Колега , какъв блурей - исо или рип ? С въшни субтитри става , но разсъжденията ми са от опит с друга марка плеър , но пак с чип на Реалтек !
Колега , какъв блурей - исо или рип ? С въшни субтитри става , но разсъжденията ми са от опит с друга марка плеър , но пак с чип на Реалтек !
Не..Първоначално публикувано от petttto
Пичове, от известно време имам проблем с плеъра, предполагам заради жегите.
Като пусна някой по-надупен филм (30-40гб :D ) и се случва да се рестартира сам.
В стаята е около 26 градуса, но плеърчето бая си пече, предполагам заради липса на активно охлаждане.
Все пак, би трябвало да е предвиден прегряващия проблем, но уви...
Някой друг има ли подобни грижи?
Гледам филми през УСБ хард и съответно ползвам HDMI изхода.
Ако продължи да прави така мисля да му сложа един USB фан отгоре на решетката да му вее... :D
ps - фирмуера е или последния или предпоследния (тези от февруари на сайта на topdigital), май ще пробвам да флашна последния, за да съм сигурен, че не помня кой съм сложил...
Всъщност не.
Все пак, доколкото виждам тя е опция.
Та, ако са го направили без нея да прегрява...
По-скоро ще му забия един usb фан и тва ше е май.. че много ме дразни вече.
Прав не съм сигурен дали ще се събере на рафта (който между другото е доста на ниско и предполагам е с 1-2 градуса по-хладно там).
Пробвай , постави го вертикално - по-добре се охлажда ! Може и климатик да му купиш или поне водно охлаждане !
Взех му един чипсет фан. Само трябва да видя мога ли да го вържа директно въртре някъде или през USB.Първоначално публикувано от civica
За прав може и да няма място.
@BornToDrink колегата @civica ти обяснява да поставиш самия плеър вертикално не вентилаторчето Този модел по принцип вървеше със стойка за верикално поставяне която не е случайно в комплекта а точно заради охлаждането. А иначе ако го сбуташ легнало в тясно пространство плеърчето със сигурност ще ти прегрява.
Е, ясно да, аз това казвам, че рафта е малко нисък и може да не се събере, но пък е широк и дълбок.. не чак толкова малък, че да прегрява.Първоначално публикувано от nestorbg55
Отделно има отвор горе в дъното за кабелите и от там може да "циркулира".
За мен изработката му просто не е добра.
Дори зимата направо си пареше като изгледам някой филм.
Т.е. работи на ръба, което за мен не е приемливо.
Вярно евтин е, но аз не бих си купил отново същия.
@BornToDrink моя плеър не е Hyundai Light HMB-L110 и е с вентилатор и пак си прегрява в жегите и от както го поставих върху една телена скаричка (мисля че е предназначена да се поставят топли тенджери върху нея) спря да прегрява просто се подобри циркулацията на въздуха под плеъра. После подобрих варианта като залепих някакви самозалепящи се високи около 10 мм гумени крачета в четирите края на кутията (те ми попаднаха от друга подобна джаджа бяха и в комплекта) та така премахнах скаричката. Мисля че се продават за стотинки подобни по магазините. Иначе вентилатора прави допълнителен шум който дори слаб пак дразни особено вечер.
Може би си прав.
Сега като видях шкафа, изправен ще се събере, само трябва да намеря стойката.
Иначе вчера го отворих, за мое голямо учудване, чипсет фана не развъртя на 5 волта (усб напрежението), а на 12 е шумен и зарязах идеята. :D
Забелязах, че радиаторчето, което се грижи за охлаждане на чипа загрява супер бързо, дори без кутия и направих малко реформи на отворите над него.
Бяха супер малки и за да не се вижда платката с една извивка, което затруднява охлаждането.
Непосредствено над него махнах от вътрешнета част малко ПВЦ (въпросните чупки) и мисля, че има ефект, а и не се вижда.
BornToDrink да ти имам проблема!!!!!
Нафлуди темата с тъпите си расъждения за това, какъв вентилатор и как ще купиш ... дали бил лош или добър плеъра и накрая остана и чертеж на секцията да пуснеш за да дадем "инженерно заключение" дали става.......
civica ти каза , че със стойката няма проблем, но ти си знаеш твоето. Също така не си прочел въобще какво пише на едно листче дето е в кутията на плеъра - "Плеърът работи добре със стойката предоставена като опция, защото така има добро охлаждане".
ПП. Е това е, сега ако искаш и мини бар му купи и го сложи вътре
Здравейте,
Ползвам този плеър, но имам един проблем. Не го бях пробвал преди, но сега пробвах да гледам клипове през YouTube, но не се получава. От cnn клиповете вървят, но от youtube - не. Натискам Play, но нищо не се случва. С последния фирмуер съм (750). Какво бихте ме посъветвали да направя?
Не се коси ! Тубата е проблемна - постоянно човъркат и сменят протоколите за достъп ! Опитай с YoutubeXL !
Благодаря, но как да го "опитам"? Предполагам става въпрос за https://www.youtube.com/xl , но как да го импортна в джаджата?