Страница 9 от 52 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 778

Media Player Popcorn Hour A-200

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #121

    Re:Popcorn Hour A-200

    Можеш разбира се. Обаче с Win7 е мъка.
    Шерни си каквото ти трябва от компютъра и после ги мапни от плеъра - Setup-Network Share-Add. Формата го пишеш примерно - smb://vankicha-pc/movies.
    После ще ти излизат директно в Source

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Usa
    Мнения
    183
    #122

    Re:Popcorn Hour A-200

    1.мога ли да запаметя настройките на субтитрите(размер,цвят,положение) че всеки път ги връща по дефолт?
    2.Пс-то ми има 2диска - един 500гб на 2 дяла и един 1тб на един дял.И двата са на сийгейт и са на NTFS.когато шерна нещо от първия диск(и от двата дяла)пуканката отваря и чете без грижи но като шерна големия диск вижда папките но като му дам да отвори се замисля и ми дава "грешка опитайте отново" а точно там ми е папка "movies''-850gb
    3.Като разглеждам снимки как се дава следваща,че сега отварям една после затварям отивам на друга и пак отварям и така
    4.Нямам никаква грижа с гигабитовата мрежа.Отначало бях задал 10/100 но после реших да пробвам на ауто и рутера(linksys 320n) веднага го детекна - порта от син светна в зелено.В момента все още нямам хард в пуканката и затова не мога да видя дали реално има разлика в скороста.
    5.Машинката плейва всички файлове без никакви забележки дори и тези които ми засичаха с WD TV
    6.Напразно се притеснявах за вентилаторчето-чува се само като съм до него и то едва едва.Като се излючва пуканката трябва да се задържи копчето няколко секунди иначе перката продължава да работи

  4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    36
    #123

    Re:Popcorn Hour A-200

    Здравейте,
    Пуканката дойде и засега всичко е ОК. Имам следните питания:
    1. Какви трябва да бъдат настройките за видеото: Video Output и Framerate Sync (в момента е на off). Телевизора (модела е в подписа ми) мисля че поддържа високите резолюции, както и 60херца. Четох в раздела за А110, че по-добрее да е на 24 и 1080p, ама спецовете да кажат.
    2. Сваляйки торенти (повече от 2-3), браузването из вътрешния диск става страшно бавно или въобще не става. В резултат забиваме и рестарт. Ограничил съм скороста на 900Kbit/s, както и мрежата на 10/100Mbit. Предполагам че е нормален процес, ама да си кажа болката.
    3. Как се изключва устройството за през нощта - Power Off + Del, при вариант че няма да се теглят торенти, т.е. няма да има никаква активност.
    4. В какъв режим се слага пуканката ако трябва да сваля торенти - четох за някакъв режим с изключен видео процесинг - Power Off+Suspend .
    5. Сутринта при пускането за около 5-6 секунди вентилатора бръмча доста, след което си свали оборотите. Да бягам към магазина или .... )

    Засега е това. Иначе съм доволен доста.

  5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #124

    Re:Popcorn Hour A-200

    1. Аз бих го сложил на 1080р 50 или 60Hz, но бих включил Framarate Sync на NTSC/PAL/24. Така винаги ще гледаш с оптимални настройки според типа файл.
    2. От май доста хора се оплакват и не е нормално. Аз със А-110 свалям с 1000-1500КВ/с и не се усеща забавяне нито забива. Дано го оправят скоро.
    За другите опции не знам, че при А-110 е различно. Принципно няма логика да го изключваш изобщо ако не те дразни вентилатора.

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    251
    #125

    Re:Popcorn Hour A-200

    2. С "Transmission" торент клиента на пуканката ли сваляш? Аз лично съм се отказал да го ползвам. Последния, пореден, път когато ми заби пуканката ме отказа напълно. Свалям с uTorrent от PC-то върху мапнатият диск на пуканката. Работи безотказно (след като се справих с първоначалните си проблеми).

    3. Изключваш го като задържиш Power бутона >=4сек. Докато почне да мига червената светлинка. Пускаш бутона. Като спре да мига у-вото е напълно изключено.
    4. Става с еднократно натискане(кратко демек) на същия бутон.
    5. Вентилатора няма контрол на оборотите. Просто си е бръмчал и е спрял да бръмчи.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    36
    #126

    Re:Popcorn Hour A-200

    @lazarus18 - за Framarate Sync мисля че има само on и оff, но не съм сигурен. Довечера ще погледна че сега няма как да видя. Може би забиването е свързано някак си с достъпа на приложенията до самият диск (разбирай четене и запис) - някъде четох подобна тема. Не виждам смисъл да оставям и да върти диска цяла нощ, както и да има подадено напрежение към него, а пък и вентилатора се чува и дразни - поне мене де. Въобще не мога да си обясня решението за такава малка и затворена кутия, носеща редица проблеми с охлаждането и вентилатора, на иначе един добър продукт и плеър. Разчитайки на качествата му, хората не биха се поколебали да платят малко повече за по-добра кутия. Както и да е. Благодаря за съветите.

