Страница 27 от 36 ПърваПърва ... 172526272829 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 536
Like Tree46Одобрявам

Media Player - Dune (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    647
    #391

    Отговор: Media Player - Dune (всички модели)

    Цитат Първоначално публикувано от Dien Виж публикацията
    Все пак да попитам - никой ли не е виждал този показател в info - bufer underruns (и цифра), на най-долния ред? Който, повтарям, се явява понякога и рядко!
    Аз съм го виждал, но на по- стар модел, B1. Само когато имам проблем с мрежата, от usb не ми се е случвало, а B1 няма място за вътрешен.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009
    Мнения
    43
    #392

    Отговор: Media Player - Dune (всички модели)

    Здравейте,
    с риск да се повторя и досадя, ще споделя опитите около проблема bufer uderruns....
    Преинсталирах настоящия фърмуер, по-скоро настройката обновяване, което не зная дали е едно и също, защото предишните параметри се запазиха.
    Опитах също така последователно изключване на двата външни диска, но нямаше забележим ефект.
    Установих, че ефекта bufer underruns възниква само на някои файлове, но на различни дискове.
    Извадих от чекмеджето старите си Privileg hd mp300 и Diva 3d premium center, които ги просвириха без грешка.
    Това за съжаление се отнася и за един страхотен 3д спектакъл от Арена ди Верона, за който съобщава, че не успява да създаде плейлист (Дивата успява).
    От което се подразбира вероятно някаква тяхна (на файловете) несъвместимост с Dune 3d HD!?

    Направих и теста с медузите - до 120 mbps без замисляне, от 120 до 250 mbps, с малко или повече мръщене/забавяне, на 300 отказа!
    Интересното в случая е, че нито плеъра, нито телевизора (LG55lb870v) поддържат 4К. Обяснявам си го донякъде, че в плеъра
    има настройка за текущ видеорежим 1080р 50хц., макар че преди да "дескалира" 4К, трябва да го прочете!?
    Ефектът bufer underruns се появяваше в последните три секунди само на първите образци (5,10,15) и на тези от 150 нагоре, но при всички случаи без да спира и накъсва изображението.
    При мен се появи звук само в един случай - теста на 55mbps.
    Ще почакам да добия нагласа и настроение, и ще опитам с ново преинсталиране и връщане на предишни версии на фърма, по-скоро от любопитство, отколкото амбиция.

  4. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    499
    #393

    Отговор: Media Player - Dune (всички модели)

    Цитат Първоначално публикувано от Dien Виж публикацията
    Здравейте,
    с риск да се повторя и досадя, ще споделя опитите около проблема bufer uderruns....
    Хъм, интересно! Преди време бях слагал някакъв плъгин за файлове които Дюн не чете. Някъде пишеше, че помагат за сбора на плей листа. Всъщност, ако познайваш Руски може да питаш/прочетеш ето тук: Dune (медиаплееры, прошивки, FAQ) - HDTV форум. Разгледай и ако има нещо може да споделиш с нас. Аз успях да намеря подобни теми със същото оплакване като теб, но става въпрос за работа по мрежа.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009
    Мнения
    43
    #394

    Отговор: Media Player - Dune (всички модели)

    Благодаря за линка,
    попаднах на доста интересни неща, но и тези които търся, засега.
    Опитите продължават!

  6. Novice
    Тук е от
    Mar 2016
    Мнения
    4
    #395

    Отговор: Media Player - Dune (всички модели)

    Извинявайте, но нужно ли е наистина да върви някакъв стрийм над 50 мегабита по мрежа? Аз имам DUNE HD H1 и досега не е отказвал нищо по lan, гледам, че на най-тежките неща Блу-рей битрейта не стига повече от 44 мегабита за секунда. С този плеър не съм пускал 3д, разбира се. Вдига ли над 55 мбита с 3д? Дори нямам гигабитова мрежа, но като копирам по LAN, вдига 8-9 mbites/sec, което е около 70 mbits/sec с 25м евтин кабел, кримпван съвсем лаишки от мен.
    Отговорих си сам на въпроса с битрейта. Сега съм с Dune 303d 3d и най-тежките 3д-та, които гледах досега, държат към 70-80мбитс/сек.
    Но и мрежата ми се забърза с новото устройство и стига до 150 мбитс/сек и нямам грижи.
    Този пост е редактиран от ivoodoo; 01-04-16 в 11:02.

  7. Novice
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    6
    #396

    Отговор: Media Player - Dune (всички модели)

    Вече се предлага и у нас Dune HD Solo 4k - Top Audio Video Shop :: DUNE HD SOLO 4K Ако някой го е тествал, моля да сподели впечатления. Жалко че цената е толкова солена.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012
    Мнения
    41
    #397

    Отговор: Media Player - Dune (всички модели)

    Здравейте. Имаше обява във форума за продажба на Dune TV-303d. И аз се възползвах Обаче се изправих пред някои проблеми. За един ден буквално имах Popcorn Hour A-400, който имаше своите плюсове, но и доста минуси, затова го върнах на предишния му собственик (Да е жив и здрав човекът, че беше така любезен). Насочих се към Дюн, защото на много места пишеше как превъзхожда Попкорна. Сега с проблемите и въпросите...

    1. Много съм разочарован, че очевидно плеърът няма gapless възпроизвеждане... Уж има, а пък няма. С Popcorn Hour A-400 възпроизвеждах gapless всички flac и mp3 файлове, но ако са друг формат, оставяше пауза между файловете. При Dune няма такова нещо - ако не е Cue + Flac примерно, няма да ти ги възпроизведе плавно. Аз ли бъркам, нали на хартия уж го прави???

    2. При възпроизвеждане на аудио, не излиза както при Попкорна аудио плеър режим, със старт-стоп, плейлиста и да ти се мести постоянно курсора спрямо това как се движи музикалният файл, а просто по най-семплия и грозен начин ти изписва какво върви... Има ли някакъв начин с някакъв допълнителен аудиоплеър или знам ли и аз как, но да изглежда по-френдли за музикалните потребители....

    3. Докато върви една песен, не мога да ползвам менюто!!!! Ако изляза всичко спира. При Попкорна не беше така. Там си излизаш от аудиоплеър режима, ползваш си минути, а музиката си продължаваше без да трепне дори.

    4. Не мога да повярвам, че не чете доста от видеофайловете ми, които Попкорна четеше, и телевизорите ми четат!!! Не чете .flv файлове и някои стандартни кодеци, прикрити под добрия стар .avi формат.... Това има ли коригиране?

    Сега да кажа и ако някой ме пита, защо тогава не съм си останал с Попкорна :D. Защото той не четеше 192килохерцови файлове на 24 бита. Дюнът ги чете.

    Конкретно въпросите ми 1 и 3 са от изключителна важност за мен... Другите са второстепенни... Има ли някакъв начин да се оправи това?
    Благодаря предварително!

  10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #398

    Отговор: Media Player - Dune (всички модели)

    Както се казва - няма пълно щастие.
    Няма перфектен плеър.

    За т. 3 няма шанс. Не може да свири музика в бекграунд режим, а и честно казано не виждам каква е драмата ако не го прави.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2015
    Мнения
    19
    #399

    Отговор: Media Player - Dune (всички модели)

    Драмата е в следното. При Попкорна го правеше и аз го сравнявам с това, например докато слушам компактдиск на плеъра, си разглеждам класьора и избирам какво да си пусна. А сега трябва да спра да слушам и 5 минути да си избирам музика на тишина. Ще ми се отще честно казано.... Но въпреки това, поне гаплеса да работи. Не работи нито при един формат. Със стоковия плеър на телефона ми няма пауза, а пък тук има....

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012
    Мнения
    41
    #400

    Отговор: Media Player - Dune (всички модели)

    И още един въпрос. Някой с Dune 303d може ли да сподели дали ще мога да подкарам вътрешен 2ТБ диск с устройството?

    - - - - - - - - - -

    Четох, че вътре може да се монтира само до 1ТБ диск. Изчетох упътването в сайта, но някои неща не са ми ясни. Ако не може да монтирам вътре 2ТБ, то тогава ще си взема външен. Въпросът е, дали това ще е пълноценен вариант - ще искам да ползвам торент клиент на устройството и да записва върху външния диск. Отделно четох за някакъв системен дял, който можело да си стои на флашка или мемори карта. Флашка или карта ще взема, въпросът е дали външния диск ще е пълноценен или все пак ще ми трябва вътрешен?

  13. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    499
    #401

    Отговор: Media Player - Dune (всички модели)

    Цитат Първоначално публикувано от igi_stz Виж публикацията
    Вече се предлага и у нас Dune HD Solo 4k - Top Audio Video Shop :: DUNE HD SOLO 4K Ако някой го е тествал, моля да сподели впечатления. Жалко че цената е толкова солена.

    Вече се сдобих с Dune Hd Solo 4K. Първите ми впечатления са че този плеър е наистина много добър. Най-много ми харесва факта, че го пуснах в експлоатация за има няма час. Бях позабравил паролите за сървъра и домашната мрежа и се замотах малко. Стоковия интерфейс е много приятен и интуитивен, но аз превключих на друг скин, който съм приложил на старото ми Дюнче TV 102. Сега интерфейса и на двата плеъра е абсолютно еднакъв и това няма да обърква жената . Както писах по-назад в темата имаше малко "заглавичкване" с прогнозата за времето, но се справих. Андроид приложението все още е в разработка и не работи, но не е болка за умиране. Не държа на него. Първоначално не искаше да плейва xVid или Divx (обърках се вече), но с подходящите плъгин и фиксчета нещата бързо си дойдоха на мястото. Имам няколко такива файла в анимациите и за това е важно да ги поддържа. От друга страна, независимо че плъгините са за TV 102 се изпълниха и на соло-то без забележка, а някои дори са от 2013 година. Ползвам го в спалнята и гледам от ефира и от сървъра по кабел (както до сега), за това не мога да кажа как се справя чрез безжична връзка, но ако някой желае мога да опитам и да споделя. Поддържа и двете честоти 2,4 и 5 GhZ и може да се използва като рутер. Така отпада суича в спалнята. Там основния рутер почти няма покритие.... но за това си има кабели. За 4К ще кажа само,че картината е брилянтна! 3D не гледам и няма да коментирам.. Общо взето това са ми първите впечатления след няколко часа работа с машинката. По-нататък ще пиша пак.

    П.п. С активиран режим "рутер" Dune HD Solo 4K работи на честота 2,4 GhZ. 5 GhZ честотата все още е в режим на разработка и ще бъде налична в някой от следващите фърмуери, както и Андроид буут лоудъра.
    Този пост е редактиран от frizera; 30-07-16 в 22:42.
    svetlio1, ronnie72, ra6o74 и 2 други харесват това.

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #402

    Отговор: Media Player - Dune (всички модели)

    Пробвай го със субтитрите как е. При всякакви формати.
    Виж и mkv със вградени субтитри.
    Пробвай Blu-ray - remux, iso, m2ts...
    ronnie72 и igi_stz харесват това.

  16. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    499
    #403

    Отговор: Media Player - Dune (всички модели)

    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Пробвай го със субтитрите как е. При всякакви формати.
    Виж и mkv със вградени субтитри.
    Пробвай Blu-ray - remux, iso, m2ts...
    Пробвах, пробвах и още как. Където има вградени субтитри всичко е наред. Цъкаш бутона докато се покаже в прозорчето желания език и готово. Виждат се много добре, деликатно подчертани и при ярки сцени не се губят. Но когато става дума за Blu-Ray без значение от разширенията и няма вградени субтитри има проблем. Не може да извикаш менюто и да си избереш външни субтитри. Извежда се съобщение, че функцията не е достъпна в момента. На всички други формати при натискане на "PopUp" Menu се отваря сервизното меню и от там може да си избираш каквито настройки желаеш, включително и за субтитри. Друго, което забелязвам е че бутона "Info" вече не показва текущия, максималния и минималния битрейт и др. Качвам снимка за по-прегледно.

    Общо взето, според мен има още да се работи по фърмуера докато се изчистят всички недостатъци на машинката, но за сега толкова.

    П.п. Относно субтитрите, много добре ще е ако направят такава функция каквато направи съпорта на Mede8er. Сваляш BDMV без субтитри. Докато гледаш филма натискаш бутона за избор на субтитри, избираш "Browse" и просто навигираш до файла с разширение за субтитри. Плеъра сам ги вкарва в потока видео. Гледаш без да се налага преименуване и прочие процедури. Dune-Hd 102TV изпълнява всичко това, но по малко по-различен метод, а SOLO 4K тепърва ще се учи на "тарикатлъци".
    Друга забележка е че дори при изключена функция да продължава плейбека от там до където си стигнал, ако пуснеш същия филм той ще започне (продължи) от последно гледаните кадри. Е, младите се учат. Така че, нека бъдем търпеливи. Знам, че рано или късно всичко ще си дойде на мястото. Минал съм по този път вече и не се притеснявам.

    П.п.п. Забелязвам, че като цяло машинката не се съобразява с част от желанията на потребителя въведени чрез менюто за настройки, но това си е треска във фърмуера.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Мнения
    90
    #404

    Отговор: Media Player - Dune (всички модели)

    Колега,за тия пари толкова.Ти след някой ден,ще кажеш то и hdmi 2.0. няма и HDR също.В края на тоя месец или в началото на другия излизат 2 нови чипа на Amlogic S912 и RTD 1295 на реалтек,та тия чипове ще въртят всякакви файлове и на цена около 200 лева,ма то ефтинито сие ефтино,та те така.

    - - - - - - - - - -

  18. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    499
    #405

    Отговор: Media Player - Dune (всички модели)

    Цитат Първоначално публикувано от kar4o73 Виж публикацията
    Колега,за тия пари толкова.Ти след някой ден,ще кажеш то и hdmi 2.0. няма и HDR също.В края на тоя месец или в началото на другия излизат 2 нови чипа на Amlogic S912 и RTD 1295 на реалтек,та тия чипове ще въртят всякакви файлове и на цена около 200 лева,ма то ефтинито сие ефтино,та те така.

    - - - - - - - - - -
    Хубавите неща стават бавно. Няма да обръщам внимание на тона ти колега. Всъщност защо ли отговарям се чудя, но това е форум в който се получава и дава някаква информация, която да е полезна за други колеги, били те лаици или специалисти. Не всеки има смелост да похарчи определена сума пари и после да се блъска с "желязото" в главата. Заради съвети като твоя има много разочаровани хора по света..."като съм се набутал, защо да не се набута и още някой" - така ми звучиш. Вземи и прочети параметрите на Dune-Hd Solo 4K плеър и тогава пиши. А, за по сигурно и за да си убедителен вземи та си го купи, ако ти стиска. Пък ако само чипа може толкова много както пишеш, представям си хардуера към него колко ще струва.


    Та, да се върна на темата със субтитрите.Пробвах с MKV конкретно, защото болшинството файлове, които имам са Blu-Ray или Blu-Ray ISO. Плеъра има възможност чрез бутон "Subtitle" да покаже прозорец, чрез който потребителя може да избере и настрои както размера, така и цвят, размер, позиция и да синхронизира субтитрите. По време на теста натиснах бутона "Info" и се появи добре познатия прозорец с информация както за филма, така и за по-рано споменатия битрейт. Явно зависи какъв формат е файла който се гледа и какво е приоритетно да бъде изобразено. Всичко друго относно субтитрите изглежда и работи както на стария ми Дюн 102. За сега толкова мога да кажа. Ще продължавам да тествам когато имам време и ако някой наистина се интересува от нещо нека да пита.
    Този пост е редактиран от frizera; 01-08-16 в 23:04.
    Frogst одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 36 ПърваПърва ... 172526272829 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 18:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 21-02-19, 23:38
  3. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 13:04
  4. Media Player - ASUS (всички модели)
    От yavor44 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 177
    Последно: 29-06-14, 18:15
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 13:49

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе