Нов бета фирмуер за Dune 303D (предполагам и за другите плеъри) за момента не мога да видя промени.
Нов бета фирмуер за Dune 303D (предполагам и за другите плеъри) за момента не мога да видя промени.
Този пост е редактиран от stenly; 04-03-15 в 11:44.
Dune HD Base 3D - имам само 1 малко разочарование до тук. Някъде пишеше, че поддържа над 2TB хардове- донякъде е вярно- 3TB да, 6TB не (поне засега).
В крайна сметка някои успя ли да пусне истински 3D субтитри на Dune base 3D , при мен винаги си стоят като нормални , не излизат напред и е много дразнещо .
Не, не може с версия B_9, дори и с по-стари версии, не чете външни 3д субтитри. idx/sub
Този пост е редактиран от divin123; 09-04-15 в 13:51.
Здравейте! Моля за помощ. Имам Dune hd303d
До скоро от настолният си компютър /windows 7/ споделях файловете към плейъра без проблем.
Скоро обаче си купих лаптоп с windows 8
Каквото и да правя плеъра не вижда лаптопа.
За сведение от лаптопа виждам плейъра както и през телевизора си плейвам филмите от лаптопа без проблем.
Може би трябва да разреша нещо в настройките за споделяне но какво не знам.
Благодаря!
МОД:
Прочети тези инструкции:
http://windows.microsoft.com/bg-bg/w...-files-folders
http://windows.microsoft.com/bg-bg/w...dows=windows-7
Този пост е редактиран от Hell; 19-04-15 в 14:52.
Здравейте! Имам иградена АВ система на сравнително прилично ниво и мои приятели ми подариха Dune HD 3.0 Base 3D като необходимо допълнение, понеже преценили, че трябва да се разделя с "остарелите" ми разбирания за класическо пускане на филми или музика от компютър. 1) Като начало искам да попитам кой подходящ модел вътрешен диск да си взема. От сайта на Dune, гледам препоръчват дори зелената серия WD (най-малко се нагрявали, малко плочи, оптимизирани за АВ техника и т.н.). Обърква ме изискването, че 7200 оборотните не се препоръчват, както и др. неща. Накратко - моля да ми посочите точно кой диск е удачен и надежден, ориентиран съм към 2Тб. Дюн автоматично ли си го форматира, като се "щрактне" в гнездото? 2) Имам външен 3Тб WD Green, от който си пускам филми и музика към системата, работи без никакви проблеми. Мога ли да си го закача директно към Дюн и да не се притеснявам, че ще стане някакво преформатиране или загуба на данни. 3) Мога ли да си управлявам папките от хард дисковете, т.е. пускането на филм през мобилен телефон с андроид. Цялата идея е да елиминирам PC-то.
Този пост е редактиран от DaCreator; 14-10-15 в 13:26.
WD Green е идеален за целта. Може и Red.
Като го сложиш в гнездото и го видиш в менюто се форматира при първия опит да влезеш в диска от менюто. Елементарно е.
Нямаш проблеми да закачиш външния диск към USB входа на плеъра. От менюто на плеъра виждаш всички папки и файлове.
Имаш елементарни функции за работа с папки и файлове - копиране, триене, преименуване и тн.
Лазарус, благодаря ти за отговора, както винаги си отзивчив. При мен положението е следното като наличен хардуер: 1) имам да го наречем "излишен" хард диск в компютъра 1 Тб WD Caviar Black, мисля, че е SATA, файлова система NTFS. Мога ли да го преместя в Дюн? Ако не се очаква някакъв проблем, то предварително ще си го заредя и ще отиде на новото място, където и ще си остане, пък после плейъра да си го форматира както иска 2) Не ми стана ясно за външния диск, по-скоро се притеснявам за 3 Тб данни в него, той също е с файлова система NTFS - мога ли да го включвам в Дюн, после ако реша пак да го закача към това или друго PC, без да стане някакво различно форматиране, рес, загуба на данни. Имам хубави колекциийки там...Накратко, с наличния хардуер, мога да си осигуря 4 ТБ (1+3) дисково пространство и се замислям, ако няма да има проблем, поне засега да не си купувам нов вътрешен хард. Предполагам, говориш за това http://sky.bg/Details.aspx?ID=18436 или това http://sky.bg/Details.aspx?ID=20826 Моля за разяснения
Този пост е редактиран от DaCreator; 19-10-15 в 12:56.
Накратко, черния WD го слагаш в Дюна, като предварително си прехвърляш някъде информацията от него, защото плейърът ще го преформатира/ изтрие/. След форматирането можеш да го напълниш с каквото искаш. Колкото до 3 Тб диск, спокойно го включваш към usb на Дюн. На него плейърът няма да му прави нищо, само ще го чете.Когато искаш можеш да го разкачаш и включваш към каквото си пожелаеш- ТВ, ПС др. плейър и.т.н.
Не съм убеден, че WD Black е подходящ да се използва за подобни цели като се има предвид, че е шумен и греещ.
Нищо не пречи да опиташ.
![]()
Освен това и харчи повече ток, а на медиа плеъра захранването не е особено силничко. За това и препоръчват green серията. Малко харчи, малко грее.
Това мнение се потвърждава и от спесификациите на Дюн. То е ясно, че черния ще стане, но явно си е насочен към РС ползване. При това положение ме ориентирате към WD Green за 152 лв. WD 2000GB 64MB SATA III Green Докато си изградя мрежата (за съжаление между PC/рутер до АВ системата има около 12 м и не знам точно как ще стане с двата кабела lan и usb) ще си ползвам външния диск, предварително накачулен с филми
А защо не шерваш от PC-to папка/диск която да се плейва от Dune-a по мрежата?
Само LAN ти е достатъчен. 12 метра не са проблем. Свържеш ли ги в локалната мрежа ще можеш да си пускаш всичко, което е записано на компютъра ти и на външния диск, закачен към него.