    @SongBird - с този клиент съм и си нямам и идея дали може да бъде заменен с друг. Това с мапването не ме блазни - и пц-то трябва да е включено, което нали се сещаш че цяла нощ не ми е вариант. Като се замисля при теб тогава не е ли по-добре да си сваляш филма на пц-то и после през usb-slave на пуканката. Мерси за бутоните че падна едно натискане тея дни, та не се знае.... )

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #127

    Re:Popcorn Hour A-200

    Производтеля е търсих максимално ниска цена. Реално няма друг модел с този хардуер на тази цена. Хубава кутия с пасивно охлаждане отива сигурно 30-40$ нагоре.
    Framerate Sync Има повече опции.

  10. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    251
    #128

    Re:Popcorn Hour A-200

    Спешно ми трябва да разбера как да сменя видео режима на пуканката. Смених го на 1080p24hz и сега телевизора ми дава аут ъф рейндж ичерен екран.А ми е спешно, защото ще ми идват гости и искам да им покажа пуканката

    [edit]Оправих се http://www.networkedmediatank.com/wi...ex.php/TV_Mode
    Трябва да спра да се прецаквам така.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    16
    #129

    Re:Popcorn Hour A-200

    Днес дойде, всичко изглеждаше супер докато не пробвах торенти. през 10 -15 мин забива дори на 1 мб ограничение. Адски тромаво се движи, гледах да сложа друг торент клиент ctorrent не успях а уж разбирам от тез работи . дръпнах NMTCommunityInstallerPortable .. изглежда супер програмчето обаче явно още няма поддръжка за а200 ... пробвах да си кача xmbc тема .. супер стана фона.... ама изчезнаха менютата. четох четох .. неще и неще . ( само да споделя работят но не се виждат букви и караш малко като слепец докато уцелиш правилното) рестетнах към първоначални .. ми пак няма менюта в началото (дажи ми изчезна локал диск ) сложих друга тема фона се смени .. менюта - не. Имам и същия проблем докато торента работи в тез 15 мин менюто е адски бавно. Пак си почетох и се оказва че имали проблеми ползвателите на WD дискове .. м..ка му...
    Този "нов" фирм очевидно не ми/ни решава проблема .. даже започвам да се замислям да го върна устройстовто. то ако немога да си ползвам 1,5 т диска и торентите защо да е пуканката ... по добре да си ползвма компа за торенти и да си зема по малко и пасивно у-во дето плейва ХД ... има бол ..
    айде лека ви нощ че се ядосвам само ...

  12. Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    168
    #130

    Re:Popcorn Hour A-200

    За момента проблема с торент клиента се решава със инсталиране на Transmission 1.9, ограничаване на скоростта на сваляне до около 1МВ/сек., скоростта на качване до 500КВ/сек. и ограничаване на пиърите до около 25-30 човека.
    Забавянето на менютата по време на активни торенти няма решение освен да се спират като се ползва плеъра.
    Наистина ситуацията не е приятна, но по решаването на проблема се работи активно и чакаме в най-скоро време нов ъпдейт.
    Сменяването на диска засега не е решение защото сме пробвали с 2 други модела и ситуацията е същата.

  13. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Usa
    Мнения
    183
    #131

    Re:Popcorn Hour A-200

    Не мога да се оправя с втория диск на компа(win7).Той има 2 харда,един 500gb(системен) на 2 дяла и един 1tb на един дял.И двата са на сийгейт и са на NTFS.когато шерна нещо от първия диск(и от двата дяла)пуканката отваря и чете без грижи но като шерна големия диск(или папка от него) пуканката вижда папките но като му дам да ги отвори се замисля и ми дава "грешка опитайте отново" а точно там ми е папка "HD movies''-850gb


  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    16
    #132

    Re:Popcorn Hour A-200

    @vankicha
    Проблема за sharing -а ти е в правата ( security ) ако си шернал диска за всички примерно .. в security на 7 няма да им е дадено а ще е позволено само на потребители дефинирани на твоя комп .. най - бруталното решение ( ако нямаш проблем със сигурността ) в secuity tab на папката добави или everyone (read ) или guest ( read) (това с геста не препоръчително но...ама един съвет от мен ако ще го правиш така само read достп дай защотото ако излезе някой вирус ще ти разкаже играта иначе.
    другия вариант слагаш потербител на компа който е със същотото име като на пуканката ( default nmt pass:1234 ) и готово.

  16. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    362
    #133

    Re:Popcorn Hour A-200

    Цитат Първоначално публикувано от nisso
    5. Сутринта при пускането за около 5-6 секунди вентилатора бръмча доста, след което си свали оборотите. Да бягам към магазина или .... )
    Вчера същия проблем. Пуканката е работила не повече от 10-12 часа общо. Щом от сега почна да стърже вентилатора.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    16
    #134

    Re:Popcorn Hour A-200

    @popcornhour а как да сложа transsmision 1.9 С NMT comunity installer вика file not found 404 ... а след като си омазах менютата ведъж много внимавам какво правя... не съм голям фен да преформатирам 1.5 Тб за да го върна в default състояние.

  18. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    251
    #135

    Re:Popcorn Hour A-200

    A, как изобщо го използваш този инсталлер? Защото аз закъсвам още на Hardware settings - на мене изобщо не ми дава да избера A-200 и съответно да продължа нататък със стартирането на програмата. Аll Other пък ми се вижда малко опасно и така...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 52 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 09:50
  2. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 21:50
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 17:33
  4. Popcorn Hour A400 Media Player мултимедиен плеър
    От asiurib във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 27-08-14, 16:19
  5. Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От soon във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 2217
    Последно: 07-01-11, 10:16

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе