм рядко проблеми с плейването на филми по мрежата с кабел, като по безжичната ми се е случвало по-големите по обем филми да ми забиват. Чел съм, че това се дължи по скоро на това с какво качество звука, а не толкова на картина, но си признавам, че не съм много наясно.
    lazarus18 определено е доста е по-компетентен от мен, така че се надявам той да може да ти даде изчерпателен отговор.

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

@regned, по принцип съм мислил за скрито окабеляване, защото все пак ще пускам проектор от тавана и ще имам 5.1 музика, но просто мисля, че тук може да се мине и без кабели. Все пак в един момент PC-то може да се премести из стаята и тея 50 см през стената стават 2 метра и кабел през стаята. Кофти си е, а искам да имам малко бекъп варианти.

@jjf, благодаря за отговора. И аз междувременно попрочетох още малко за Dune-a и май наистина няма алтернатива за парите си. Преди около 2-3 г. бях купил на родителите ми един от първите WDTV и до ден днешен плейва всичко без да ъпдейтвам firmware. От стандартен 4GB-ов рип до 20GB-ов такъв. За това мисля, че 303D ще е повече от предостатъчен.

13. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Mede8er MED1000X3D или някой от по-малките му събратя също е вариант.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2013

Здравейте, интересува ме 3Д плейър, който чете "iso" и от плейъра да се избира филма, например през вграден браузер и от там торент клиента на плейъра да си свали филма на самия плеър???? Тоест до колкото четох във форума и някои инструкции на 3д плеъри, тази операция се извършва, като първо се хареса филма на някое "ПЦ" или друго устройство, свали се торент файл на въпросния филм и този файл се запише в определена папка на плеъра, след това вградения торент клиент на плеъра се пуска и филма се изтегля на самия плеър, дори на някои модели се иска докато се сваля филма и "ПЦ" да работи, което много ме озадачава и обезсмисля цялата операция според мен. Благодаря на отзовалите се.

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от podredko Виж публикацията
    Този излиза по-евтин, отколкото да "сглобяваш". Цената му дори е паднала, аз го взех за около 320 лв
    Преди малко поръчах 2бр. Seagate Expansion по 2ТБ от тук. Много евтини ми се видяха и са с 3г. гаранция. Ще взема и един USB 3.0 HUB със захранване от Китай, връзвам ги Egreat-a и каквото стане.
    podredko одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от gnf Виж публикацията
    Преди малко поръчах 2бр. Seagate Expansion по 2ТБ от тук. Много евтини ми се видяха и са с 3г. гаранция. Ще взема и един USB 3.0 HUB със захранване от Китай, връзвам ги Egreat-a и каквото стане.
    Да, наистина са на изгодна цена. Хъб-а за какво ти е (при това само с 3.0 портове)? Egreat-a е само с един УСБ ли?

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Egreat-а има един USB 3.0 и два USB 2.0. Хъб-а (съвместим с USB 2.0) не ми е притрябвал толкова засега, но занапред знае ли се, да има там ако се наложи

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 79 от 118 ПърваПърва ... 2969777879808189 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продава-Мултимедиен плейър
    От Mitko R във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 26-05-13, 01:16
  2. Избор на мултимедиен плейър?
    От DimIl във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 7
    Последно: 27-08-12, 11:28
  3. Продавам мултимедиен плейър WD LIVE HD
    От vasta във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 16-07-12, 01:57
  4. Избор на мултимедиен плейър и рекордер
    От renault_fen във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 8
    Последно: 07-07-11, 13:00
  5. Отговори: 0
    Последно: 16-10-06, 12:29

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе