Re:DIVA FULLHD Multimedia player
Абе "Дейзи" какво се бавят с издаването на нова версия. Хората притежатели на Дива се увеличават с всеки изминал ден а те какво чакат.Маняците си хакват както си искат устройствата. MyDiva скоро и той не се е вясвал да каже нещо по въпроса.
Да кажат паролата за Админ поне да можем ние да си я модваме :) Той е без парола тоя хакнатия с потребител: default
@BaHko -> то се загуби смисъла те да изкарат нов фирм, след като в сетъпа на последният 2901 за ПлейОн се появи "български" и не е заключен. Ти какво очакваш да има в повече в този фирм за Дивата, след като и той ще дойде оттам откъдето идва и този за ПлейОна ?
Аз лично нямам нищо напротив де, ама няма да е нещо по-различно от това което имаме в момента. А дано да ни изненадат приятно все пак.
А паролата щом във форума на ПлейОн я няма, не знам кой друг ще я каже (е, ако излезе отнякъде другаде е добре дошло). Аз каквото намерих съм го написал. Другото е "Brute Force", което не е лоша идея ;-)
:Drinks:
между другото някой беше забелязал във фирма на дивата че били разменени местата на инфото за аудио и видео (което се вика с бутона Info) и беше влязло в рекуест листата за нов фирм, та интересен е факта че при Плейон инфото е ОК но само при английски, като се избере бългаски и ОО изненада пак са раменени.... защо ли или риторично това май отговаря на въпроса защо няма да има нов фирм на Дива.
Hell Ти какво очакваш да има в повече в този фирм за Дивата, след като и той ще дойде оттам откъдето идва и този за ПлейОна ?
Не може да се разсъждава по този начин, ако продаваш даден продукт с дадена марка
Най-малкото което могат да направят е да сменят скриинсейвъра да не е PlayOn, а да е Дайзи или нещо от сорта.
Цитат:
Първоначално публикувано от bobybravo
Hell Ти какво очакваш да има в повече в този фирм за Дивата, след като и той ще дойде оттам откъдето идва и този за ПлейОна ?
Не може да се разсъждава по този начин, ако продаваш даден продукт с дадена марка
Най-малкото което могат да направят е да сменят скриинсейвъра да не е PlayOn, а да е Дайзи или нещо от сорта.
ДА аз искам скрийн-а ми да е "Дайзи" :016:
Ако някой знае как да затрия всичко от Дивата и да си сложа Firmware на чисто нека сподели.Щом ще обновяваме с PlayON искам на стартиращата картинка да пише PlayON HD
Цитат:
Първоначално публикувано от Hell
@hater -> пробвал съм ги линковете и работят. Пак ги пробвам - пак работят ( и защо %26 ? нали ДДС-то е 20% ... ;-)
Той Бат Бойко го мисли ДДС-то. Нема нужда аз да върша неща, които не умея (оставям мисленето на тези дето могат и пробвам брут-форс, ако няма как иначе) :)
Работят защото ползваш бозата. Ако пробваш fetch от FreeBSD или wget от Linux, ще видиш работят ли :081:
@bobybravo -> абе то хубаво да е така, но нали виждаш как е ... можеш ли да преброиш кой плеър колко клонинга има в същите или по-различни кутии ? Китайците ни докараха и до тоз хал да им се молим и да чакаме да ни напишат фирмуера ...
@BaHko -> по начина чрез изключен плеър и задържане на бутона ON/OFF се прави "чиста" инсталация на фирма (това е и Recovery процедурата), като само се запазва буутлоудъра и фирменото лого, а те мисля че могат да се сменят само чрез препрограмиране на флаш чипа.
@hater -> аз само с бозите съм на "ти" и затова не те разбрах, но ти си се оправил предполагам с кривините ...
Четох подробно модването на BTDM има голям резон в това, което са написали хората ама мисля, че ще постигна същия ефект като при копиране от мрежата. По скоро е въпрос на това да се изпробват няколко настройки при които има стабилна скорост на дърпане и нормално гледане на филм.
@Filo -> винаги може да се постигне някакъв баланс, но аз съм дал препоръките си за изключване на другите задачи на плеъра с цел да няма проблеми с плейването, защото иначе на процесора му идва нанагорнище ;-)
По принцип казват, че от 3 до 5 тегления не пречи на плейването.
Колега , има разни ентусиасти дето ги правят тези работи , но както обикновено не всичко работи коректно , някои бутони не работят , функции се разминават и т. н. Но има форуми за тези работи , но иска търсене и четене !
имам следния въпрос :
Възнамерявам да си купя подобно устройство HD Media Player - (засега Дивата е фаворит), но не успях да намеря дали има опция за увеличаване и намаляване размера на субтитрите ? Имам предвид фабрично заложено, управляемо от дистанционнот, а не с пипане по линукса на самото устройство.
Мерси предварително.
Цитат:
Първоначално публикувано от mano_chao
имам следния въпрос :
Възнамерявам да си купя подобно устройство HD Media Player - (засега Дивата е фаворит), но не успях да намеря дали има опция за увеличаване и намаляване размера на субтитрите ? Имам предвид фабрично заложено, управляемо от дистанционнот, а не с пипане по линукса на самото устройство.
Мерси предварително.
Има такава опция от дистанционното и даже има и цвета да си смениш. :Drinks:
@mano_chao -> има 59 стъпки за големина, 33 за вертикално позициониране и 6 цвята на шрифта от бутона "subtitle" на дистанцията.
DIVA FULLHD Multimedia player
Привет на всички,
предполагам до седмица-две ще излезе нов фирм. Допълненията/подобренията ще са следните:
1. NFS support .
2. USB-DVD support , playing .
3. Радио линкове Ogg /обеща ли са да ги вкарат в този/
4. Better Subtitle functions .
5. HDMI handshaking .
И на мене ми се виждат "козметични" промените, но пак е нещо.