Civica, намяш ли идея за къкво става въпрос? Ползваш от доста време машинката.
Помагай!!!![]()
![]()
![]()
Civica, намяш ли идея за къкво става въпрос? Ползваш от доста време машинката.
Помагай!!!![]()
![]()
![]()
Тъкмо влязох да пиша, че проблема е решен и видях поста.
Да, диска не беше форматиран.
Единствената причина да го поръчам (диска) от вас, беше това. Да е инсталиран и готов за работа. Затова и давам 10 лв повече. Ако е само да се завият 4 болчета мисля, че всеки може да си го направи.
Както и да е. Важното е, че проблема е решен.
Съжалявам за което, но прецених, че ще е по-важно да го пратя навреме и да пристигне по-рано.
ПП. Болтчетата са доста повече от 4, но пък и за монтажа пари не начисляваме така или иначе.
Инсталирах диска, форматирах го и инсталирах NMT apps. Сървисите са рънинг. Забучих го в суича. Виждам пуканката от компютъра. Сега какво трябва да направя за да видя и диска и? Искам да му прекопирам малко филми![]()
Има ли сложен FTP клиент ? Иначе може да я ползваш като голяма флашка през usb !
Има. Има си стандартните сървиси от пакета НМТ.
Не мога ли да го гледам като мрежово у-во през самба? На мене някаква такава ми беше идеята...
Одеве забравих да спомена важното нещо че съм инсталирал Ext2Fsd ext3 драйвера.
[edit] Оправих се. Макар да не съм много сигурен как... Mисля, че на ръка трябва да се шерне диска на пуканката. Аз бях решил, че ще е автоматично.
Как си шервал диска на ръка? По принцип пускането на самба-та е достатъчно да се види и плеъра и диска му.
Хммм, значи "не съм много сигурен как" все пак си остава в действие. Ами самбата си беше пусната, а виждах само плеъра, но не и диска. После отметнах някаква настроойка на ext2fs драйвера и рестартирах компютъра едновременно с това направих някакви настройки в network менюто на плеъра. След рестарта тръгна. Признавам си, че бях все още полузаспал като ги правих тези работи :/
Сега вече съм на бачкане и нямам достъп до плеъра. Довечера пак.
Днес докато си ровичкам новата придобивка открих странен проблем.
На вградения хард имам и папка музика с МП3-ки. Та значи пускам филм, рисивъра намира сам формата на звука и се превключва пускам друг фил пак ОК. Няма заначение DTS, Dolby и т.н.
Проблема обаче е, че когато се върна на папката с МП3-ки каквото и да плейвам от колоните се чува само шум. Пробвах ръчно да сменям форматите, нищо. Проблема се решава единствено с пълен рестарт на пуканката. МП3 почват да вървят до момента в който пусна филм и пак зациклят.
Вчера си лягам. Три торента вървят на клиента на пуканката. Тази сутрин ставам, рутера ми забил(не отговаря, Sys лампичката не свети). До тук добре, скапан рутер, ама след като го рестартирам и влизам в торент клиента на пуканката гледам няма ги торентите. Някой да има идея какво e станало? И изобщо нещо не мога да я сетъпна тaя чудесия... То сигурно и рутера има вина де, освен моята некадърност.
A, толкова се надявах, че всичко ще си тръгне без проблеми. Дори таях надежди, че гигабита ще тръгне. Колко съм бил наивен :/
За момента е по-добре да държиш в менюто опцията за мрежа на 10/100. Така реално гигабита е изключен и получаваш по-добра стабилност на мрежата. Скоростите са също доста добре - от порядъка на 8-12MB/s.
Проблеми с торент клиента наистина има. За момента ограничаването на скоростта на сваляне и качване до някаква стабилна стойност върши работа.
Очакваме обещаното българско представяне на продукта......
Предварително се извинявам, ако въпроса ми е тъп поради недоглеждане от моя страна, ама не разбрах къде може да се види на живо (респективно - да се купи) обсъждания в темата продукт? Или как може да се поръча? Ако има значение - от Варна съм.
Колега , на живо в София , от дилъра за БГ ! Поръчка от сайта им или по телефона или от Китай , както съм направим аз !Аз също съм от Варна !
http://civica.snimka.bg/other/popkor...81010.17726344 !