Отново благодаря! Лека вечер![]()
Здравейте,
Искам да разбера има ли решение един дразнещ проблем с Dune HD Base 3D (не е точно проблем, но ме вбесява) - при изключване на плеяра задължително гаси и ТВто. Знам, че мога да изключа HDMI CEC, но не искам да се лишавам от удобството му, а единствения начин засега е, да оставя плеяра включен, докато не спра и телевизара. При по-старите версии на софтуера се случваше от време на време, но при последната не прпуска да ме прецака
Не съм много сигурен, как точно сам си отговарям - може би имаш предвит да се върна на по-стар фърм? По скоро въпроса ми беше дали не пропускам някоя настройка... На ресивера примерно имам такава.
Защо трябва да се радват колегите, че точно тази функция на HDMI CEC е "оправена"? Това за мен си е направо неудобство - защо решиха, че когато спреш да ползваш плейра им, спираш да гледаш и ТВ?
Този пост е редактиран от Alex1; 22-09-14 в 09:25.
Ето как сам отговаряш: "Знам, че мога да изключа HDMI CEC... ; ...да оставя плеяра включен, докато не спра и теизара."
Що се отнася до настройки може да провериш дали телевизора има някаква настройка, чрез която да може само да се подават команди (усилване, смяна на канали, превъртане, пауза.... както при ресивера) без командата изключване.
Има колеги които ще се зарадват (както и самия аз), защото в предишните версии не винаги телевизора се изключваше когато спреш плеъра. При мен телевизора е просто голям монитор. По този въпрос също си писал в поста си . И щом тази функция за теб е неудобство изключи я от плеъра и всичко ще се нареди по старому.
Току-що тествах какво са оправили в тази функция HDMI-CEC. Е, честно казано почти нищо. Казвам почти защото преди плеъра и телевизора се включваха едновременно, което винаги водеше до забиване на плеъра. Сега има няколко секундно забавяне прди да се включи телевизора и съответно няма забиване, но когато искам да изключа всичко - греда- изключва само плеъра (както и си беше преди). Проблема не е в телевизора, защото съм тествал с друга марка плеър и всичко си е наред.
Този пост е редактиран от frizera; 22-09-14 в 10:47.
При мен с най-новия софт го изключва всеки път, но решението се оказа в настройките за HDMI CEC на ТВто. Не се бях сетил за това. Сега всичко е ОК. Благодаря за помощта.
При пускане нямам проблем, ползвам само дистанционното на телевизора, така че пускам първо него, след това ако трябва пускам и плеъра.
Този пост е редактиран от Alex1; 22-09-14 в 21:00.
Здравейте
мога ли да свържа лаптопа с Дюн плеъра през wi fi така, че плеъра да пуска филми, дюна да ги приема и да ги гледам през тв свързан с дюна. Какви насторойки са нужни.
Благодаря.
- - - - - - - - - -
Здравейте
мога ли да свържа лаптопа с Дюн плеъра през wi fi така, че плеъра да пуска филми, дюна да ги приема и да ги гледам през тв свързан с дюна. Какви насторойки са нужни.
Благодаря.
Дай пак?
Нещо не разбрах какво искаш да направиш.
Някой да е тествал приставки за IPTV ? Гледам има доста руски , но там и прокси трябва да се пробва.
Ето обзор на някои от приложенията
http://www.dune.ru/duneStore/
FAQ на руски
http://forum.hdtv.ru/index.php?showtopic=2538
Този пост е редактиран от hristoslav2; 16-11-14 в 21:18.
Имате ли YouTube приложение на Dune-a в момента?
При мен нещо се затри и сложих някакъв plugin, който буквално нищо не прави.
Качих последната налична (мисля, че беше 0.9.11) ...но не ми плейва нищо. Показва каталога със съдържанието и в момента в който се опитам да гледам нещо и вдигаше някаква грешка (от типа на неподържан кодек).
При мен изцяло липсва приложението.